Selam arkadaşlar, bi kaç sorum olacak ilgilenen olursa memnun olurum, 1) HP Nx6110 laptopumun şarj soketinin takıldığı slot kırıldı,çalışmaya devam ediyor ama çok zor şarj edebiliyorum.Servisi aradım anakart değişecek dediler. Sadece o parçayı değiştirebilir miyim?Bunu yapabilecek bir tamirci bilen var mı?
2)Ben yine de yeni bir bilgisayar almaya karar verdim ortalama bişeyler olmasını istiyorum ve Acer Aspire 5920N almayı düşünüyorum.özellikleri;
Ses Bağlantıları 1 x Mikrofon Girişi 1 x Kulaklık Çıkışı
Tv-Out 1 x S-Video 1
USB 4
E-SATA -
Ses Kartı Dahili ses kartı
Hoparlör Dahili hoparlör
Touchpad Var
Klavye Türkçe Q Klavye
Kart okuyucu 5-in-1 card reader
Kamera 0.3 Megapiksel Web Kamerası
Parmak izi Okuyucu -
Pil lityum-iyon
En 364 mm
Boy 271 mm
Yükseklik 43 mm
Ağırlık 2.720 Kg
Garanti süresi 2 yıl
İşletim Sistemi Linux
FİYAT 649$+KDV
3)Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?Bu arda pek oyun tutkunluğum yoktur,ama hızlı bir makinamın olmasını isterim.Bu fiyata bu özellikleri taşıyan başka bir laptop tavisye edebilir misiniz?
4)Bir de aynı fiyata hemen hemen aynı özelliklere sahip AMD Turion 64 X2 2 Ghz işlemcili ve NVIDIA GeForce 8600M GS ekran kartına sahip bir makina var bir diğer farkı ise bu AMD li olan makina da Vista var.bununla ilgili sıkıntım da AMD işlemci çok çabuk ve fazla ısınıyormuş , laptop için çok iyi bir işlemci seçimi değil diye duydum. Sİzce hangisini seçmek daha akıllıca
5)Bir de AMD Turion 64 X2 çift çekirdekli işlemci mi oluyor?Bu X2 ne demek?Değil ise çift çekirdekli 1,83 Ghz işlemci mi yoksa tek çekirdekli 2 Ghz bi işlemci mi daha mantıklıdır?
biraz fazla sorularla doldu ama çok zorlu şeyler sormadım heraldeBeni aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
5920 nin yüksek işlemcili modelleri de ciddi ısı problemleri yaşıyor.amd işlemcili 5520 ve intelli 5920 nin ısınma sebebi işlemci değil üretici firmanın yetersiz/hatalı soğutma tasarımı.
positroN teşekkürler.peki intel c2d 1.86 mı yoksa amd x2 2.0 ghz mi daha iidir???
ikisi de hemen hemen aynı performansa sahip.bu soru sanırım 5520 mi yoksa 5920 mi anlamına da geliyor.öyleyse 5920 yi tavsiye ederim.daha iyi malzeme kalitesine sahip ve daha estetik görünüşü var çünkü.650$+kdv de 950ytl civarına geliyor.100 ytl daha katıp 5920g almak daha mantıklı gibi çünkü bu sayede orta halli harici ekran kartı, bir üst model işlemci gibi özellikler geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme