Şimdi Ara

ASP.NET Entity Framework Sınırsız Kategori

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhabalar, ASP.Net ile sınırsız kategori yapmaya çalışıyorum. Kod kısmı, ekranda oluşan görüntü ve veritabanının fotoğraflarını paylaşıyorum. Kodda bir sıkıntı var. Diyelim ki sadece bir tane ana kategori var ve bu ana kategorinin altında 3 tane alt kategori var. bunu 3 diye göstermiyor. hepsini bir birinin alt kategorisi olarak görüyor. Bende oluşan ekran görüntüsü, kodu ve olması gereken yapıyı paylaşıyorum, yardımcı olur musunuz?

ASP.NET Entity Framework Sınırsız Kategori YANLIŞ OLUŞAN KATEGORİ BİÇİMİ

ASP.NET Entity Framework Sınırsız Kategori OLMASI GEREKEN KATEGORİ BİÇİMİ

• Hocam düşündüm ama bu şekilde nasıl düzgün sıralayabiliriz aklıma bi şey gelmedi Alt kategoriler için de tablo oluştur istersen? o zaman sorun ortadan kalkar
  • Etki eder mi bilmiyorum fakat;

<ol>

<li> test </li>
    </ol>

Şeklinde olması gerekmiyor mu ?

Sende li içerisinde ol var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 28 Eylül 2016; 1:35:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel yazmak varken saçma sapan işlerle enerjinizi tüketmeyin
  • Lilpackage L kullanıcısına yanıt
    Hocam her alt kategori için bir tablo yaparsak fonksiyonellik kaybolur. Tahminimce bunun bir recursive metod uygulaması vardır. Zaten benimde kodlama içinde sanırım bir sıkıntı oldugu için böyle. O sorunu gidersem bu veritabanı ile sınırsız kategori elde etmiş olacağım.
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Eğer bu yapıyı bir kez oturtursam buna harcadığım enerjimi ileride fazla fazla alacagımı düşünüyorum. Her projede illaki belli sayıda kategori olmayabilir. İleriyi düşünüp kodlama yapmak beni bir kere yorar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oke39

Eğer bu yapıyı bir kez oturtursam buna harcadığım enerjimi ileride fazla fazla alacagımı düşünüyorum. Her projede illaki belli sayıda kategori olmayabilir. İleriyi düşünüp kodlama yapmak beni bir kere yorar.

tamam da böyle bi yapı yok zaten olmazda ccs ini hazırlar manuel girersin biyerlerde yedegni tutar başka yerlerde linkleri degiştirrisin olur biter her sitede bu alanlar sabittir dinamik olsaydı sayfalarınıda hazırlaman gerek hazırladıgında yine manuel girersin çok gereksiz bişey biyerlerden görmüşün ama boş uğraş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oke39

Hocam her alt kategori için bir tablo yaparsak fonksiyonellik kaybolur. Tahminimce bunun bir recursive metod uygulaması vardır. Zaten benimde kodlama içinde sanırım bir sıkıntı oldugu için böyle. O sorunu gidersem bu veritabanı ile sınırsız kategori elde etmiş olacağım.

Evet ama donguyle ekrana yazdiracaksan diye dedim. Bu sekilde recursive olarak belki yaparsin ama kategori arttikca performans dususu yasanacak. En mantiklisi yukaridaki arkadasin dedigi gibi donguyle ugrasmadan manuel girmek bence de. Sinirsiz kategoriye ihtiyacin olmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben anlamadım infrarede 7 denmiş ama sıra olarak ip kameraların hizasında o rakam soldan hizalanma değil mi ne kadar fazlaysa o kadar öteye gidecek diye anladım
  • İlk defa böyle bir soru ile karşılaşıyorum ve kesin çözümü hakkında bir fikrim yok ama mantık yürüteyim bakalım ne çıkacak. Kodu incelemedim sadece fotoğraflara baktım.

Şimdi, main category 0 olan yani ana kategorileri çektik. Bu kayıtları bir döngüye alıyor ve hepsine sırayla bakıyoruz. i. kayıt için varsayalım ki 1. satırdaki Kameralar kısmı için düşünelim. CategoryName değerini ana kategori olarak yazıyoruz. Bunu bir değişkene attık ve bu değişken categorylevel olsa değeri şu an 1, yazdırdık. Ardından CategoriID değerine sahip kayıtlar bunun alt kategorisine ait, Tekrar bir döngü oluşturuyoruz ve bu sefer MainCategoryID değeri olan i yani 1 olan kayıtları çekiyoruz. Döngümüzdeki index değeri j. categorylevel değişkenini 1 arttırıyoruz. j değerini 1 varsayarsak 1. kaydı 2. seviyeden yani alt kategori olacak şekilde yazıyoruz. Yine başa döndük konumuz oldu rekürsif fonksiyon. Sahte kod yazalım;

global int categorylevel = 0; 
    void kategoriyaz(int parametre)
    {
    categorylevel++;
    dbsonuç=select where maincategoryid = parametre;
    if(dbsonuç.count 0 ise)
    return 0
    else
    for(i 0 dan dbsonuç.count a kadar) veya foreach{
    htmlyazdır (categorylevel*10 adet boşluk)+dbsonuç[i][categoryname] //kategorilevel in 10 katı kadar boşluk bırakma sebebi alt kategoriyi biraz içeri öteleyerek alt kategori olduğunu belirtmek, belki farklı bir yol kullanılabilir
    kategoriyaz(sonuç[i][categoryid])
    }
    return 0;
    }
    }

main()
    {
    kateogriyaz(0);
    }

Kendi düşündüğümü yazdım ve anladım ama acaba sen anlayabilecek misin merak ediyorum Dahada önemlisi acaba çalışacak mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 28 Eylül 2016; 22:27:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.