Şimdi Ara

Asp.Net Fotoğraf Verisi Tutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asp.Net ve MSSQL ile haber sitesi tarzında bir site yapmak istiyorum. Sitede fotoğraflar olacak. Fotoğrafları nasıl tutmalıyım ? Bir dosya içinde mi barındırmalıyım yoksa veritabanında mı tutmalıyım ? Hangisi daha kolay ve avantajlı olur ?

Not: Ayrıca veritabanında fotoğraf verisi tutarken boyutu orjinal fotoğraf kadar olacaktır diye tahmin ediyorum bu durumda da hosting aşamasında sorun çıkarabilir. Veritabanı aşırı şişebilir. Ama diğer taraftan da klasörde tutarken de karmaşa olur diye düşünüyorum. Bir süre sonra binlerce fotoğraf olacak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newempat -- 7 Ocak 2015; 15:14:19 >

• newempat N kullanıcısına yanıt
    Veritabanında tutarsan resimleri binary ye çevirip öyle kaydetmen tekrar siteye çekerkende ters işlem yapman gerekir. Fakat bu işlem, resimler ve boyutları arttıkça veritabanında elbet performans düşüklüğü yaşatacaktır.

Benim tavsiyem veritabanında dosya ismini tutup resimleri klasörlerde tutman. Karışmaması için alternatif fikirler geliştirilebilir.

1 - Resimleri genel tutacağın bir uploads klasörün var diyelim kategorize etmek için uploads klasörünün altına Gündem-Magazin-Spor-Ekonomi gibi klasörler oluşturabilirsin. İlgili ekrandan haber girişi yaparkende resim kaydederken hangi kategoriyse dosya yolunu ~/uploads/Spor/ olarak belirtebilirsin. Bu şekilde aradığın bir resmi otomatik olarak filtrelemiş olur ve daha kolay bulmuş olursun.

Buna ek olarak resimlerin yükleniş hızı olarak ekstra bir tavsiyede daha bulunabilirim. Spor klasörünün altınada 2 tane 200 ve 600 diye klasör açarsın resmi kaydederken resim boyutlandırma fonksiyonu yazarak 200 olan klasöre boyutu 200 e ayarlanmış thumb resim atarsın diğerine de boyutu 600 a ayarlanmış olanı atarsın veya direk resmin orjinal boyutu neyse onu atarsın. Mesela spor kategorisine tıkladın haberler liste şeklinde alt alta geldi oraya 200 klasöründen thumb olarak eklediğin küçük resimleri çekersin ki hızlı yüklenmiş olur haber deyatına girdiğinde de 600 klasöründen çekersin.

2 - Bu şekilde karışık olur benim için dersen de, resimleri tek bir klasörde toplayıp resmi kaydederken ismini revize edip başına kategorisini yazabilir ve resmi öyle kaydedebilirsin. Örnek olarak magazin-02349942308834.jpg gibi.

• Kesilikle veritabanında tutma. Ayrı klasöre at. Atarken de size lerini degiştir. Hazır dll ler var bu konuda
  • klasörde sakla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.