Şimdi Ara

ASP.NET Geri Sayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi bir sitede geri sayım yaptırmak gerekiyor. Ama bunu timer nesnesi ile mi yokse jquery ile mi daha iyi yapabiliriz?

Ben JQuery ile yaptım ama kullanıcı js yi engelletince tarayıcıda kod çalışmıyor. Engellemesede site yenilendiğinde tekrar baştan sayım başlıyor.

Yapmak istediğim ne sayfayı yenileyince ne de kullanıcının engellemesiyle bozulmadan çalışan bir zamanlayıcı lazım.

TEŞEKKÜRLER!

• Timer nesnesi dediginde ajaxtir yani javascrittir. Bu yuzden hangisi ile yapmak istersen yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

Yalnız dediğim gibi kullanıcı js yi engelleyince tarayıcı jquery ve js çalıştırmıyor. Ayrıca chrome gibi tarayıcılardan edit html ile değişiklik yapabiliyor.

Peki timer ajax ise ajax ı kullanıcı js gibi engelleyebiliyor mu veya edit html ile değerleri değiştirebiliyor mu?

Ya da ajax ve js, jquery dışında sunucuyu yormadan geri sayım yaptırmanın başka yolları var mı?
  • http://www.tripwiremagazine.com/2013/04/jquery-countdown-scripts.html

burada dediğine örnek bir çok sayaç var. Sen bunu sunucuda çalıştıracaksan kullanıcı gelip chrome'dan ya da mozillada firebug'tan girip değiştirsin oradan ne farkeder ki o değişiklik sunucudaki dosyana işlemiyor sonuçta. tarayıcıdan engellerse de engellesin js'yi senin ne gibi kaybın olabilir ki
  • Geri sayım önemli. Çünkü site test sitesi. Yani kullanıcılar mat. türkçe gibi testleri çözüyorlar ve hepsine aynı zaman verilmesi gerekiyor. JS yi engelleyerek zamanı durdurabilir veya sayfayı yenileyerek zamanı baştan başlatabilir. Bu yüzden zaman önemli. Acaba ne gibi şeyler kullanabilirim?

Teşekkürler!
  • Programmer_Kanguru P kullanıcısına yanıt
    Sayfa yüklendiğindeki zamanı alıp bir kenara koyabilirsin.Sayfa post olduğu zamanda karşılaştırma yapabilirsin eğer zaman farkı gereğinden fazlaysa işlemi yapmazsın ayrıca ön taraftada <noscipt> tagları içerisinde bir uyarı koyabilirsin.
    Hiç denemedim ama <noscipt></noscipt> taglari arasına server side kod yazıp formu pasif hale getirebilirsin.
  • MVC DE YAPILABİLİRMİ PEKİ BÖYLE BİRŞEY ??

ASP DE @DATETİME.TODAY FALAN DİYEREK ??
  • Mvc de js siz yapamassin. Normal webforms da neden yapmiosun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yogilit Y kullanıcısına yanıt
    Javascript bildiğini farz ederek.
    Mvc üzerinde razor kullanarak kontrolünü yapabilirsin.
    <noscript> taglari arasında razor yazarak başka bir sayfaya yönlendirebilir yada bir bool değeri false yapıp form u basarken o değeri kontrol edebilirsin. yani şu şekilde

@{
    bool AllowSctript = true;
    }
    <noscipt>
    @AllowScript = false;
    </noscript>

@if(AllowScript)
    {
    buraya script açıksa istediğin kodları yazabilirsin.
    }
    // Hiç denemedim böyle birşeyi noscript'in özelliklerini bilmiyorum yani belki o içerik hertürlü çalışan ama içeriği script kapalıysa gösteren bir tag tir.

Ama çalışsa bile uygulama antipatern olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.