Şimdi Ara

ASP.Net, Javascript, C#, Visual Basic Farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu bölüme acilacak en cahilce soru olabilir. Farklarini anlamis degilim. Bunlardan hangileri programlama dili ? Ya da aralarinda platform ismi olanlar var mi ? Ya da hangileri birbiri icerisinde calisabilir ? Her birisini birer ikiser cumleyle anlatirsaniz iyi olur. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikiside ayrı dil microsoftun geliştirdigi ikiside aspnet(html dili diyebiliriz) ile çalışabilir ikisi ilede masaüstü programları veya web sayfaları hazırlanabilir birini ögrenmen yeterli hangisi dersen fark etmez c# la ögrenen daha çoktur 2 dildevisual studio denen microsoftun programı ile çalışır
    javascrit her dille çalışır o ayrı bir teknoloji ve dil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 17 Ocak 2015; 21:37:49 >
  • Yani Javascript web sayfalarinda calisir. Html sayfalarında yazabiliriz ? C# ve visual basic ikiside birbirine yakin diller ve web sayfasi yapilabilir ve program yazilabilir doğru mu anlamisim ?

• goktugyildirim kullanıcısına yanıt
    dogrudur
  • Peki C# ve visual basic programlama dili ise ASP.net ne oluyor ?

o kadarınıda araştıracaksın ögreneceksin hep sorarak ögrenmeye başlarsan obez olursun
  • Arkadaşım foruma soru sormak icim geldim. Ne demek arastirip ogreneceksin. Bilmiyorum öğrenmek istiyorum. Hatta varsayalim ki usengecin tekiyim arastirmayi sevmiyorum. Soru cevap olsun istiyorum. Bu da benim zevkim. Zevkim seni asla ilgilendirmez. Hadi yallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    araştırmayı sevmiyorsan programcı olamazsın dostum
  • Bu başlıkta programci olmanin kosullari diye bir sey mi okudunuz anlamiyorum ?

• asp.NET bir dal içinde ayrı ayrı dilleri var iş ilanlarında denk gelmişsindir belki
    asp.NET C# developer aranıyor.. gibisinden
    C# tam destekli bir dildir her yöne desteği var;
    -masaüstü uygulama
    -konsol uygulaması
    -dinamik web sayfası
  • Visual basic ve asp eskide kaldı çünkü fonksiyonel programlama yapabiliyordun sadece nesne yönelimli programlamadan uzak zaman maliyeti yüksek ve karmaşıklığı çok fazla oluyor proje büyüdükçe.
    Javascript ise webde çalışan client bazlı bir dil.
    Bir siteye üye olurken kullanıcı adını yazdığın an bu kullanıcı adı kullanımda diye bildirim çıkıyorsa yandan işte bu javascriptle yapılıyordur mesela.
    C# ile Visual basic microsoftun çıkardığı programlama dilleri c# visual studionun devamı ve nesne yönelimli ayrıca .net diye bir çatıya sahip.
    Asp.net ise microsoftun web programlama dili ama çatısını yine .net'ten alıyor.Yani c# veya visual basic komutlarını kullanarak yazıyorsun sadece asp.net'te bazı kontroller vs geliyor özel onları kullanabiliyorsun Toolbar kısmından görebilirsin visual studio üzerinde.
    Ne bileyim master page şudur budur gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.