The Include file '../connections/connDUclassified2.asp' cannot contain '..' to indicate the parent directory. localhostta normal calisiyor. problem baya buyuk gibi gorunuor .umarim anliyan biri cikar
evet benim de başıma çok gelmişti bi aralar.. bu hata, sunucu ayarlarından kaynaklanıyor. Sunucuda, normalde kullandığımız ../ komutu hata veriyor. Bir üst dizine çıkmak için ../ yerine ./ ya da / kullan. mutlaka düzelir.
arkadasim sagol zaten su an hala onunla ugrasiorum bir arpa boyu yol katedemedim.senin dedigin tarzda deneyecem.
dene mutlaka halledersin...olmazsa da yine yaz başka bi çaresine bakarız
Aslında başka bir çare varsa yazarsanız sevinirim. Benim de başıma gelmişti ama çok büyük bir script kurduğumdan tüm ../ ları değiştirememiştim ve bazılarını da değiştirmemek zorundaydım script'in mantığından dolayı.
quote:
Orjinalden alıntı: system32 bu hata, sunucu ayarlarından kaynaklanıyor. Sunucuda, normalde kullandığımız ../ komutu hata veriyor. Bir üst dizine çıkmak için ../ yerine ./ ya da / kullan. mutlaka düzelir.
../ ve ./ ayrı ayrı işleve sahip, şöyleki:
Diyelim c:/inetpub/wwwroot bizim web sitesinin bulunduğu yer olsun.
burada verilen ../gurol/test.asp c:/inetpeb/gurol/test.asp 'u ifade eder.
./gurol/test.asp yada gurol/test.asp ise c:/inetpub/wwwroot/gurol/test.asp 'u ifade eder.
quote:
Orjinalden alıntı: gurol ve ./ ayrı ayrı işleve sahip, şöyleki:
Diyelim c:/inetpub/wwwroot bizim web sitesinin bulunduğu yer olsun.
burada verilen ../gurol/test.asp c:/inetpeb/gurol/test.asp 'u ifade eder.
./gurol/test.asp yada gurol/test.asp ise c:/inetpub/wwwroot/gurol/test.asp 'u ifade eder.
evet aslında aynı işleve sahip fakat bazı sunucular bu özelliğin ikisini birden desteklemiyor. bu konuda emin olduğum için rahat konuşuyorum. mesela geçen sene host aldığım bir sunucuda başıma gelmişti. ben her zamanki gibi ../ şeklinde yol göstermiştim fakat hata vermişti daha sonra ./ şeklinde yapınca düzeldi.
bu sorun iis den ortaya cikiyor.guvenlik icabi parent path disable yapilior anladigim kadar.enable yapsalar sorun ortadan kalkacak.fakat ben hala halledemedim sorunumu .bu benim diploma tezim o yuzden bu kadar ugrasiorum.inan igrendim asp den .cevap yazan tum arkadaslarin ellerine saglik
ASP den iğrenmemek elde değil zaten ya neyse...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme