Şimdi Ara

C programlamayı ayrıntılı anlatan bir kaynak veya video serisi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde kendim deitel kitabından çalışıyordum ama bugün quiz'i batırınca (70 alacağım) daha zor ve iyi bir kaynağa geçme vakti geldi.

sadi hocanın videoları yetersiz, 1-2 Türk kanala baktım okuldaki kadar ayrıntılı anlatılmıyor.

aklımda harvard'ın cs50 dersi var, videolu ders anlatımından her ne kadar nefret etsem de mecbursam çalışacağım. Kitap önerisi varsa daha iyi olur. Deitel'i de pek sevmedim bu arada.

Bize hocanın dediği şuydu "c programlama sadece bir araç, yazılım mantığını öğreneceksiniz" buna uygun ne yapmalıyım. Her sınavdan 95-100 almak istiyorum. 11 gün sonra lab sınavım var.

• Rust kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamser kullanıcısına yanıt

ne diyon olm, c dersi var.

• Labı anca pratikle çözersin, teorik için ayrı bir sınav oluyorsa ve düşündüğüm gibi output soruyırlarsa geçmiş olsun ben javada şu tip tuhaf şeylerle uğraşmıştım anca B1 ile verdim dersi
    C programlamayı ayrıntılı anlatan bir kaynak veya video serisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Ekim 2024; 21:50:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

he ya bugün olduğumuz quiz'de output sordular, midtermde ve finalde de output soracakmış. bir de 35 puanlık random number generator sorusu vardı, kodunu yarım yamalak yazabildim çözemedim tam. kalem kağıtla olacak iş mi abi saçmalık.

quiz 5 puan etkiliyor allahtan, şu andan itibaren iyi çalışmam lazım. harvard'ın videosuna bakayım biraz. intro cs dersi olduğu için aradığımı bulabilirim.

• takıldığın yer olursa özelden at yardımcı olurum aa verdim 2 tane c dersimi de, 70 alman gayet iyi ama bu arada üniversite burası lise değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YTÜ Ehm -- 21 Ekim 2024; 22:8:6 >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

kaynak olarak ne kullandın hocam?

• Ben zaten yazılımcıydım algoritmalar, döngüler vs biliyordum bunları. C'nin sadece kurallarını(syntax) bunlara bakmıştım. Baktığım kaynak da C Tutorial. Buradna bakabilirsin özet şeklinde ama genelde. Eğer algoritma mantığını vs tam bilmiyorsan seni kesmeyebilir ama.

• cs50 için yorumum:

dayı çok kafa açıyor ayrıca konuları çok hızlı geçiyor, tavsiye etmiyorum.

deitel'in kitabından devam edeceğim.

• Kanka senin aradığın kaynak cs50 değil zaten, cs50'nin amacı c öğretmek değil

Şu ana kadar aldığım en iyi kurs olabilir bu arada

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

benim de amacım C öğrenmek değil işte. Dediğim gibi hoca C'yi tool olarak kullanıyoruz, asıl amacımız size c öğretmek değil dedi.

ya kanka adam çok kafa açıyor, ben videolu ders çalışmaktan nefret ediyorum, yks'de 1 kez açmadım. kitap falan biliyor musun bu konu hakkında?

• Makineci diye yazılımdan anlamaz dediniz harvard cs50yi bitirip geldim ey bilkenter

• Bu arada cs50 mantıgını öğretmek üzerine onun harici ytden baktıkların pratikten ilerliyor. Yani tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cibiggi -- 21 Ekim 2024; 23:19:58 >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Amacı ne ki o zaman

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Programlama mantığınına giriş yapmak, çeşitli alanları öğrenciye tanıtmak

tidemanı bitirdin mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 22 Ekim 2024; 11:54:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.