Şimdi Ara

Asp.Net te yorum paneli yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Direkt olarak konuya girmek isitiyorum,
    ben asp.net te c sharp olarak bir site hazırladım fakat sitemin makaleler bölümü için bir yorum paneli eklemek istiyorum. Yorum panelini 2 textbox ve bir button ile hallediyorum. buttona tıklandığında girilen bilgileri yorum databesi ne de aktarıyorum. Sorun şurada, girilen yorumu makaleler bölümünde nasıl göstereceğim ve yorumu hangi makaleye girildiğini nasıl belirteceğim? yani id si 5 olan makaleye yorum girildi tüm makalelerde değil sadece id si 5 olan makalede bu yorumun gözükmesini istiyorum. umarım açıklayıcı olabilmişimdir. yanıtlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. TEŞEKKÜRLER...

• yorumları veritabanında bir tabloda saklarsın, tablonun bir kolonunu yorumların ilişkili oldukları makalelerin numaralarını tutmaya ayırırsın.

Sayfayı gösterirken de önce makaleyi veritabanından çekip bastırırsın, sonra o makale id'si ile ilişkilendirilmiş yorumları veritabanından çekip bastırırsın.

Veritabanı öğreneceksin...
  • yorumları veritabanına kaydederken her yorum için hangi makaleye ait olduğu belirten bir makale id si sutunu açarsan ve bu sutuna yorumun makale idsini yorum eklenirken kayıt edersen, rahatça ilişki kurabilirsin.
  • ben sql ile veritabanımı hazırladım . veritabanımın ismi yorummakale. dizaynı ise;
    ym_id (int)
    ym_isim (nvarchar50)
    ym_icerik (nvarchar(MAX)
    ym_tarih(smalldatatime)
    ym_onay (bit)
    m_id (makaleler veritabanımdaki makale id si)

asp.net te ise bu veritabanına 2 textbox ve 1 buton ile veriyi yani yorumu kaydedebiliyorum. cevaplarınızı anladım ama kod kısmında takıldım. yorum ile makaleyi kodlarla nasıl ilişkilendirebilirim ? birkaç satır örnek olarak kod yazarsanız daha iyi anlayabilirim.
  • Kod bölümünde pek birşey yapmıyorsun, kod sadece kendisine verilen makaleyi bastırır, altına da kendisine verilen yorumları bastırır. Ona makaleyi ve yorumları veren ise veritabanına yaptığım sorgudur.
    //diyelim mid isimli değişkende makale id'sini tutuyorsun... 
    //önce makaleyi getirt:
    var makalesorgusu = string.Format("select * from makale where m_id={0}", mid);

//bir başka sorgu ile de o makalenin yorumlarını getirt:
    var yorumsorgusu = string.Format("select * from yorummakale where m_id={0}", mid);
    bu sorguları sırayla kullanırsın. Artık kendin Dataset ile sorgu sonucunu alıp elinle mi yazdırırsın, yoksa DataSource olarak tanımlayıp ASP.NET controlleri ile mi halledersin; sen bilirsin.
  • teşekkürler, sğolun ...
  • konu tarihi 2011 hortlattık konuyu
    yeni konu açmaya gerek yok bende ki sıkıntı tek makaleler için oluyor ama benım 6 kategoride sayfam ve tablom var bunların hepsine yorum yapılabiliyor bunların yorum Eklerken o anki sayfa getirdiğim işte makale olsun haber vs olsun IDsi ile kaydediyorum ama Sonucta her tablonun ID 0 dan başlıyor ve IDler çakışabilir ve makale ID 14 haber ID 14 olan yorumlar aynı sayfada gözüküür bunun için önerebileceğiniz bi yol mantık varmı yardım edebilirmisiniz teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekstradan kategori id de ekle?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.