Şimdi Ara

Google Chrome'a yeni güncelleme: Yüksek RAM kullanımında uyaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Chrome'a yeni güncelleme: Yüksek RAM kullanımında uyaracak
    Google Chrome, RAM tüketmesiyle oldukça eleştiriliyor. Ancak yine de milyarlarca kullanıcı Chrome'dan vazgeçmiyor. Dünyanın en popüler tarayıcıları listesinde ilk sırada bulunan Google Chrome, 3.3 milyara yakın kullanıcı sayısıyla dünya nüfusunun neredeyse yarısı tarafından tercih ediliyor.

Google Chrome kullanıcıları uyaran bildirim gönderecek

Google Chrome, yeni gelecek güncelleme ile birlikte artık tarayıcınızda performans sorunları oluşturan sekmeler hakkında sizi uyaracak. Tarayıcı, sistem kaynaklarını fazladan kullanan ve performansı etkileyen bir sorun yaşandığında sağ üstten bir uyarı mesajı gönderecek.

Ayrıca Bkz.CrowdStrike'ın yazılım sorunundan 8,5 milyon cihaz etkilendi

Bu uyarıda en çok hangi sekmelerin performansı etkilediği gösterilecek. Böylece kullanıcılar, hangi açık sekmelerin performans kaybına neden olduğunu görebilecek. Bu özellik belli CPU kullanım eşiği aşıldığında otomatik olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Şu sıralarda test edilen özelliğin geniş çapta tüm kullanıcılara ne zaman geleceği henüz açıklanmadı.

Google Chrome'a yeni güncelleme: Yüksek RAM kullanımında uyaracak

Kaynak:https://technave.com/gadget/Google-Chrome-will-now-alert-you-if-your-opened-tabs-are-reducing-the-PC-s-performance-39371.html

• Chromium altyapısı kullanayım diyorsanız en iyisi Brave. RAM’i sömürmüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samsung tarayıcı, google chrome dan daha özelleştirmeye açık, bu kadar önemli bir tarayıcının daha kapsamlı geniş ayar menüsü olması gerekmez mi?

• Opera hackintosh ram kullanımı yüksek. O yüzden kenar bantta ram catch temizlik tuşu koymuşlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • firefox stabil ve çok hızlı

• Opera candır gerisi heyecandır

• Düşük pclerde denediğime göre Firefox 1, Chrome 2, Opera 3 te bende diğerlerini henüz denemedim. hepsininde + - leri ufak tefek var bence. Ama öyle hiçbiride vazgeçilmezim değil,,,

• Firefox övemeyeceğim çünkü kullandığım bir özellik var ve niyeyse Firefox bunu yapmıyor ya da yapamıyor.

Şöyle ki; bir forum içerisinde içerikler kategorilendirilmiş ve tıklayarak genişletilen bir içeriğe sahip. Çok fazla sayıda bu dediğim başlıklardan var ve hangi başlıkta ne var bulmak için bildiğimiz ctrl + f yaparak Chrome ile o alt başlıkların içeriklerine doğrudan erişim sağlayabiliyorum. Yani a, b, c, d, e başlıkları olsun ve hangisinin içerisinde aradığım anahtar kelimenin var olduğunu bilmediğim için (ya da birden fazla o anahtar kelime var ama hangisi lazımsa ona yönelmem için) arama yapmam gerekiyor, tek tek açmakla vakit kaybetmemek için.

Ancak Firefox bunu yapmıyor ya da yapamıyor. O içerikleri önce tek tek açmam gerekiyor (onlarca belki yüzlercesini tek tek açmak gerek) sonra ctrl + f ile arama yapınca buluyor.

Firefox beni böyle spesifik bir olayda hayal kırıklığına uğrattı açıkçası.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Brave'in alttan alttan coin kazdığını bilmeyen olması şaşırtıcı. Kendi zararlı yazılımını yükleyen bir tarayıcıyı kullanmak tercihim değil sağ ol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Firefox kullanıyorum zaten. Chromium altyapısı sevenler için dedim. Chrome’dan daha az RAM yiyor sonuçta. Kendi zararlı yazılımı yüklediğini duymamıştım. Kaynak var mı?

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanıcıların yoğun olduğu Reddit dahil çok sayıda kaynağa baktım, hatta ChatGPT'ye sordum ama hepsi mining scripti yüklemiyor, öyle birşey yok şeklinde yazı yazmış Brave yazmış. Hattâ mining scriptlerini engelliyor yazmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Temmuz 2024; 12:6:11 >
  • Mac ise safari, değilse opera. Başkası yalan

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    O halde fixlemişler çünkü brave arka planda kazım yapıyor diye çok fazla dedikodu çıkmıştı ve bir kaç yabancı kullancı bunu doğrulamıştı. O dönemlerde bilgisayarla çok ilgilenmediğim için haberleri kaydetmemiştim

• donanim saglamsa chrome akar hicbiri de bunun yerini tutmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyaracağına kullanımı düşür.

Firefox aynı sekmelerle yüzde 20 daha az bellek tüketiyor.

• Farklı cihazlarda kullanacagım, senkronizasyonu sağlam bir tarayıcı önerebilir misiniz?

Örneğin Chrome hesaba giriş yaptığım an tüm bilgilerim çat diye geliyor. Bunun gibi bir tarayıcı arıyorum kaliteli, hatta mümkünse chromium tabanlı..

• CanOGZ kullanıcısına yanıt

hepsini denedim benim icin senkronizasyon cok önemli. bu chrome da cok uyumlu. diğerleri bunun gibi değil. yukardaki yorumlara sakına aldırış etme. bak dünyanın yarısı bunu kullanıyormuş neden acaba?

• Google Chrome'a yeni güncelleme: Yüksek RAM kullanımında uyaracak
  • Evet hocam dediğim gibi senkronizasyon benim için de çok önemli ve Chrome bu konuda 1 numara. Ancak işim gereği farklı bir tarayıcı daha kullanmam gerekiyor senkronizasyonu iyi olan. Önerebileceğiniz var mı?

• Eski sekmeleri çıkarken kaydet seçeneğini kullandığım için bazen daha sonra okurum diye sekmeler bırakıyorum ve bu konuda en yüksek performansı Firefox'tan alıyorum. Açıkçası bilgisayarda tercihim Firefox olsa da, mobilde maalesef Chrome daha işlevli geliyor ve bu yüzden mobil tercihim Chrome.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.