Şimdi Ara

Asrock Fatal1ty 990FX Professional vs Asrock 990FX Extreme3 AMD 990FX (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JwinR

bu arada hocam sadece carpan kilidi ile oc yaparsanız daha stabil olur sistem. core tempte gözüken tj max 70 derecesinin biraz yükseltilmesi lazım. asus am3+ anakartlarda tj max degeri 90 derece

biosta çarpan kilidini bulamıyorum hatta yok gıbı çarpan kilidiyle oc yi amd overdrive gibi prgramlarla yapabiliyorum tj max ı 90 a nasıl cıkartcaz bide ?
  • tj max olayı anakart biosuyla alakalı bir durum. asrock`un o düzeltmeyi yapması gerekli :) belki bios editor programlarıyla vs olabilir ama tam bilmıyorum. anakartta cpu clock ratio diye bir bölüm var ordan ayarlıyorsunuz carpanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JwinR

tj max olayı anakart biosuyla alakalı bir durum. asrock`un o düzeltmeyi yapması gerekli :) belki bios editor programlarıyla vs olabilir ama tam bilmıyorum. anakartta cpu clock ratio diye bir bölüm var ordan ayarlıyorsunuz carpanları.

Sen ne diyon peki hangisini alayım?
  • Hocam uzun vade düşünüyorsanız, süreklı oc yapıcam vs diyorsanız, en önemlisi aradaki 100 150 benı kasmaz diyorsanız. fatal1ty alınabilir. ama yok ne yapıcagım bellı olmaz dersenız extreme3 almak daha mantıklı olur bence. faz sayısı az oldugu ıcın extreme3 lerde vdrop oluyor. fatal1ty`modelınde gördügm kadarıyla vdrop yok. tamamıyle zevk renk meselesi acıkcası. bana kalırsa 990 fx`ede hic gerek yok, 970 ler her sekılde işimizi görebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 12 Haziran 2012; 9:57:24 >
  • Hocam ben bu bios da çarpan sayısını bulamadım 16.5 ile çarpıyor amd overdrive da cıkıyordu ama biosda yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: rucukutu76

Hocam ben bu bios da çarpan sayısını bulamadım 16.5 ile çarpıyor amd overdrive da cıkıyordu ama biosda yok

Çarpan auto olarak görünür.Asrock menüsünü bilmediğim için tam yerini söyleyemem.
    Ben normal auto voltajla 4.2 de çalışıyor işlemci auto voltajıda anakart 1.27 veriyor en yüksek sıcaklık yükte 45 en fazla.
    Çarpanla overclock bu işlemcide biraz zor yaparsın 250x16.5 veya 252x16.5 alın işlemciyi stabil olur benim asus m5a99x anakart stabil çalıştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıAtam

quote:

Hocam ben bu bios da çarpan sayısını bulamadım 16.5 ile çarpıyor amd overdrive da cıkıyordu ama biosda yok

Çarpan auto olarak görünür.Asrock menüsünü bilmediğim için tam yerini söyleyemem.
    Ben normal auto voltajla 4.2 de çalışıyor işlemci auto voltajıda anakart 1.27 veriyor en yüksek sıcaklık yükte 45 en fazla.
    Çarpanla overclock bu işlemcide biraz zor yaparsın 250x16.5 veya 252x16.5 alın işlemciyi stabil olur benim asus m5a99x anakart stabil çalıştırıyor.

dostum su anda 240 x 16.5 de çalışıor biosta sadece frekansı arttırabılıorm çarpan sayısını deıl ya ben göremiyorum yada asrock fatal1ty 990 fx in biosunda yok :D:D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıAtam

quote:

dostum su anda 240 x 16.5 de çalışıor biosta sadece frekansı arttırabılıorm çarpan sayısını deıl ya ben göremiyorum yada asrock fatal1ty 990 fx in biosunda yok :D:D

Cpu frequency multipiler yazar veya cpu ratio yazar .

• BUldum dostum OC ayarlarının hepsını manuel yapınca çarpan kılıtını falan aktıf ettı 20x deyim su anda :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapry

Arkadaşlar merhaba

AsRock anakart alacam ve AM3+ yapılı olacak.Bu iki anakart arasında kaldım.Hani Fatal1ty cazip çekiyor beni ama aradaki farkı vermeye değer mi?
    Siz olsanız hangisini alırsınız?
    Bu arada OC yaparım,oyunlarda iyi performans isterim.Hani parada çok sorun değil ama genede sormadan almayım dedim.

Fikirlerinizi bekliyorum

Asrock Fatal1ty 990FX Professional  vs   Asrock 990FX Extreme3 AMD 990FX

Hocam oc oyun fln diyorsan paramda var dersen

asus crosshair v formula

o olmadı dersen

asus m5a97 evo(oc bakımından ve soğutma bakımından iyi.(soğutma bakımından iyi olması oyunlarda yüksek performans sağlayacaktır)

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal199832

quote:

Orijinalden alıntı: lapry

Arkadaşlar merhaba

AsRock anakart alacam ve AM3+ yapılı olacak.Bu iki anakart arasında kaldım.Hani Fatal1ty cazip çekiyor beni ama aradaki farkı vermeye değer mi?
    Siz olsanız hangisini alırsınız?
    Bu arada OC yaparım,oyunlarda iyi performans isterim.Hani parada çok sorun değil ama genede sormadan almayım dedim.

Fikirlerinizi bekliyorum

Hocam oc oyun fln diyorsan paramda var dersen

asus crosshair v formula

o olmadı dersen

asus m5a97 evo(oc bakımından ve soğutma bakımından iyi.(soğutma bakımından iyi olması oyunlarda yüksek performans sağlayacaktır)

Yok Asus almayacam bir önceki sistemim Asus'tu zate.Asus'a birşey dediğim yok sadece farklı tatlar denemek istiyorum

• ASRock fatal1ty 990FX Pro aldık hadi hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün elime geçti kart,göründüğünden çok daha güzelmiş TEK kelime ile
  • h.o kardeşim güle güle kullan kurulumda yada anakartta anlamadığın durum olursa söyle özellikle dr debug da saçma sapan kodlar yazıor kıtapcıkta bazen tam acıklamıor onlarla ılgılı sıkıntı olablılır yada biosta anlamadıgın bışeyler varsa çözeriz :D
  • Bende Asrock 990fx extreme3 var.Anakart sıcaklığı 56 derece kasamını soğutması pek iyi değil onunla mı alakalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali87

Bende Asrock 990fx extreme3 var.Anakart sıcaklığı 56 derece kasamını soğutması pek iyi değil onunla mı alakalıdır.

kasanın soğutmasına da bağlı fakat şöyle söyliyeyim benim kasanın sogutması orta derece anakart 41 derece senin ki berbat olsa bile 56 olmaması lazım önden ve yandan hava girişi üstten ve arkadan çıkış şeklinde ayarla bide öyle bir dene istersen
  • quote:

quote:

Bende Asrock 990fx extreme3 var.Anakart sıcaklığı 56 derece kasamını soğutması pek iyi değil onunla mı alakalıdır.

kasanın soğutmasına da bağlı fakat şöyle söyliyeyim benim kasanın sogutması orta derece anakart 41 derece senin ki berbat olsa bile 56 olmaması lazım önden ve yandan hava girişi üstten ve arkadan çıkış şeklinde ayarla bide öyle bir dene istersen

uyduruk kasalar var ya ondan.Kapağı açtım.fan vardı bir tane onun üzerine doğru ayarıladım.54 oldu sıcaklık.arkadaşta da asrock 990fx extreme3 ona sordum onda 40-45 dereceymiş.kasa alacagım şuan bütçe kısıtlı almışken iyi bir şey alayım.kolay değiştirilen bir parça değil kasa.

• quote:

quote:

quote:

uyduruk kasalar var ya ondan.Kapağı açtım.fan vardı bir tane onun üzerine doğru ayarıladım.54 oldu sıcaklık.arkadaşta da asrock 990fx extreme3 ona sordum onda 40-45 dereceymiş.kasa alacagım şuan bütçe kısıtlı almışken iyi bir şey alayım.kolay değiştirilen bir parça değil kasa.

haf x ler cok begenılıyor yada thermaltake big tower falan alırsın

• quote:

quote:

quote:

Akasa Venom Toxic al

• quote:

h.o kardeşim güle güle kullan kurulumda yada anakartta anlamadığın durum olursa söyle özellikle dr debug da saçma sapan kodlar yazıor kıtapcıkta bazen tam acıklamıor onlarla ılgılı sıkıntı olablılır yada biosta anlamadıgın bışeyler varsa çözeriz :D

quote:

quote:

quote:

quote:

haf x ler cok begenılıyor yada thermaltake big tower falan alırsın

Eyw kardeşim saolasın.Daha sistemi kurmaya fırsatım olmadı.Haftaya kurarım diye düşünüyorum.Bir sıkıntı olursada seninle iletişime geçerim.
    FX8120 aldım OC'layacam işlemciyi.

Kasa için ise Benim önerim Corsiar 400R veya 500R.
    Bende 400R var

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.