Bildirim
Asp.net MVC Gerekli Mi ? MVC Nedir ?
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
işverenlerin bi moktan anlamamasından dolayı mvc önemli hale geldi ülkemizde... bende muzdaribim mvc yüzünden işverenin müşterileri için yapılan kıçı kırık sitesi mvc oldugu için çalışamadık -
SEO Bakımından URL yaratabilme özelliği varmış bunuda Global.asax dosyası ile sağlıyor bunu web.form üzerinden de yapabiliyorsun zaten ne kadar aptalca bişey bu.... -
MVC küçük projeler için çok gerekli olan bir mimari değildir.
Büyük projelerde özellikle her işi farklı katmanlarda yönettiği için çok iyidir.
İlerde koda refactoring yapmak gerektiğinde çok kısa sürede adapte olunabilir.
Ayrıca farklı bir yazılımcı ilerleyen süreçte projeye dahil olursa kodu çok rahat yorumlayabilir ve geliştirme yapabilir.
Kısaca kodun yeniden kullanılabilirliğini, kolay bir şekilde bakım ve sürdürülebilirliğini sağlar.
http://javabynataraj.blogspot.in/2009/05/14-advantages-of-mvc-arch.html
Şu kaynakta avantajları ile ilgili ufak bir yazı mevcut.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmtbrk58
Büyük projelerde özellikle her işi farklı katmanlarda yönettiği için çok iyidir.
Ayrıca farklı bir yazılımcı ilerleyen süreçte projeye dahil olursa kodu çok rahat yorumlayabilir ve geliştirme yapabilir.
Kısaca kodun yeniden kullanılabilirliğini, kolay bir şekilde bakım ve sürdürülebilirliğini sağlar.
hepsi hikaye masal
-
quote:
Orijinalden alıntı: Parola_18
quote:
hepsi hikaye masal
Dostum hiç mvc ile proje geliştirmedim ama Büyük mobil projelerde çalıştım.
Önceden üniversite yıllarında kendi yaptığım projeler vardı stajdayken vs ve çok kirli kod yazdığımın farkındaydım.
Daha sonra zamanla gördüm ki oop'u etkin kullanırsan ve design patternlere olabildiğince projende yer verirsen gerçekten okunabilir ve üstüne bir şeyler koyulabilir bir proje haline geliyor.
Yani hayal masal felan değil bence.
Hangi projede MVC kullandın ki böyle bir kanıya vardın?
http://www.idefix.com/kitap/uml-ve-dizayn-paternleri-aykut-tasdelen/tanim.asp?sid=IPTEUTTAYM8DMADPELBG
Şu vatandaşın kitabını öneririm sana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtbrk58 -- 12 Eylül 2015; 19:46:10 >
-
quote:
quote:
quote:
hepsi hikaye masal
Dostum hiç mvc ile proje geliştirmedim ama Büyük mobil projelerde çalıştım.
Önceden üniversite yıllarında kendi yaptığım projeler vardı stajdayken vs ve çok kirli kod yazdığımın farkındaydım.
Daha sonra zamanla gördüm ki oop'u etkin kullanırsan ve design patternlere olabildiğince projende yer verirsen gerçekten okunabilir ve üstüne bir şeyler koyulabilir bir proje haline geliyor.
Yani hayal masal felan değil bence.
Hangi projede MVC kullandın ki böyle bir kanıya vardın?
http://www.idefix.com/kitap/uml-ve-dizayn-paternleri-aykut-tasdelen/tanim.asp?sid=IPTEUTTAYM8DMADPELBG
Şu vatandaşın kitabını öneririm sana
hikaye olan mvc deil mvc yi öne çıkartmak için yazılan masallar kişi kendi tarzı na göre mvc veya aspnet kullanabilir ama heryerde mvc şartı koşmak ve gereksiz yere mvc ye güzellemeler yapılması ve şart koşulması abest
-
Bende katılıyorum Yani Ben bir sürü site yaptım MVC kullanmadım hiçte bir zararını görmedim...MVC süper bişey olarak anlatılmış ama Web form ile de aynı işlemi görebilirsin bence... -
Tum kodu ayni dosyaya yazarak da uygulama gelistirebilirsin. MVC, diger paternlerle teknik olarak yapamayacagini yapar hale gelmeni saglamiyor, mimari kurulurken daha fazla zaman harcayip, ileride ekleme yaparken daha az zaman kaybetmeni sagliyor. Buyuk bir web projesi mvc ile yapilmazsa arap sacina doner. Ios uygulamasi gelistirmek icin de mvc paterni kullanmak zorundasin. Buna zorluyor seni altyapi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani En Güzeli Web Form Onu Anlıyorum ... -
Şart değil ancak çatılar günümüzde olmazsa olmazlardan. Bu bir mecburiyet haline getirildi.
Ayrıca ülkemizde sadece MVC olduğunu sanmak büyük yanılgı.
Python ile CGI programlamak kadar saçma geliyor kulağa web form uygulamaları.
JSP yerine çoğunlukla artık JSF kullanıyorlar.
.NET'te de artık MVC kullanmak daha mantıklı.
Benim için katman katman olması daha güzel. Tek eksi yanı kafama göre özelleştirilebilirliği yok.
topmodel
görünen
başgan
gibi klasörleri mvc formatıyla formatlamak uzun iş.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kızılelma91
Arkadaşlar web form ile site geliştirmek artık eskisi kadar rehabet görmüyormu yada neden MVC olayı daha çok tutuyor halbuki MVC daha çok zaman harcatıyor ve çok uğraştırıcı Güvenliği Web Form ile de sağlayabiliriz. Kısacası Neden MVC ?
Arkadaşlar arkadaşımız bir soru sormuş ama genel olarak burada bir fanatizm şeklinde cevaplama yapmışsınız, bunu doğru bulmuyorum. Sebebi ise biraz araştıran insan için MVC nedir? Neden çıkmıştır, Getirileri nedir, ne değildir. Bunları öncelikle araştırıp ASP.NET Web Forms mimarisi ile karşılaştırma yapılması gerekiyordu. Evet öncelikle ben de şuna katılıyorum, Web Forms ile tüm geliştirmeleri yapabilirsin, büyük projelerde geliştirirsin hatta belki yazım alışkanlığı olduğundan dolayı hızlı proje geliştirmesi de sağlayabilirsin. Fakat bir dilin tek artısı bu olmuyor malesef, bu sektör durağan bir sektör değil sürekli gelişen ve sürekli değişen bir sektör. Belki burada bizim ihtiyacımız olan şey kullandığımız dilin işimizi görüp görmemesi olabilir fakat dediğim gibi sektör sürekli gelişiyor, Microsoft MVC framework'e önem veriyor ve bu sebeple de geliştirici olarak buna yönelmemiz bizim için her zaman olumlu bir unsur oluşturacaktır. Bunlar sadece genel olarak yorumladığım kısımdı, zaten teknik olarak bakıldığında MVC mimarisinin Web Forms'a göre bir çok yönden sağladığı kolaylıkları vardır.
Zaten çıkan bir teknolojinin üstüne yenisinin çıkması demek önceki teknolojide olan olumsuz özellikleri kapatıp daha yeni ve kolaylık sağlayan yenilikler sağlaması değil midir? En basit cevabı bu soru cümlesinde bile alabiliyoruz.
MVC Nedir?
Açılımı Model,View,Controller şeklinde 3 ayrı unsurdan oluşur. Model : Veritabanı Katmanı, View : Client-Side, Controller :Server Side katmanıdır.
Olumlu yönleri Web Diline çok yakındır, Syntax olarak karışıklık içeren unsurlardan arındırılmıştır. Sayfa uzantıları cshtml/vbhtml dir.
C# Veya VB.NET dilleri ile geliştirme yapılabilir.
-ASP.NET MVC vs WebForms -
Development Speed: WebForms
Performance Speed: MVC
Ease of Use: WebForms (Typically)
Unit Testing: MVC (Typically)
MVC ile çok sade ve yalın bir dilde kodlama yapılacağından dolayı projedeki karışıklığı hat safhada indirir ve kod okunabilirliği WebForms'a göre daha iyidir.
Getirileri:
Provides clean separation of concerns(SoC) (https://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_concerns )
Enables Test Driven Development (TDD). https://en.wikipedia.org/wiki/Test-driven_development
Easy integration with JavaScript frameworks. (Javascript, JQUERY, AngularJS vb kütüphaneler kolay entegre edilir.))
RESTful urls that enables SEO. (Url yapılandırılması SEO için daha uygun yapıdadır.)
No ViewState and PostBack events. (Webforms gibi PostBack veya ViewState yoktur.)
Bu demek değildir ki Web Forms çok kötü bir framework'tür, kötüdür, beterdir.
Web Forms'un çıkış amacı masaüstü yazılımcılarının web uygulamalarını kolayca geliştirmesini esas alan fikre dayanır. ASPX componentleri sayesinde projeler hızlı geliştirilebilir fakat bunları Server-Side tarafta tuttuğu için bu eklentileri modifiye etme imkanı daha düşüktür ve belki de gereksiz kod yazımı, karışıklıkğa olanak sağlar. Kimine göre hızlı geliştirme imkanı sunar ki evet bunu da mantıklı bulabilirim, çünkü koyduğumuz bir butonun onclick özelliğine bir event yazabiliyoruz ve direk kodumuzu çalıştırabiliyoruz. Web dilini daha iyi kullanmaya olanak sağlaması bile MVC kullanımının daha iyi bir seçim olduğunu gösterir.
Benim görüşüm sonuç olarak MVC ile proje geliştiren geliştiricis +1 adım öncedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rootturk -- 15 Eylül 2015; 12:13:33 >
-
verilen cevapların fanatizimle alakası yok aspnet 5.0 çıktı eski deil geride deil,mvc sadece farklı yazım yöntem şekli olması dışnda bi farklılıgı yok framework yetersizligi diye bi görüş veya gerçeklik yok uydurma şeyler bunlar hangi profesyonel mvc daha iyi demiş microsoft mu veya iyi bir mühendisimi ? kod karmaşası diye bişey yok bu dahada komıik ve saçma bir teori hatta "fakat bunları Server-Side tarafta tuttuğu için bu eklentileri modifiye etme imkanı daha düşüktür ve belki de gereksiz kod yazımı, karışıklıkğa olanak sağlar." böyle bir anlamsız cümlede kurman yersiz
Provides clean separation of concerns(SoC) (https://en.wikipedia.or.../Separation_of_concerns ) kod karmaşası olmaz işi bilenler için
Enables Test Driven Development (TDD).https://en.wikipedia.or...Test-driven_development iyi bir geliştirici için test visual studio yeterlidri
Easy integration with JavaScript frameworks. (Javascript, JQUERY, AngularJS vb kütüphaneler kolay entegre edilir.)) jquery kütüphaneleri çok kolay entegre olabilir aksini söyleyen ispat etsiin
RESTful urls that enables SEO. (Url yapılandırılması SEO için daha uygun yapıdadır.) aspnet de url yapılandırması var
No ViewState and PostBack events. (Webforms gibi PostBack veya ViewState yoktur.) wievstate ve post back için update panel var viewvstate ve updatepanel dogru kullanılırsa mvc performansının ötesine geçilebilir
öz cümle mvc için kolay desin basit desin seviyorum desin ama kimse mvc nin daha iyi oldugunu söylemesin
-
Dostum kusura bakma sen Trolsün bundan dolayı cevap yazmak istemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
niye trol olalım birader ? bügün dünyanın en iyi siteleri aspnet ile yazılmış senin hikayene göre herkes enayi veya işi bilmiyor hürrriyet com tr bile klasik asp sen burda bize hikaye anlatıyorsun -
quote:
niye trol olalım birader ? bügün dünyanın en iyi siteleri aspnet ile yazılmış senin hikayene göre herkes enayi veya işi bilmiyor hürrriyet com tr bile klasik asp sen burda bize hikaye anlatıyorsun
Bilader öncelikle şu mahalle üslubunu bırak ben burada kimseye hikayede anlatmıyorum,hava da atmıyorum, kimseyi de bir şey lede yargılamıyorum. Burada sana internet dünyası üzerinden bir çok örnek verdim bilimsel olarak açıklamalar yaptım. Bu konuların üzerinden tartışarak bir yere varmak var birde seni gibi her şeyi kahve, mahalle ağzıyla geçiştirmek var. Öncelikle senin bazı şeyleri kabullenmen gerekiyor, ben burada asp.net Web Forms kakadır, boktur demedim. Adam gibi açıklamalarla cevap verdim. Tekrar söylüyorum yukarıda alındığınız bir durum olduysa kusura bakmayın. Ama bana gelip basic, amatör cevaplar verme, tüm web alemi açıklama yapmış sen burada gelmiş bana dikeliyorsun. Boş bunlar, gidip araştırmak lazım, ben burada artistiktede değilim başka birşey de de. Rahatsız oluyorsanız ona göre yorum yapalım siz de kendi amatör doğrularınız ile mutlu olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rootturk -- 16 Eylül 2015; 0:48:07 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: rootturk
quote:
niye trol olalım birader ? bügün dünyanın en iyi siteleri aspnet ile yazılmış senin hikayene göre herkes enayi veya işi bilmiyor hürrriyet com tr bile klasik asp sen burda bize hikaye anlatıyorsun
Bilader öncelikle şu mahalle üslubunu bırak ben burada kimseye hikayede anlatmıyorum,hava da atmıyorum, kimseyi de bir şey lede yargılamıyorum. Burada sana internet dünyası üzerinden bir çok örnek verdim bilimsel olarak açıklamalar yaptım. Bu konuların üzerinden tartışarak bir yere varmak var birde seni gibi her şeyi kahve, mahalle ağzıyla geçiştirmek var. Öncelikle senin bazı şeyleri kabullenmen gerekiyor, ben burada asp.net Web Forms kakadır, boktur demedim. Adam gibi açıklamalarla cevap verdim. Tekrar söylüyorum yukarıda alındığınız bir durum olduysa kusura bakmayın. Ama bana gelip basic, amatör cevaplar verme, tüm web alemi açıklama yapmış sen burada gelmiş bana dikeliyorsun. Boş bunlar, gidip araştırmak lazım, ben burada artistiktede değilim başka birşey de de. Rahatsız oluyorsanız ona göre yorum yapalım siz de kendi amatör doğrularınız ile mutlu olun.
birader wikiden kimin yazdıgı belli olmayan alıntıları yapman bilimsellik veya profesyonellik kazandırmıyor yazına .. sen ne idigü belirsiz kaynaklara örnek bilim profesyonellik vs. dersen bende hikaye derim profesyonel dogru yok ortada mvc iyidir mantıgını üste çıkarmak için boş yazı var önümde buda gereksiz yanıltıcı oluyor sonucu itibari ile aspnet webformcu olrak beni rahatsız ediyor
-
Programlama dilinde Fan Boy'luk yapanı görmemiştim.Tamam da peki bu verilere inanmıyorsun ortaya sen bir kaç veri koy onlarıda okuyalım? Adam sana uzun bir metin sunmuş hadi sana göre doğru olmayan kaynaklarda sunmuş senin yaptığın "Yav he he,İnanmadım,Geç bunları" Tarzında yorumlar,web forms'un üstünlüğüne inanıyorsan(veya eşitliğine) sen koy bir kaç kaynak/bilimsel veri.Tek yaptığın yalanlamak. -
quote:
Orijinalden alıntı: Obilux
Programlama dilinde Fan Boy'luk yapanı görmemiştim.Tamam da peki bu verilere inanmıyorsun ortaya sen bir kaç veri koy onlarıda okuyalım? Adam sana uzun bir metin sunmuş hadi sana göre doğru olmayan kaynaklarda sunmuş senin yaptığın "Yav he he,İnanmadım,Geç bunları" Tarzında yorumlar,web forms'un üstünlüğüne inanıyorsan(veya eşitliğine) sen koy bir kaç kaynak/bilimsel veri.Tek yaptığın yalanlamak.
webform kendini kanıtlamş onlarca büyük web sitesi webform ile yapılmış kaynak istiyorsan bakarsın microsoftun kendi sitesi bile aspnet kaynak wiki olamaz hele uzun yazdı diye doğru hiç olmaz web form üstündür de demiyorum mvc ve web form aynı yola giden farklı yazım şekli dir mevzu üstünlük deil absürt bi şekilde mvc övgüleri yapılması sen sanırım son 3-4 mesajı okudun mvc türkçe kaynak bile yok net'te o bilgilerle yapılacak iş basit web siteleri olur ama ileride durum ne olur onu zaman gösterir
-
quote:
En iyi siteler asp ile yazılmış diyorsun, fakat o zamanda yazdıkları teknolojide mvc olsaydı kimse onları tercih etmezdi. Bir çok firma sitelerini web formdan mvcye geçiriyor. İşin içinde misin bilmiyorum o yüzden çok fazla detaya inmeyeceğim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X