1-ben acces veritabanı kullanarak yaptığım asp sayfalarına veri kaydemiyorum, odbc hatası veriyor bi türlü çözemedim 2- aspx le yapmaya çalıştığım veri tabanı uygulamalarıda çalışmıyo genel olarak şu aşağıdaki hatayı ve ya benzer hataları veriyo: Yapılandırma Hatası Açıklama: Bu isteğe hizmet vermek için gereken bir yapılandırma dosyası işlenirken bir hata oluştu. Lütfen aşağıdaki özel hata ayrıntılarını gözden geçirin ve yapılandırma dosyanızı uygun biçimde değiştirin.
Ayrıştırıcı Hatası İletisi: Uygulama düzeyinin dışında, allowDefinition='MachineToApplication' olarak kaydedilen bir bölümün kullanılmasıyla ilgili bir hata. Bu hatanın nedeni IIS içinde bir uygulama olarak yapılandırılmamış sanal bir dizin olabilir.
Kaynak Hatası:
Satır 42: by Microsoft that offers a single logon and core profile services for member sites. Satır 43: --> Satır 44: <authentication mode="Forms"> Satır 45: <forms loginUrl="login.aspx" name="DBLogin" /> Satır 46: </authentication>
Kaynak Dosya: c:\inetpub\wwwroot\haber\web.config Satır: 44
-------------------------------------------------------------------------------- Sürüm Bilgisi: Microsoft .NET Framework Sürümü:1.1.4322.573; ASP.NET Sürümü:1.1.4322.573
3- bu aspx ile yapılmış basit bir veri tabanı uygulaması bulabileceğim biyer bilen varmı öğrenmek için sadece veri kaydetme, silme, değiştirme ve listeleme yapsa bana yeter. şu meledi bi doğru çalıştırıp öğrenemedim. 4- bu konuda bana yardımı olabilecek olursa yada bi yol gösteren çok sevinirim