Şimdi Ara

iOS 10.2 JailBreak Yapımı, Lisans Yenileme, En İyi 40 Tweak (Repoları ile Birlikte Sürekli güncel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
9
Favori
10.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 100 kadar tweak deneyip, stabilite ve şarj problemi olmadan kullandığm, benim için olmazsa olmaz tweakler, açıklmamaları ve repoları ilk 2 mesajdadır.

iOS 10.2 JailBreak Yapımı, Lisans Yenileme, En İyi 40 Tweak (Repoları ile Birlikte Sürekli güncel)

iOS 10.2 JailBreak Yapımı, Lisans Yenileme, En İyi 40 Tweak (Repoları ile Birlikte Sürekli güncel)iOS 10.2 JailBreak Yapımı, Lisans Yenileme, En İyi 40 Tweak (Repoları ile Birlikte Sürekli güncel)

Kısaca;

8 Adımda JailBreak;

Yalu web sitesi:https://yalu.qwertyoruiop.com/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Cydia Impactor:http://www.cydiaimpactor.com/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

1- Bilgisayarınıza iTunes’un en son sürümünün yüklü olduğundan, telefonunuzun ekran kodunun ve parmak izinin kapalı olduğundan emin olun.

2- Cihazınızı bilgisayarınıza USB girişinden Lightning kablosu ile bağlayın.

3- Yukarıdaki linkten indirdiğiniz Cydia Impactor adlı programı açın.

4- Yukarıdaki yalu web sitesinden indirdiğiniz Yalu IPA dosyasını Cydia Impactor programına sürükleyip bırakın.

5- Gelen ekrana Apple id hesabınızı (icloud mail) girin, OK. tıklayın. arkasından apple id şifrenizi girin OK. tıklayın.

6- Kurulum tamamlanınca Ayarlar>Genel> Profil sekmesine girin. Cydia Impactor'de yazdığınız id'nize tıklayın ve açılan pencerelere Güven deyin.

7- Ana ekrana gelen Yalu uygulamasına basın, onaylayın, GO butonuna basın.

8- Bittiğinde ekranınızda Cydia uygulamasını görürseniz cihazınız başarıyla Jailbreak'lenmiş demektir.

6 Adımda Lisans Yenileme;

1- Telefondan Ayarlar>Genel> Profil sekmesine girinizin verdiğimiz sertifikayı silin.

2- Telefonu kapatıp yeniden açın.

3. Yalu'nun vermiş olduğu güncel ipa'yı cydia impactor ile tekrar telefona atıyoruz.

4- Gelen ekrana Apple id hesabınızı (icloud mail) girin, OK. tıklayın. arkasından apple id şifrenizi girin OK. tıklayın.

5- Kurulum tamamlanınca Ayarlar>Genel> Profil sekmesine girin. Cydia Impactor'de yazdığınız id'nize tıklayın ve açılan pencerelere Güven deyin.

6- Ana ekrana gelen Yalu uygulamasına basın, onaylayın, GO butonuna basın.

Not. Cydia tweak'ler vs. her şey aynı şekilde kalıyor herhangi bişey değişmiyor.

3 Adımda iOs Sürümünüzü Kaybetmeden Jailbreak Silme ve Cihazınızı Sıfırlama

Kısaca;
    1- Stashing for iOS 9.2 - 10.2 tweak'ini aşağıdaki repodan yükleyin
    Repo: coolstar.org/publicrepo

2- OSrestoreX tweak'ini aşağıdaki repodan yükeyin. (Bu repo yüklenirken cihaz yeniden başlatılabilir yüklendikten sonra JB sertifikanızı yenileyin.)
    Repo: repo.jailbreakhub.org

3- Daha sonra Ayarlar> Genel> Sıfırla> Tüm içerikleri ve ayarları Sil 'den telefonunuzu jailbrek dahil sıfırlayabilirsiniz

mTerminal ile şifre değiştirme

1- Cydia dan mterminal indirip açın

2- su root yazın.

3- şifre isteyecek. Varsayılan şifre "alpine" dir. Yazarken görünmez merak etmeyin. Yazdıktan sonra enterlayın.

4- Yeni şifreyi isteyecek.(bu kısmı tam hatırlamıyorum istemezse "passwd" komutunu yazın)gene yazarken görünmeyecek.yazdıktan sonra teyit amaçlı bir kes daha şifreyi girin tamamdır.

5- Ayrıca mobile password üde değiştirmeniz gerekiyor. Yine aynı şekilde root a kadar gelin.

6- "passwd mobile" komutunu girin ve şifreyi değiştirin. Bu kadar.

Tweakler;

AppAdmin
    AdBlock R+
    Aporeo
    BatteryLife
    CleanNotifications10
    CCWallCustomizer
    DoubleCut
    exKey
    FlipControlCenter
    Floater
    Horseshoes
    HiddenConvosPro
    iCleaner Pro
    iFile
    LocalIAPStore
    Lithium Ion
    LucidCamBars
    Minimal Hosts Blocker
    NoDeletePhotoConfirmation
    NotToday10
    NoLowPowerAlert
    NoFolderBackground
    OpenNotifier10
    Rocket for Instagram
    SwipeSelection Pro
    SwipeToDeleteContact
    Springtomize 3Fix for ios9
    StatusVolX
    Swipe Home
    TranslucentMessages
    Touchr
    Youtube ++
    Zeppelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 28 Mart 2017; 8:43:30 >

• Repolar:

- Rasha1 : http://rasha1.in/repo/
    - kiiimo : https://cydia.kiiimo.org/
    - HYI : https://repo.hackyouriphone.org/
    - Xarold : http://repo.xarold.com/

Tweakler;

- AdB.lock R+ (arada nokta yok)
    Başarılı bir reklam engelleyici, maçkolik dahil hiç bir uygulamad mobile strike vs reklamları çıkmıyor.
    Repo: Rasha1

- App Admin
    Tweakler ile bazı uygulamalara müdahale etmek için o uygulamayı birkaç sürüm düşürmek gerekiyor. Bu tweak ile istediğiniz uygulamayı istediğiniz sürümüe düşürebilirsiniz.
    Repo: Xarold

- Aporeo
    Repo: BigBoss

- BatteryLife
    Bataryanızın ömrü, kapasitesi, döngü sayısı gibi bir çok bilgiyi edinebileceğiniz Türkçe seçeneği de olan güzel bir tweak.
    Repo: HYI

- CleanNotifications10
    Bildirim ekranındaki widget'ların arka plan çerçeve rengini silmienize yarayan bir tweak.

CCWallCustomizer

- DoubleCut
    Bu tweak sayesinde klavyede istediğiniz tuşa atadığınız komut ile, belirlediğiniz metni kolayca yapıştırabiliyorsunuz. Örnek vereyim ben klavyede "h" harfine hotmail uzantılı mail adresimi atadım. mesaj yazarken "h" harfine iki kez art arda basınca direk mail adresimi yapıştırıyor.

- exKey
    Klavyenizi özelleştiren bir tweak. Kısaca yukarıda ekran görüntüsünde de göründüğü gibi klavyenin en üstüne rakamları da yerleştirebilirsiniz.

- FlipControlCenter

Ekranın altından çıkan Kontrol Merkezindeki butonları özelleştirmenize yarayan bir tweak. Ekran görüntüsü koydum, örneğin 3g'yi kontrol merkezinden açıp kapatabilirsiniz.

- Floater
    Telefon ekranının köşelerini ovalleştiriyor. Özellikle 5s in fiziksel şekli ile çok güzel bir uyumu oluyor. Benim favori tweak'lerimden biri.

- Horseshoe

iİk mesajda da ekran görüntüsü olan, Control Center daki 2 sayfayı birleştiriyor daha minimalize bir tasarım ile Control Center daha kullanışlı oluyor.

-HiddenConvosPro

- iCleaner Pro iOS10
    Telefon belleğinde oluşan gereksiz dosyaları silmeye yarayan bir tweak. 16gb kullananlar için ilaç gibi gelebilir.

- iFile

- LocalIApStore
    Marketteki bazı uygulamalarda, uygulama içi satın almaları bu program ile ücretsiz edinebiliyorsunuz.

- Lithium ion

- LucidCamBars
    Repo: Kiiimo

- Minimal Hosts Blocker
    Bu da reklam engelleyici bir tweak. Benim telefonumda Ad.blocker + ile birlikte kurulu. Hangisi daha başarılı bilgim yok ancak bu iki tweak ile birlikte 1 tane bile reklam çıkmıyor.

- NoDeletePhotoConfirmation
    Galeride fotoğrafları silerken tek tek silinsin mi? diye çıkan 2. uyarıyı kaldırıyor. Fotoğrafın üzerindeyken çöp kutusuna bastığınızda direk fotoğrafı silip sıradaki fotoğrafa geçiyor.

- NoFolderBackground
    Menüde oluşturduğunuz klasörlerin çerçeve şeklindek arka planı kaldırıp komple blurlaştırıyor. Yine ilk mesaja ekran görüntüsü koydum. Daha bütün bir görsel oluşuyor.

- NotToday10
    Bildirim merkezi ve menüdeki ilk sayfa olan hava durumu bildirim sayfasını istediğiniz gibi özelleştirmenize yarayan bir tweak. Örneğin ben menüdeki ilk sayfaya sadece hava durum alarm vs, Yukarıdan inen sayfaya ise sadece gelen mesaj whatsapp vs bildirimlerini koydum. İşlevsel bir tweak.

- NoLowPowerAlert

- OpenNotifier10
    İstediğiniz uygulamaya gelen bildirimleri satatus barda görmenize yarıyor. Ayrıca sistem özelliklerini de status bar'a eklemenize yarıyor. Örneğin ben telefonu sessize aldığımda status barda solda mute işereti oluyor.

- Rocket for Instagram
    instagram eklentisi bir tweak. Herhangi bir başka uygulama ya da tweak ihtiyacı duymadan instagram iletilerini repost edebilir, herkesin profil fotoğraflarını görebilir, istediğiniz fotoğrafa zoom yapabilir, fotoğraf ve hikaye videolarını indirebilirsiniz.

- Springtomize 3Fix for iOS 9
    Telefonun her alanınını özelleştirmeye yarayan bir. tweak. Henüz ios 10.2 Jb ile her özelliği çalışmıyor. Kısaca benim kullandığım özellikleri dock arka planını sildim, dock'a 5 adet uygulama koydum ve 3d konkav görüntü sağladım.

- SwipeToDeleteContact
    Rehberdeki kişileri tek tek düzenleden silme işkencesini ortadan kaldırıyor. silmek istediğiniz kişinin ismini sola kaydırın ve silin.

- Swipe home
    Multitasking ekranında ana ekranı kaydırdığınızda bütün açık uygulamaları kapatmaya yarayan tweak.

- StatusVol X
    Ses kıstığınızda ekranın ortasında çıkan ve oyunlarda vs sinir eden ses seviye göstergesi daha minimalize şekilde status barda çıkıyor.

- SwipeSelection Pro
    Yazdığınız metin üzerinde imleci aralarda çok kolay bir şekilde kaydırmanızı sağlayan tweak.

- TranslucentMessages

- Touchr
    Home tuşunu tamamen dokunmatik yapan, çeşitli dokunma seçeneklerine farklı özellikler atayabileceğiniz çok faydalı bir tweak.

- Youtube ++
    Youtube'daki videoları istediğiniz kalitede indirim itunes videolarına aktarabildiğiniz ya da videoyu mp3 olarak indirip direk müzikler uygulamasına çıkarabildiğiniz çok başarılı bir tweak.

- Zeppelin
    Operatör ismi yerine istediğinizi yazabildiğiniz ya da seçeneklerdeki logolardan birini koyabildiğiniz görsel bir tweak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 27 Mart 2017; 11:8:51 >

• Takip

29 Mart 2017 saat 15:13'de edit;

ios 10.2 yalu bence gelmiş geçmiş en stabil jb. tweak developer'lar da çok iyi çalıştı bu versiyon ve ortaya tadından yenmez bir jb deneyimi çıktı. i6s cihazımda şu an aktif olarak yüklü tweakler aşağıdaki gibi. Alayı da birbiri ile çakışmadan ve şarja herhangi gözle görülür bir etkisi olmadan gayet mükemmelen çalışıyor. Indent (içerlek) olan satırlar (başında numara yazmayan satırlar), üstteki tweak gelince artık gerek kalmayan tweakler, onlar yüklü değil hâliyle, ama ne neyle alakalıdır bir kaynak olsun diye listede tuttum. en sondaki yıldızlı olan 3 tane ise, kurulu ama henüz işlevini tam olarak görmüyor. hata da verdirmedikleri için sisteme, update gelince hemen haberim olsun diye kurulu tutuyorum.

1. Mterminal (komut satırı)
    2. Flame (cydia hızlandırma)
    3. Touchr (virtual home tuşu)
    4. Shy page dots (springboard'daki sayfa noktalarını gizler)
    5. Swipeselection (klavyede sağa sola çok kolay konumlanma)
    6. Flipcontrolcenter (cc buttons customization)
    7. Activator
    8. AlarmVolume
    9. Call Recorder
    10. iFile
    11. Photosize (seçilen photo ya da video'ların size'ını gösterir)
    12. Check (multi mail selection)
    13. Wake Info 2 (alarmdan sonra anons)
    14. Xcon (jb undetection)
    15. iCleaner pro
    16. WhereIsMyCar (bluetotth ile arabayı nereye park ettiğinizi bulur)
    17. Scriblit (ss with marking screen)
    18. Horseshoe (1 page cc'ye yarar)
    19. CCRecorder (screen record)
    20. GoTappa (normalde ihtiyaç yok ama scren record yaparken işe yarar)
    21. FasterCharging
    ○ LowPowerMode
    22. BioProtect
    23. Swipe Home (kill all apps by swiping up home screen at switcher)
    24. InstaTools (Instagram additions)
    25. Snapper 2 (partial ss)
    26. ClearBadges3DTouch10
    27. InstaLauncher (app shortcuts)
    28. Apple File Conduit "2" (pc'den iPhone'a müdahele için)
    29. DoubleCut (keyboard shortcut)
    30. LocalApStore (uygulama içi satınalma)
    31. Cydelete 9 (uninstall tweaks at springboard)
    32. OtaDisabler (ios ota update uyarısını disable)
    33. CrackTool2
    34. SwipeToDeleteContact
    35. Camera Mode 10 (i7 portrait mode'u açar)
    36. Veency (remote connect via vnc tools)
    37. ColorMeBadge
    38. AppSync Unified iOS10
    39. AppCake
    40. Apex 2 (Group apps) (çok farklı bir deneyim, ya çok seversin ya nefret)
    41. Copic 2 (cracktool2 kur, libiarrays'e tıkla and activate copic)
    42. CameraTweak 4 (additional functions for camera)
    43. Arrial (colorize your status bar symbols)
    44. RecentCalls+
    ○ ColorCodedLogs
    45. NoWifiWhenRunThisPlz
    46. AnsweringMachine
    47. Cylinder
    48. StatusBarTimer
    49. Appcon (replace app icon with the photo)
    50. CallBar
    ○ Callconnect
    51. SpringPlus
    ○ StatusFolder,
    ○ NoFolderBackground,
    ○ Transparentdock,
    ○ AlwaysFirstSwipe ,
    ○ StatusSwitcher,
    ○ Voicemailremover ios7
    ○ NoDeletePhotoConfirmation (repo:kiiimo)
    ○ Nest10 (nested folder)
    ○ CustomCarrier (iOS 10)
    ○ ClearNotificationsOneTapPlz
    52. ReformX
    ○ BetterFiveicondock
    53. SpringChanger (Respirng ekranını customize)
    54. MakeRespringsGreatAgain (Respring esnasında elma logosu)
    55. RespringProgress (progress bar at respring)
    56. Speak Notification
    57. ColorBanners2
    58. **** for YouTube
    59. HideMex
    60. Unify
    61. Flex3
    62. MoonPhase
    63. TetherMe for iOS 10/9/8
    64. Cydown
    65. Copic for Callbar 2
    66. Moose
    67. Platters (cc recent & favorite apps tab)
    68. Ext3nder
    69. MuteIcon ***
    70. VoiceChanger ***
    71. TetherStatus ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekdellal -- 29 Mart 2017; 15:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok guzel konu elinize saglik. Takipteyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende takipteyim çok güzel konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-945AB9741 -- 6 Şubat 2017; 1:1:37 >
  • Teşekkürler arkadaşlar vakit buldukça güncelleyeceğim. Kullanıp Tecrübe ettiğim tweakleri kendi ekran görüntülerimle ekleyeceğim. Sizin de kullanıp memnun kaldığınız tweak tavsiyelerniz varsa ekleyebiliriz. Önceliğim işlevsel ve sorunsuz olması ve iphone a özgü kalması.
  • turcoblanco kullanıcısına yanıt
    Adblock un repo sunu yazabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    BounceNotify, Exkey ve DoubleCut (Çok kullanışlıymış özellikle bu) için çok teşekkürler.. Diğerlerinin de açıklamalarını yazmanızı bekliyoruz.

Bu arada AdB.loc.k R+ 'nın reposunu da paylaşır mısınız?
  • Peek a boo yüklücem öyle bi tweak var mı diye merak ediyordum süpesrsin hepsini tek tek açıklamışsın

Bu arada yükledim ama plmuyor iconun üstüne uzunca basınca çıkmıyor mu :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-945AB9741 -- 6 Şubat 2017; 12:18:43 >
  • springtomize yi ve upscale ya da LittleBrother (ekranı 6 boyutuna getirme) ı güncelleseler keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanerArslann

springtomize yi ve upscale ya da LittleBrother (ekranı 6 boyutuna getirme) ı güncelleseler keşke

benim telefon 5s olduğu için durum nedir bilmiyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

quote:

springtomize yi ve upscale ya da LittleBrother (ekranı 6 boyutuna getirme) ı güncelleseler keşke

upscale ve LittleBrother zaten 5s için :)

lb:https://www.youtube.com/watch?v=I1Rz59QF0sw&t=182s
    upscale:https://www.youtube.com/watch?v=cdKUbUciUvA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanerArslann -- 6 Şubat 2017; 16:45:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

quote:

upscale ve LittleBrother zaten 5s için :)

lb:https://www.youtube.com/watch?v=I1Rz59QF0sw&t=182s
    upscale:https://www.youtube.com/watch?v=cdKUbUciUvA

Videoyu izleyince anladım hocam ama benim pek hoşuma gitmedi, metinleri zten 1 boy küçültüyorum ben de ama ikonlara gerek yok.

hocam sadece ikon değil her yerde küçültüyor ve uygulamalarda örneğin instagramda daha fazla şey gözüküyor daha kullanışlı hale geliyor bence tabi tercih kullananların :)
  • Ellerinize sağlık hocam. Detaylı bir paylaşım olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: dilara4

Peek a boo yüklücem öyle bi tweak var mı diye merak ediyordum süpesrsin hepsini tek tek açıklamışsın

Bu arada yükledim ama plmuyor iconun üstüne uzunca basınca çıkmıyor mu :/

Peek-a-boo ayarlardan hassasiyeti en sona 400e getirin. Uygulamaya basarken önce elinizi küçük bir alana basın daha sonra elinizi kaldırmadan bastığınız alanı genişletin. Birkaç deneme sonrasında çözersiniz.
  • Arkadaşlar olabildiğince tweak'ler hakkında videolar yükledim ve yeni 5 adet tweak ekledim. Sizin de kullanıp faydalı bulduğunuz tweakler var ise konuya ekleyebiliriz.
    Buraya eklediğim bütün tweakleri kendi telefonum iphone 5s ios 10.2 denedikten sonra ekliyorum bilginize.
  • Facebook messengeri sohbet balonlari ile kullanmaya yarayan tweak var mi? Veya messengeri komple kaldirarak facebook icinden mesajlasmayi saglayan tweak?

Bilen yardimci olursa sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

Facebook messengeri sohbet balonlari ile kullanmaya yarayan tweak var mi? Veya messengeri komple kaldirarak facebook icinden mesajlasmayi saglayan tweak?

Bilen yardimci olursa sevinirim.

Eski JB'lerde kullanmıştım ama şuan hatırlayamıyorum hocam denk gelirsem eklerim ilk mesaja.
  • Ücretsiz app yüklemek için hangi tweak i yüklememiz lazım ios 10 da? Appsync baktım ve appcake 25pp falan vardı ama son durum nedir acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.