Şimdi Ara

Windows Mail uygulamasındaki linkler artık otomatik olarak Edge tarayıcısında açılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft’un bugüne kadar kendi ürünlerini kullanmaları için farklı yollarla kullanıcıları zorlaması bilinen bir şey. Hatta bununla ilgili tazminat davaları da açılmış durumda. Firma yine de bundan vazgeçmiyor.

Edge baskısı

Windows 10 için önümüzdeki haftalarda yayınlanacak Redstone 4 kod adlı Spring Creators Update güncellemesi Insider programında testlerine devam ediyor. Katılımcılara sunulan son beta sürümleri dikkat çekici bir değişikliği de getirdi.

Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

Gelen bilgilere göre Windows Mail uygulamasında bir mail içerisinde link varsa Microsoft Edge tarayıcısı üzerinden açılması zorunlu hale geliyor. Kullanıcı varsayılan olarak başka bir tarayıcı belirlemiş olsa bile bu değişmiyor.

Microsoft yaptığı açıklamada bunu doğrularken kendi tarayıcısının en iyi, en güvenli ve en akıcı tecrübeyi sunduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor. Diğer taraftan bu değişiklik bir yenilik olarak değil hata düzeltmesi olarak sürüm notlarında yerini almış. Yani aslında Windows Mail içerisinde linklerin varsayılan tarayıcı ile açılması düzeltilmesi gereken bir eksiklik olarak görülmüş.

• bu da baştan windows mail kullanmayacağımız anlamına geliyor

• Windows mail uygulamasının oradaki linkler için de edge kullanması normal bir durum, mailler için farklı bir yazılım kullanabilir edge istemeyen. Dayatma diyenler bütün firmalar bir şekilde kendi yazılımlarını zorla önümüze getiriyor sadece ms a laf söylüyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android'de Gmail nasıl Chrome'da açıyorsa otomatik olarak (iç tarayıcıların hepsi Chrome) bu da normal geliyor. Thunderbird'e geçilebilir... Alternatif olduğu sürece sıkıntı yok.

• Valla zorla güzellik olsaydı hiç bir şekilde zorlanmayan ya da o bu programlar tarafından tavsiye edilmeyen ya da önerilmeyen Firefox bu pazar rakamlarına ulaşmazdı. Yine chrome aynı şekilde, bu başarısına android yaygınlaşmadan çok önce ulaştı.

Başarının cevabı çok basit;
    https://caniuse.com/ a girin biraz aşağı kayın, sol altta browser scores yani tarayıcı skorları var. Bu skorlar öyle senin benim oyumla ya da editör oyuyla çıkan skor değil, tarayıcıların güncel olarak şuanda destekledikleri kod sayılarına göre belirleniyor. Edge in durumunu görüyorsunuz, ie de olduğu gibi hala 5-6 sene öncesinden geliyor. Bu düzelmedikçe, istedikleri yerlerini yırtsınlar, win10 fiyaskosundaki gibi bedava, zorla hatta üstte para veriyoruz desinler, pazar paylarını yükseltemezler. Önce altyapılarını geliştirip günümüz tarayıcı seviyesine getirecekler ha ondan sonra bile zaman ister pazar payı yapmak. Ki zaten getiremezler. 20 sene geçti hala rezalet durumda. Bunu kendileri de biliyorki bir kere reklamlarında ennefretettiğiniztarayici.com un ingilizcesini açmışlardı. Hatta orada herkesin viral olan ie sözlerini kullanıyorlardı. "ie nin en işe yarar tarafı başka tarayıcıyı indirmek" falan gibi. Finalde de artık daha az nefret edebilirsiniz edge çıktı falan diyorlardı. Bunlar kendi sözleriydi. Ama hala alt yapıyı geliştirmediler.

• Google benimsenmeyen hizmetlerini zamanla kapatırken Microsoft zorla dayatıyor. Edge tarayıcısını sadece günlük bing fotoğraflarını görmek için kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Microsoftu haksız rekabetten dava mı etsek ne?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu sıra Turmp'un çelik vergilerine nasıl karşılık vereceğini düşünen AB koyar Microsoft'a haksız rekabetten bi kaç milyar $ cezayı...

• Böyle olmasının sebebi Redstone 4 ile Microsoft uygulamalarında çoklu sekme ve Edge kullanımının gelmesinden kaynaklı. Bilmiyorsanız boş boş yorum yazmayın.

• Var amaaa kullanmıyorum ?? arada skype kullanmak için işe yarıyor

• Bir PDF görüntüleyici yüklüyorsun. Uygulama soruyor "Varsayılan olarak PDF'leri açayım mı?" Evet diyorsun. Ama Windows buna izin vermiyor. Sebep, Edge ile açmamı istiyor. Gidiyor ayarlara elle değiştiriyorsun.
    Microsoft ayağına ayağına sıkıyor.

• Edge tarayıcının açılması zaten 10 saniye sürüyor. Kullanışlı değil maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı o zaman Windows kullanmayın varsa dünyada baba yiğit windowsun önüne geçecek bir işletim sistemi yapsın. Toyota marka araca hyundai parçası takabilirmisiniz yada canon marka yazıcınıza hp marka kartuş kullanabilirmisiniz? bende olsam tabiki kendi ürettiğim tarayıcıyı zorunlu kılarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eozenir

adam haklı o zaman Windows kullanmayın varsa dünyada baba yiğit windowsun önüne geçecek bir işletim sistemi yapsın. Toyota marka araca hyundai parçası takabilirmisiniz yada canon marka yazıcınıza hp marka kartuş kullanabilirmisiniz? bende olsam tabiki kendi ürettiğim tarayıcıyı zorunlu kılarım.

Bide şöyle düşün. Bi baba yiğit çıkmış ve senin arabanın orijinal parçasından çok daha iyi bir parça üretmiş. Daha kullanışlı, daha pratik, daha estetik ve daha bir çok konuda daha iyi. ve herkes bu parçayı kullanmak istiyor.
  • Normalde Linux tabanlı işletim sistemi kullanıyorum. Fakat Windows da da işlerim oluyor haliyle, oyun olsun iş olsun. Ama bıktım usandım artık Win10'un saçmalıklarından. Windows 8.1'e geri dönüyorum. En azından bilgisayarım 24 saatin üzerinde güncellemeden kullanılmaz hale gelmeyecek, işim gücüm varken arkaplanda bana zorla güncelleme yaptırmayacak. İnternet paketinden bağlanırken diken üstünde olmayacağım. Son yaptıkları güncelleme sayesinde bilgisayarım sonsuz döngüye girmişti, elle ben düzenlemek zorunda kaldım. Her zaman yenilikçiydim son sürümleri kurar ve buglu olsa bile raporlar katılırdım. Ama "Insider" sürümü gibi sözde stabil güncelleme yayınlamak, koskoca bu kapitalist şirkete yakışıyor mu?

Cidden Win8.1 ile Win10 un farkı ne? Bana kalırsa, zorla ayarları tablet ekranına dönüşen yarım yamalak arayüz güncellemesinden öte değil... Bu saatten sonra Windows 10 benim için ikinci Vista vakasından farklı değil.

• MS'un kendi bilir ama kimseye hangi yazılımı kullanıp kullanmayacağımın kararını bırakmam, ben de Windows Mail kullanmam olur biter. Şirkette birkaç ay Edge kullanmak zorunda kaldım, şimdi tekrar Firefox'a dönebildim de şükrediyorum. Edge, bildiğin doğal Windows 10 uygulaması, hani şu ilk olarak Windows 8'de ortaya çıkan Metro arayüzlü uygulamalardan. En baştan buradan kaybediyor.
  • Hakim durum & Rekabet vb. kelimeleri bilmeyenler forumda gayet normal diyorlar ya...
    Microsoft sürekli dayatmalarla, hatta üstüne işlemci üreticileriyle yaptığı anlaşmalarla daha da fazla dayatmayla çoktan en ağır cezaları haketmiş bir şirkettir. Yakın zamanda bu ahlaksız ticaretin önlemi alınmazsa piyasada ne rakip bir firma kalır ne de yenileri kurulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: interwap

quote:

adam haklı o zaman Windows kullanmayın varsa dünyada baba yiğit windowsun önüne geçecek bir işletim sistemi yapsın. Toyota marka araca hyundai parçası takabilirmisiniz yada canon marka yazıcınıza hp marka kartuş kullanabilirmisiniz? bende olsam tabiki kendi ürettiğim tarayıcıyı zorunlu kılarım.

Bide şöyle düşün. Bi baba yiğit çıkmış ve senin arabanın orijinal parçasından çok daha iyi bir parça üretmiş. Daha kullanışlı, daha pratik, daha estetik ve daha bir çok konuda daha iyi. ve herkes bu parçayı kullanmak istiyor.

dediğin doğru o zaman şöle düşünelim. madem ki aracımın markasından daha iyi yapan bir firma var ise o firma parça yerine araç üretecek. ve dedirtircek ki bana hakketen bu aracı aldığıma hata etmişim keşke bu markayı alsaydım dedirtecek.sen bir firma olsan senden ana malı alıyor ama sattığın ürünlerinin gerekli olan parçasını başkasından alsalar tersine gitmez mi? eğerki dünyadaki ezici çoğunlukla Windows kullanıyorsa bu baskı normal.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: interwap

quote:

dediğin doğru o zaman şöle düşünelim. madem ki aracımın markasından daha iyi yapan bir firma var ise o firma parça yerine araç üretecek. ve dedirtircek ki bana hakketen bu aracı aldığıma hata etmişim keşke bu markayı alsaydım dedirtecek.sen bir firma olsan senden ana malı alıyor ama sattığın ürünlerinin gerekli olan parçasını başkasından alsalar tersine gitmez mi? eğerki dünyadaki ezici çoğunlukla Windows kullanıyorsa bu baskı normal.

Haksız rekabet oluşturduğu için servislerin dışarı parça satma mecburiyeti getirildi, bunun yanısıra markaların servislerle tek marka üzerinden iş yapmasına engel konuldu. Microsoft'un yaptığı bir değil iki değil, her seferinde AB'den yüklü bir ceza yediği halde inatla hala aynı kafayla aynı dayatmalarda devam ediyor. Umarım en kısa sürede tekrardan yüklüce bir ceza yer.

• Microsoft Edge nasıl en güvenli tarayıcı olabiliyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.