Şimdi Ara

Php de Nasıl Önizleme Yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben php ye yeni başlıyorum html öğrenirken bir kaç şey değiştiriyor, önizlemesine bakıp ne işe yaradığını anlıyordum. php de nasıl yapabilirim ?

• wamp server kurmalısın bilgisayarına. googledan bak kurulumuna
  • teşekkürler
  • PHP sunucu taraflı yorumlanan bir scripting dilidir. Dolayısıyla yazdığın kodların çalışması için, PHP yorumlayıcısı tarafından yorumlanması gerekir. Bu nedenle, bilgisayarında PHP kurulu olmalıdır. Linux kullanıcısı isen, LAMP diye isimlendirilen Apache Mysql ve Php paketlerini sistemine kurmalı ve gerekli konfigürsayonları yapmalısın. Bazı dağıtımlarda direkt LAMP olarak kurulum gerçekleştirilebilmektedir.

Windows kullanısı isen, hepsi bir arada bulunan XAMMP server kurmanı öneririm. Kurulum ardından, PHP dosyalarını C:\XAMMP\htdocs klasorune kopyalayıp, internet tarayıcından localhost/phpdosyaismin.php şeklinde php dosyanı çağırman durumunda php dosyalarını görüntüleyebilirsin.
  • Zend Server CE
  • Merhabalar .. peki bu dediğiniz şeyleri telefonda kuramıyoruz telefon için önerebileceğiniz bir program ve.s yol varmı ? şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByMaraz

Merhabalar .. peki bu dediğiniz şeyleri telefonda kuramıyoruz telefon için önerebileceğiniz bir program ve.s yol varmı ? şimdiden teşekkürler

app store yada play store'da localhost diye arama yaparsanız bir çok uygulama bulabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ByMaraz B kullanıcısına yanıt
    http://phpfiddle.org

ya da benzeri online php çalıştırma yeteneği olan siteler. Tabi güvenlik amaçlı veya yeterli izin olmadığı için bazı fonksiyonları kullanamayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.