Şimdi Ara

Asp.net mvc için .net mi core mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, c#, linq entity framework, htlml, css, js, bootstrap, jquery hakkında birçok tutorial bitirdim. Asp.net mvc öğreniyorum. .net framework üzerinde, asp.net mvc jquery bootstrap ef birçok ihtiyacı karşılıyor.Asp.net Core tutorialları web api, angular ve diğer yeni js frameworkleri üzerine. Farklı bölüm mezunu olarak küçük ve orta ölçekli firmalar için .core mı standart .net uzerinden mi gitmeliyim? Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• Tabiki .net core ile devam edin. Hem multiplatform hamde daha hafif bir altyapı. Ayrıca yazdıklarınızdan sanki .net core ile jquery bootstrap kullanılmıyor gibi bir anlam çıkmış. Öyler birşey yok .net core ile aynı asp.net mvc de olduğu gibi mvc alt yapısı oluşturup jquery bootstrap kullanabilirsiniz.

Visual studio proje templatelerinde var zaten projenizi açarken mvc seçerseniz hazır mvc alt yapısı ile gelir.

Web api, angular tutoriallerinin çok olmasının sebepi .net core ile alakalı değil, artık spa lerin çok popüler olmasından kaynaklı.

Ufak bir tavsiye olarak eğer tam anlamıyla .net core alt yapısını anlamak istiyorsanız boş proje açıp üzerine ekleyerek mvc ve ef ekleyin böyle hem platformu daha iyi anlarsınız hemde moduler yapının sağladığı avantajları görürsünüz.
  • Biri diğerinin yeni hali dolayisi ile yeni proje yeni sürüm ile başlamalı. Geliştirici için bir zorluğu da yok hatta bir sürü ek güzellik var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplariniz icin tesekkurler. Ayrica microsoft ilerleyen surumlerde sadece core uzerinden devam edecekmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana sorunun cevaplarını verecek 2 tane makale sunuyorum bana ait değil ama adım adım açık ve net şekilde ortaya koyulmuş.

1.sinde net core geçiş ve aşanılan sıkıntılar + karşılığında çözümler

2. sinde ise adım adım geçiş ve yine sorunlar çözümler hesabı

bunlar ıatlamadan teker teker oku ve öyle ver kararını. Bana göre netcore olmaz ise olmaz bir geçiş gerektirmiyor ama olay bana göre değil de gireceğiniz firmaya göre gelişiyor. Fakat framework halen daha geniş bir yapı sunuyor.

Not: Öicrosoft core ile devam edecekmiş diye birşey yok halen framework gelişiyor.

Sözün kısası ikisinide öğrenirsen 1 adım önde olursun çoğu kişiye göre

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 19 Eylül 2019; 7:38:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.