Şimdi Ara

Yaptığım Siteye PHP Yorum Ekleme Yardım İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HTML CSS bir site yapıyorum ve bazı makale olsun sempozyum olsun paylaştığım sayfaların altına kullanıcılar üye olmadan sadece isim soyisim mesaj yazarak yorum yapabilsinler istiyorum bununla alakalı olarak sitemde şöyle bir şablon mevcut

BU FONTU NASIL DÜZENLEYİP NASIL BİR PHP YORUM EKLESİYLE AKTİF HALE GETİREBİLİRİM.

form action="#" method="post" id="commentform" class="validate-form">

<p>
    <label for="comment_author">İsim ve Soyisim <span class="required">*</span></label>
    <input type="text" name="comment_author" id="comment_author" placeholder="İsminiz ve Soyisimizi Yazınız." value="" tabindex="1" class="input required span5">
    </p>
    <p>
    <label for="email">Mail Adresiniz <span class="required">*</span></label>
    <input type="text" name="email" id="email" placeholder="Mail adresinizi gizli tutulur." tabindex="2" class="input required email span5">
    </p>
    <p>
    <label for="comment">Your message <span class="required">*</span></label>
    <textarea name="comment" id="comment" rows="10" placeholder="Kelimelerinizi bizimle paylaşın." tabindex="4" class="input textarea required span5"></textarea>
    </p>
    <p>
    <input name="submit" type="submit" value="Yorumu Gönder" class="btn-warning btn-large">
    </p>

</form>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazzolu -- 14 Ağustos 2014; 13:53:43 >

•  

<p>
    <label for="comment_author">İsim ve Soyisim <span class="required">*</span></label>
    <input type="text" name="comment_author" id="comment_author" placeholder="İsminiz ve Soyisimizi Yazınız." value="" tabindex="1" class="input required span5">
    </p>
    <p>
    <input type="text" name="email" id="email" placeholder="Mail adresinizi gizli tutulur." tabindex="2" class="input required email span5">
    </p>
    <p>
    <textarea name="comment" id="comment" rows="10" placeholder="Kelimelerinizi bizimle paylaşın." tabindex="4" class="input textarea required span5"></textarea>
    </p>
    <p>
    <input name="submit" type="submit" value="Yorumu Gönder" class="btn-warning btn-large">
    </p>

</form>

kod görünümü boyle

• quote:

Orijinalden alıntı: zekaigulin

<p>
    </p>
    <p>
    </p>
    <p>
    </p>
    <p>
    </p>

</form>

kod görünümü boyle

Düzenledim teşekkür ederim.

Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

•  
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <title>Untitled Document</title>
    </head>

<body>
    <?php
    $gelen_ad=$_POST['txt1'];
    $gelen_mail=$_POST['mail'];
    $gelen_yorum=$_POST['yorum'];

if(empty ($gelen_ad))
    {

echo "LÜFTEN ADINIZI GİRİNİZ";

}
    else if(empty($gelen_mail))
    {

echo " MAİL ADRESİ GİRİNİZ";

}
    else if(empty($gelen_yorum))
    {

echo "LÜFTEN YORUM YAZINIZ";

}
    else
    {

$yol=mysqli_connect("localhost","root","");
    $vt=mysqli_select_db($yol,"yorumlar");
    $sorgu=mysqli_query("insert into yaziyorum values ('$gelen_ad','$gelen_mail','$gelen_yorum')");

mysqli_close($yol);

}
    ?>

</body>
    </html>

*** kendimce yaptım biraz php den anliyor isen kolayca form uzerindeki düzenlemeleri vs yapıp uygulaya bilirisin

• quote:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <title>Untitled Document</title>
    </head>

<body>
    <?php

if(empty ($gelen_ad))
    {

}
    {

}
    {

}
    else
    {

$sorgu=mysqli_query("insert into yaziyorum values ('$gelen_ad','$gelen_mail','$gelen_yorum')");

mysqli_close($yol);

}
    ?>

</body>
    </html>

*** kendimce yaptım biraz php den anliyor isen kolayca form uzerindeki düzenlemeleri vs yapıp uygulaya bilirisin

<?php 

if(empty ($gelen_ad))
    {

}
    {

}
    {

}
    else
    {

mysqli_close($yol);

}
    ?>

Sadece yukarıdaki kısmı alıp bir .php şeklinde kaydetsem bu dosyaya da yorumyap.php diyelim mesela ardından form action="" kısmına "yorumyap.php" yapsam phpdeki gerekli gerek db gerek uyum şeylerini ayarlasam şu an sitede kullandığım ile uyumlu hale gelir mi

• evet gelir lakin siz bu yorum kısmını sitemi nasıl buldunuz vs gibi mi olmasını istiyorsunuz yok sa

herhangıbı bir yazının altında durmasını mı istiyorusunuz
  • quote:

evet gelir lakin siz bu yorum kısmını sitemi nasıl buldunuz vs gibi mi olmasını istiyorsunuz yok sa

herhangıbı bir yazının altında durmasını mı istiyorusunuz

Fotoğrafta göründüğü gibi sitede yer alıyor benim yorum gönder taslağım ben bunu sempozyum makale yazı haber gibi şeylerin altında yorum yapmaları için kullanacağım fakat sadece bu var elimde ve yukarıda bu gözükenin kodları bunu nasıl aktif hale getireceğim nasıl edeceğim hiç bir fikrim yok desem yeridir
     Yaptığım Siteye PHP Yorum Ekleme Yardım İstiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bunun için bir yazı taplosu ve yorum tablosu olucak bunlar birleşicek vs benden size tavsiye

wordpress ile bu sistemi yapabilirsiniz suan bu durum hem karısık hemce zor olur sizin için
  • quote:

hocam bunun için bir yazı taplosu ve yorum tablosu olucak bunlar birleşicek vs benden size tavsiye

wordpress ile bu sistemi yapabilirsiniz suan bu durum hem karısık hemce zor olur sizin için

Wordpress tecrübem hiç yok kurcaladım ve HTML CSS uğraşmak ya da tasarlamak daha çok hoşuma gidiyor çünkü wordpress e göre daha free oluyor insan ya da bana öyle geliyor bilmiyorum da olmadı kaldıracağım kendimi geliştirince ekleyeceğim ya da araştır araştır çözeceğim
  • hocam az çok php bilgisi gerek ondan diyorum yinede siz bilirsiniz
  • Yorum kısmını yaptım ama yorum aşağı gidiyor ben öne gelmesini istiyom bana yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veritabanına

yorumlar

diye bir bölüm açarak

konular(var olduğunu sayarak)

id
    yazar
    icerik
    tarih
    konuid

diye tablolar açar ve INSERT INTO yöntemi ile yazılan yazıyı tabloya aktarırsın
    bu sıradada konuid ye aktarılacak yazıyı konular bölümünde şuan aktif olan konunun idsini çekerek
    bağlaya bilirsin
    $konular = id(konular bölümündeki)
    sonrasında ise WHERE konuid = $konular ORDER BY
    şeklinde sıralarsın ve diyelim 5 idli konunun içinde konuid tablosu 5 olan tüm yorumlar görünür :)
  • discus ile bunu daha profesyonelce yapabilir ve yönetebilirsin. Bir araştır istersen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.