Şimdi Ara

ASP.NET DataTable Çakışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asp.Net ile bir proje geliştiriyorum DataTable/DataSet ile İlgili aklıma bir konu takıldı.

ekrandan girilen verileri kullanıcı sorgula butonunda sorgulatırken arka planda verileri DataTable'a aktarıp oradan gridin datasource ne eşitliyorum buraya kadar bir sıkıntı yok.
    sıkıntı şu DataTable/DataSet Server Hafızasında Saklanıyorsa yukarıdaki sorgulama işlemini yapan kullanıcı dan farklı bir kullanıcı farklı parametrelere göre sorgulama yaparsa ilk kullanıcının sorgulattığı DataTable silinip ikinci sorgulamadaki veriler ekleniyor böyle bir sıkıntıyı nasıl giderebiliriz.

• Type Dataset kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca access mi kullanıyorsun ?
  • DataSet yada DataTable ikisinde de aynı sorunu yapıyor
    veritabanı MS SQL server 2008 kullanıyorum
  • boyle birşey olmaz. asp.net her bir kullanıcı için session açar. yanı her bir kullanıcı için server bir instance açar. bu yuzden ilk kullanıcının datasetini , eğer cachede vs tutmuyorsan ve cacheden doldurmuyorsan, 2. kullanıcı geldiğinde onun dataseti boş olarak gelir.
  • datatab'lı statik olarak tanımlıyorum bununla ilgili de olabilir mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemili

datatab'lı statik olarak tanımlıyorum bununla ilgili de olabilir mi acaba

Hayır alakası yok.
  • acemili A kullanıcısına yanıt
    ilk açıklamamda eksiklik var pardon.

DataSet ve DataTable ı statik olarak class ta saklıyorum
    veri alış verişini bu ortak classtaki datatable dan sağlıyor grid
  • Yapmış olduğun projeyi kendi bilgisayarında bir IIS kurarak yayımlamayı dene ama bunda olumsuzlukları olacaktır çünkü local çalışıtğın için istekte bulunan clientlar gerek sessions gerek port işlemlerinden geçemeyebilirler ve ilgili veritabanı , dataset , datatable gelen isteğe göre yeni bir instance oluşturmayabilir . sen kendin deneme yaptığında hiç sorunsuz çalışıyorsundur. Sanal bir server kurarak projeni yayımlananı tavsiye ederim Ayrıca type dataset araştır hiç bir zaman DataSet ds= new Dataset() vb... şekilde nesne oluturma ve n tier mimarı yapısını araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemili

datatab'lı statik olarak tanımlıyorum bununla ilgili de olabilir mi acaba

statik tanımlıyorsan boyle olur.
  • Arkadaşlar çok dediklerinizi araştırdım sanırım elimdeki proje patladı :S

asp.net c# sql server kullandığım projede

her sayfada statik DataSet/DataTable kullandım
    sqlden çektiğim verileri datatable da saklayıp tekrar sql de yük olmasın diye
    static DataTable =sql'den gelen sorgu sonucunu aktardım
    datatable'ıda gride aktardım
    grid binding olduğunda yada shorting yapıldığında
    datatable üzerinden işlemlerini yapıyordu

static tanımladığım için aynı sayfaya giren başka bir kullanıcıda aynı işlemi yaptığında
    ilk sorgulatılan verileri datatabledan silinip ikinci giren kullanıcın yaptığı işlemler geliyor datatable a
    bu da ilk kullanıcı sayfada işlem yaparken yanlış verilerle işlem yapmasına sebep oluyor

böyle bir sıkıntım doğdu karşıma
    bu sıkıntıyı nasıl giderebilirim fikriniz varmıdır acaba
  • Elbette. Session kullanabilirsin. Datatableni bir session nesnesine at. Sessiondaki data uzerinden sorting listin islemleri yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.