Merhaba herkese kolay gelsin. Mezun olduğum için tüm günüm boş. Sabahları 3-4 Saat TYT bakıyorum tekrar vesaire yapıyorum. Kalan tüm saatimi AYT'ye ayırıyorum diyebilirim. Youtube'da Fizik: VİP Fizik Kimya: Görkem Şahin 2023 AYT Biyoloji: Senin Biyolojin kanallarından AYT Fen çalışıyorum. Hesapladım toplamda yaklaşık 225 konu anlatım videosu var(fizik+kimya+biyo toplam) Aşağı yukarı 200 videom var AYT Fen'e maalesef geç başladım. Her video ortalama 30 dakika. Günde 5 video izleyebilirim. Bu da 45 güne tekabül ediyor. Tüm videolar 45 günde bitiyor. Tabii bunun hafta sonu var birkaç gün molası var cart curt derken 60 gün diyelim. Yani hesaplamalara göre martın başı gibi bitiyor konular. Siz ne düşünüyorsunuz nasıl olmalı ayt matematik max 1 haftaya biter ama ayt fenin mart başı gibi bitmesi herhangi bir sorun teşkil eder mi? Hedefim 20k bu arada. Vakit ayıran herkese teşekkür ederim. |
AYT Fen Konuları Kaç Ayda Biter?
AYT Fen dersleri için gereken çalışma süresi, öğrencinin çalışma alışkanlıkları, temel bilgisi ve hedeflediği puana göre değişebilir. Ancak genel olarak, konuları eksiksiz bir şekilde bitirmek için aşağıdaki süreler önerilmektedir:
- AYT Fen konularını 6-9 ayda kapsamlı bir şekilde bitirmek mümkündür.
- AYT Fizik konularını ise 3-6 ayda bitirilebilir.
3 Ayda AYT Fen Biter mi?
3 ayda AYT Fen konularını bitirmek yoğun bir çalışma temposu gerektirir. Ancak temel bilgisi güçlü ve çalışma alışkanlıkları düzenli olan öğrenciler, bu süre zarfında konuları yetiştirebilirler.
AYT Fen Kaç Günde Biter?
AYT Fen konularını kaç günde bitireceğin çalışma hızına ve günlük çalışma sürene bağlıdır. Günlük ortalama 4-6 saat çalışarak 6-9 ayda, günde 6 saatten fazla çalışarak 3-6 ayda konuları bitirebilirsin.
AYT Fen konularını etkin bir şekilde bitirmek için şu önerilere uyabilirsin:
- Düzenli bir çalışma programı oluştur ve buna uy.
- Konuları küçük parçalara bölerek çalış.
- Önce temel kavramları anlamaya odaklan.
- Örnek sorular çözerek pratiğini geliştir.
- Testler çözerek eksiklerini belirle ve tekrar çalış.
- Ders notlarını ve özetlerini düzenli olarak gözden geçir.