projemde öncelikle 2 adet dropdown var. 1. dropdowndan seçtiğim marka değerine göre 2. dropdown'da o markaya ait ürünlerin listelenmesini istiyorum. İki dropdown değerini de veritabanından çekiyorum.
1. dropdown için page load olayına aşağıdaki kodlarımı yazıyorum.
SqlCommand rkpgecis; SqlDataReader dr;
rkpgecis = new SqlCommand("SELECT antivirus FROM antivirus", baglan); try { baglan.Open(); dr = rkpgecis.ExecuteReader(); drprakip.DataSource = dr; drprakip.DataValueField = "antivirus"; drprakip.DataTextField = "antivirus"; drprakip.DataBind(); reader.Close(); } finally { baglan.Close(); }
1. dropdown'ın selectedchenged olayına da 2. dropdown'a gelmesi gereken değerler için aşağıdaki kod blogunu yazıyorum.
SqlCommand urun; SqlDataReader urunoku;
urun = new SqlCommand("SELECT urunad,urunid FROM alturunler WHERE marka='" + drpmarka.SelectedValue + "'", baglan);
1. dropdown'da seçilen değere göre 2. dropdown'da istediğim değerler geliyor o konuda sorun yok. Ama 2. dropdown'un value değerini database'ye eklemiyor ne yapabilirim? ekleme yaparken de aşağıdaki kod blogunu kullanıyorum.
baglan.Open();
SqlCommand komut; string sql = "insert into lisansbilgii(marka,urunadi) values (@marka,@urunadi)"; komut = new SqlCommand(sql, baglan);