Şimdi Ara

asp.net birden fazla butona aynı işi yaptırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hesap makinesi yaptım fakat arka planda c# kodlarında rakam olan butonların hepsi textboxa temsil ettiği rakamı yazdırıyor.Kod kalbalığından kurtulmak için ne yapabilirim.yani asp.net butona bir değer nasıl verebilirim.Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• Butonları dinamik olarak oluşturabilirsin. Oluşturduğun butonlara da isimlerinden ulaşırsın. Örn

for (int i = 1; i < 11; i++) 
    {
    Button Button = new Button();
    Button.Name = "Buton " + i.ToString();
    }
  • cevabınız için teşekkürler asp.net'de butonların değer tutan bir özelliği varmış işlemi bu özellik üzerinden yapmam gerekiyor araştırdım ama bir sonuç bulamadım.
  • Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamamakla beraber, Asp.NEt buton control dan inherit eden bir buton control yazıp, dilediğiniz tipte bir value taşıyan propery eklemeniz ve bu custom buton kontrolünü gereken yerlerde kullanmanız sorunu çzöer sanırım.
  • tam olarak istediğim şu hesap makinesinin 0'dan 9'a kadar sayıları ekrana yazdıran butonum var.
    ekrana yazdırma kodlarım şu şekilde her buton için bu kod yazılı bende bu kodları tek bir yerde toplayıp kullanmak istiyorum.Bunu asp.net'in bir özelliğiyle nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum.

protected void BtnDokuz_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    Txt.Text = Txt.Text + "9";
    }
  • Sorunu çözdüm

protected void getNumber(object sender, EventArgs e)
    {
    Button HesapNumber = (Button)sender;
    Txt.Text = Txt.Text + HesapNumber.Text;
    }
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.