Şimdi Ara

asp.net te çağırdığım bilgileri düzenleyemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle şunu belirteyim asp.net ve vb.net de çok iyi değilim. kendi çapımda birşeyler yapıyorum.

asp.net ile bir site yaptım. sitede haberler bölümü var. veri tabanı olarak access kullanıyorum. ayda yılda bir haber girilecek. buralarda bir sorun yok çalışıyor. textbox dan veri girerken (haber içeriği) paragraf veya satır başı gibi şeylere önem veriyorum. ona göre yapıyorum. Bunu yayınlarken table içinde bir hücreye gönderiyorum. O zaman bu dikkat ettiğim paragraf veya satır başı gibi şeyler olmuyor. Sanki hiç Enter ile alt satıra inmemişim gibi yazıyor. Aynı veriyi bir textbox a yazdırdığım zaman o zaman yapmış olduğum düzenlemeler gayet güzel görünüyor. ama o zaman da textbox içinde olduğundan yine saçma bir görüntü oluyor

Bu tür bilgileri (haber, makale gibi) nasıl düzgün bir şekilde yayınlayabilirim. Bunun için bana link, makale gösterebilirseniz veya burada detaylı anlatırsanız sevinirim.

• Table içinde css kullanıyormusun?
  • textbox ta girdiğin veriler kısıtlı alınır yani alta geçme gibi şeyler varsayılmaz onun için /n gibi şeyler kullanman gerekiyo ki kullanıcıdanda her alta geçmece /n girmesini bekleyemezsin benim sna tavsiyem htmleditor koyman ve onun üzerinden giriş yaptırman ha yaptıramam dersen girriş yaptırdığım yerin yanına alt satıra geç butonu koy tıklandında /n eklet olur diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bitane html editor koyman herkes için daha hayırlı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fingof

textbox ta girdiğin veriler kısıtlı alınır yani alta geçme gibi şeyler varsayılmaz onun için /n gibi şeyler kullanman gerekiyo ki kullanıcıdanda her alta geçmece /n girmesini bekleyemezsin benim sna tavsiyem htmleditor koyman ve onun üzerinden giriş yaptırman ha yaptıramam dersen girriş yaptırdığım yerin yanına alt satıra geç butonu koy tıklandında /n eklet olur diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bitane html editor koyman herkes için daha hayırlı olacaktır.

Bunları neye dayanarak söylüyorsun?

mkaratas,
    Yazdığın paragraf ve satır başlarının düzgün çıkmamasının sebebi senin düz text yazıyor olman. HTML'de yeni satırların ve ekstra boşlukların bir etkisi yoktur, bunların hepsi tek boşluk olarak görülür. O yüzden \n karakteri bir işe yaramaz, onun yerine <br> yazman gerekiyor. Bunu textbox'in içinde her satırsonuna kendin yazabilirsin, ya da kendi kodunda \n karakterlerini <br> ile değiştireceksin.
    İstersen fingof'un dediği gibi bir html editörü de kullanabilirsin. Bu daha fazla seçenek sunar.

• Sorumu cevaplamamışsın ama büyük ihtimal kullanmyorsundur. Neyse haberleri yayınladığın sayfada <head> </head> taglarınin arasına

<style type="text/css"> 
    table-layout:fixed;
    </style>

bu kodu koyman yeterli . Bu kodla tablonun genişliği ne belirttiysen o şekilde kalır.

<table width="200" border="1" >
    <tr>
    <td>
    <?php
    echo $_POST["mesaj"];
    ?>
    </td>
    </tr>
    </table>

Ben şu şekilde test ettim tablonun genişligi sabit kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compitir -- 19 Ekim 2009; 20:58:52 >
  • teşekkürler arkadaşlar.sorunumu hallettim. FCKEditor kontrolü ile hallettim. Nedeni HTML taglarından kaynaklanıyormuş. haklıda. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: =burhan=

quote:

textbox ta girdiğin veriler kısıtlı alınır yani alta geçme gibi şeyler varsayılmaz onun için /n gibi şeyler kullanman gerekiyo ki kullanıcıdanda her alta geçmece /n girmesini bekleyemezsin benim sna tavsiyem htmleditor koyman ve onun üzerinden giriş yaptırman ha yaptıramam dersen girriş yaptırdığım yerin yanına alt satıra geç butonu koy tıklandında /n eklet olur diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bitane html editor koyman herkes için daha hayırlı olacaktır.

mkaratas,
    Yazdığın paragraf ve satır başlarının düzgün çıkmamasının sebebi senin düz text yazıyor olman. HTML'de yeni satırların ve ekstra boşlukların bir etkisi yoktur, bunların hepsi tek boşluk olarak görülür. O yüzden \n karakteri bir işe yaramaz, onun yerine <br> yazman gerekiyor. Bunu textbox'in içinde her satırsonuna kendin yazabilirsin, ya da kendi kodunda \n karakterlerini <br> ile değiştireceksin.
    İstersen fingof'un dediği gibi bir html editörü de kullanabilirsin. Bu daha fazla seçenek sunar.

\n karakteri işe yarar.

Veritabanına html kodlarını eklemek kimi zaman istenmeyen durumdur. Veritabanındaki datayı çıktısı html olmayan bir ortamda kullanılması gerekebilir.(tabi bunun da çözümü var)

diyelim textbox(multiline) içine girilen yazıyı olduğu gibi veritabanına yazdınız. Daha sonra veriyi çektiniz, sayfaya yazdırmadan önce aşağıdaki basit fonksiyon işe yarar:

public static string htmlEncode(string content)
    {
    content = HttpUtility.HtmlEncode(content);
    content = content.Replace("\n", "<br/>");
    return content;
    }

bu ne yapar, \n (satır sonu karakterlerini) <br/>ile değiştirir. Bu sayede veritabanında <br> taglarını tutmamış olursunuz.

Bir de işin javascript boyutu var, client side ajax call ile veritabanına yazıyorsanız veya çekiyorsanız şu yazdığım fonksiyonlar işinizi görür

//encode characters: &, " ,<.>,\
    function HtmlEncode(t) {
    return t.toString().replace(/&/g, "&").replace(/"/g, """).replace(/</g, "<").replace(/>/g, ">").replace(/\\/g, "\\\\");
    }

//decode characters: &, " ,<.>,\, <br>
    function HtmlDecode(t) {
    return t.toString().replace(/&/g, "&").replace(/"/g, "\"").replace(/</g, "<").replace(/>/g, ">").replace(/<br\/>/g, "\n").replace(/<BR>/g, "\n").replace(/<br>/g, "\n");
    }

ayrıntı isterseniz anlatırım.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: compitir

Sorumu cevaplamamışsın ama büyük ihtimal kullanmyorsundur. Neyse haberleri yayınladığın sayfada <head> </head> taglarınin arasına

<style type="text/css"> 
    table-layout:fixed;
    </style>

bu kodu koyman yeterli . Bu kodla tablonun genişliği ne belirttiysen o şekilde kalır.

<table width="200" border="1" >
    <tr>
    <td>
    <?php
    echo $_POST["mesaj"];
    ?>
    </td>
    </tr>
    </table>

Ben şu şekilde test ettim tablonun genişligi sabit kaldı.

Adam Asp.net bölümüne yazıyor, Textbox.Text lerden bahsediyor. sen php kodu örnek gösteriyorsun.

Arkadaşın sorusuna cevap: Eğer visual studio kullanarak geliştiriyorsan ajax toolkit güncelle yeni gelen HTML editörü kullanabilirsin. Çok kullanışlı. intellicence de diğer editörler gibi HtmlEditor.Text değilde HtmlEditor.Content Kullanıyorsun tek fark bu.

• arkadaşım dikkat edersen benim çözümüm css'den faydalanıyor. Ben sadece yaptığım kodun çalışıp çalışmadığını kontrol etmk amaçlı tablonun içine değerleri phpden yükledim. Arkadaş ne yapar yine css kuralını uygular tablonun içeriğini asp.net den çeker değişen birşey yok.

Bilmem anlatabildim mi? Birşey tam anlamadan yorumlar yapmayın ya. Tamam anladık asp.net kullanarak uygulama geliştiriyorsun, php yi sevmiyorsun da bir oku bakalım önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compitir -- 24 Ekim 2009; 15:38:09 >
  • burada yazanlara kısa bir cevap vermek istiyorum. asp.net te textbox içerisine tag yazdığım zaman Server Application hatası alıyorum ve diyorki textbox içerisinde tag kullandığınız zaman tehlike arz ediyor o yüzden işleminize devam edemezsiniz gibi bir hata veriyor. (Orada yazan hatanın insan diline çevrilmişini yazdım ) O yüzden başka bir yöntem olarak FCKeditor kullandım. Ayrı yeten textbox içerisine normal yazdığımda Enter Satır başı vb. yazımlar yaptığımda da veri tabanına bakıyorum düz metin olarak kaydediyor. Veri tabanına düz metin olarak kayıt olan bir yazıyı ne şekilde çağırsam da hangi tagın içerisine koysamda düz metin olarak çıkmayacak mı?

Neyse FCKEditor tam bana göre. İçerisine link verebiliyorum. Tablo yapabiliyorum. Yazıları istediğim gibi şekillendirebiliyorum. gayet güzel oluyor. Word de hazırlıyorum duyurumu/haberimi içerisine kopyalıyorum oluyor. Ör:
    http://ikem.com.tr/deneme.aspx?duyuruID=21
    adresine tıkladığınızda görülüyor ki alt taraftaki bütün yazılar tek bölüme kayıtlı. Buradaki herşeyi wordde hazırladım. FCKeditor içerisine kopyaladım kaydettim. o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaratas -- 26 Ekim 2009; 15:35:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: =burhan=

quote:

mkaratas,

Komik :)

• Asp.Net Ajax 3.5 Son halini yükle visual studio'ya Ajax'a yeni gelen HtmlEditor u tutup çekiyorsun codebehind tarafından'da
    örnek: Eğer insert yapıyorsan diye yazıyorum. sebebide genelde intelicenclerde Text aramamız. Ama bu editorde HtmlEditor.Text bulamazsın HtmlEditor.Content kullanabilirsin.

Yazım hatası varsa kusura bakma ezberden yazdım buraya.

Komutu.Paramaters.AddWithValue("@Parameter",HtmlEditor1.Content);
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.