daha önceden bu bu adresde konuyu açmışdım ama konuyu tam anlatamadım. yada başlık olarak yanlış bir ad seçdim. kaygerya arkadaşımızda baya bir yardımıcı oldu. Bu konuda bilgi almak isteyenlerde bu adrese gidip gerekli dosyaları alabilirler.
Gelelim konuya. ASP.NET ile bir sayfa yapıyorum. Bu sayfadaki her bölümü ayrı ayrı yapıp. Bölümlerde bir değişiklik olduğunda kolay bir şekilde değiştirmek, Anasayfada yada diğer Ana sayfalarda sadelik ve diğer insanlarında siteme eklediğim bu bölümlerden sitelerinde yararlanmasını istiyorum. EN önemli yapma nedenimde bu zaten. Diğer insanların faydalanması. Bu bölüm dediklerim ise örnek olarak vermek gerekirse döviz bilgisi, hava durumu, altın fiyatları, ezan vakitleri gibi. Yani şöyle düşünürsek ne demek istediğim daha anlaşılır olur. bir komplementin olduğu düşün ve bu komplemente biz bazı değerler vererek, komplementi istediğim şekilde şekillendiriyoruz. Direk komplementin içeriğini değiştiremiyoruz. Ve projemize komplementi eklerken komlementin kodlarını değil kapalı bir kutu gibi nesneyi ekliyoruz. Bunun gibi, bu saydığım bölümleri birer komplement gibi yapacam. Bu komplementlere değer vermek için ise get yöntemi ile parametre verecem. Örneğin havadurumu.aspx?sehir=ANKARA&genislik=100&yukseklik=100 yolladığım da sadece ankara iline ait değerleri, dizaynını yapdığım tasarımda, 100x100piksel ölçülerinde getirmesini istiyorum.(XML, RSS yada benzer şekilde değil.) Yani diğer kullanacak insanlar (komplementi eklerken kodlarını değilde nesneyi eklediğimiz gibi) bu sitenin içine erişemediği için sadece GET yöntemi ile belirlenen parametrelere göre değişiklik yapabilecek. iframe ve javascript öneren oldu. iframe ile yapdığımda şöyle bir sorun çıkıyor. Örneğin günün sözü gibi bir kompement yapdığımda. sözlerin uzunları değişken olduğu için yazıya göre iframe boyutununda değişmesi gerekiyor. Aksi takdirde scrollbarlar çıkıyor. Oda şık olmuyor. Ama boyutları sabit olan bir bölüm olduğunda sorun olmuyor. Bu konuda fikri ve/veya çözümü olanlar, yardımlarınızı bekliyorum. Javascript ile bilmiyorum. Onuda yapacak arkadaşlar var şimdiden teşekkürler.
Daha önceden açdığım konuda kaygerya arkadaşımız buna yaklaşık yapdı ama o web sayfası yapan birine göre yapdı. Ben fazla anlamayan biri göre istiyorum.
(Yazım biraz karışık gelmiş olabilir. Kusura bakmayın) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
valla şimdi bi iş için biyere yetişicem akşam yazayım
BU konuda iyi yada kötü bir fikri olan yok mu? Daha önceden bu konuda ilgilenmiş? Yada kaynak gösterebilecek olan!
ya ben yazacam hala bişeyler de bitürlü vakit bulamadım. aklımda...
Konu halen aktifdir. Yardımlarınız bekleniyor...
bende bu hafta aktiftim :) mesai saatleri dışında visual studyoya oturamadım . şimdi başlıyorum bakalım nası olacak pazar pazar:)
valla pazar günümden 2 saat yedin vebalin büyük :P
şimdi bizim projemizde ne vardı api ve client. tabikiki sen de demiştin farklı parametrelerle farklı data döndüren istenen genişlik yüksekliğe göre falan. çok fazla vaktim olmadığından çok genişletemedim projeyi. ama mantıgını kavrayacağını düşündüm.
şimdi bizim api projesinde xmls.ahsx dosyamız bir javascript contenti döndürüyor. malum javascript her browserde çalışır. her projede de her basit html sayfasında da .
kullanıcıya verdiğimiz kod ise gayet basit ve deiştirilmesi istenen tüm data sunulmuş. background colorunu , yazı rengini seçmek istediğin sınıfın oğrencilerini değiştir. ben sana data döndürücem dedim. ve kullanıcı da bu değerleri değiştirip istediği veriyi sayfasında görüntülüyor.