Şimdi Ara

Asrock X99E-ITX/ac Anakart ve NZXT Manta Kasa İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Uzun zaman sonra merhaba Poyraz :) Senin sistem ile benimki çok benziyor. Bu PC sevdasının azalmasının 4. aşaması ITX'e geçmek :) 5. aşamada konsol alıp otomatiğe bağlıyorsun. Ben bir önceki aşamadayım. İnan evin içinden bir birey eksildi kasayı gönderince. Sistemin tek eksiği var, 1070 veya 1080 çıkınca takmak. Elimdeki 970'i de 10 Haziran'dan sonra 750 TL gibi bir fiyata satmayı düşünüyorum. Ekran kartını 18 Mart'ta aldım. Son bir haftadır oyun oynama şansı yakaladım o da Diablo 3... Division - Witcher 3 BF4 oyun indirmeleri daha dün akşam sona erdi. 970'i kullanamadan satmak kısmetmiş.

Etrafımda kim var yok herkese Micro ATX veya ITX tavsiye ediyorum. Anakartı İspanya Amazon'dan sipariş ederken Ödemenin Dolar değil Euro ile yapılmasına dikkat et. Kurdan giydiriyorlar. Tam benim aldığım fiyat buydu: 340 Avro... Ancak ITX alacaksan elindeki her şeyi satıp Z170'e geçmen üstüne cebinde para kalmasını sağlıyorsa daha mantıklı. Ya da işlemcinden vazgeçmek istemiyorsan benim yaptığımı yap.

RAM'leri de bu ikisinden birisi olarak seç. Ola ki işlemcini satmaya benim gibi üşenirsen benim anakartı alırsın ama 4 kanal yerine 2 kanal belleğe gerilemiş olacaksın. Bence bu gözden çıkarılabilir bir durum. Bildiğin gibi RAM'in 2 veya 4 kanalı Render yapan bir adam için 10 saatlik işi 9.4 saate çekse bile benim bu farkla işim olmaz. RAM'in hızı SSD'yi de etkiliyor. Sende de 950 Pro varmış ki NVME SSD sahibi zaten bu noktadan sonra ufak artışları veya azalışları algılayamaz.

Rampage, çok dolu bir karttı. ARıza yapınca daha boş ve uygun fiyatlı bir karta geçemedim. Bu kart hem minik, hem de dolu bir kart. Tek derdi var, 802.11ac sürücüsü direk windows 10 kurulu makinede kurulmuyor. Yolu varsa da ben bulamadım. Zaten bundan sonra win old klasörünü de saklamayı tercih ediyorum ne olur ne olmaz diye. Asrock Nisan'a kadar BIOS desteği vermiş. Ancak sürücü güncellemeleri bu kadar güncel değil. Belki de elzem değildir. Asus belki de çok sık güncelleme yaparak gözümüzü boyuyor veya ciddi ciddi hata kapatıyordur. Artık sürücü güncellemelerini de dert etmiyorum. PC'yi kurcalamaktan bıktım. Gerçekten doya doya kullanmak istiyorum.

En kısa zamanda yerinden hareket ettirilmesi çok kolay, temizlenmesi, kurcalanması zahmetsiz, benzer bir sisteme geçmen dileğiyle.

Kasanın da şöyle bir derdi var, sadece ITX anakart sığıyor ama ebatlar Micro ATX...

Gerçi ben aldığımda Euro 3.1 falandı. Şimdi 3.4'e dayanmış.
     Asrock X99E-ITX/ac Anakart ve NZXT Manta Kasa İncelemesi

Ayrıca hazır kitler için alınması gereken ring bu:
    ebay
    Asetek Liquid Cooler Intel 2011 Narrow Retention Ring Kit for sale online | eBay
    http://www.ebay.com/itm/Asetek-Liquid-Cooler-Intel-2011-NARROW-Retention-Ring-Kit-/272061616457
    kendisi 5, kargosu 17$ :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 21 Mayıs 2016; 20:18:46 >

• Gerginix kullanıcısına yanıt
    Merhaba abi:) Bir düşündüm de uzun zamandır denk gelmemişiz, zaten bayadır sistemin kapağını bile açmamışım sıvı değiştireme zamanım gelmiş geçmiş şimdi fark ettim:), en son sistemle uğraştığımda 3D printer ı kuruyordum o da yarım duruyor kenarda artık pc olayından biraz sıkıldığım için. Ben yanlışlıkla aşama atlamayı denedim konsol işini denedim olmuyor, bu pc elbet olacak yapacak bir şey yok. Senin kart 0 gibi gidecekmiş o kötü olmuş en azından benimki 2 yıl kullanıldı.

Daha önce Micro ATX kullanmıştım çok da memnundum ama nedense sinir olup bu kocaman şeye geçtim bir daha da yok hayatta yapmam bu tarz bir olay ufak iyidir, büyük gereksiz şu saaten sonra. Benim durumum da z170 pek cebime para bırakmaz ama şu var anakart değiştirsem hem anakart hem ram satılması gerekecek, z170 e geçsem anakart ve işlemci satılması gerekecek ve işlemci daha hızlı gider büyük olasılıkla birde ramlerimi seviyorum:) ondan komple değiştiririm gibi duruyor.

Zaten şu anda 950 pro tam performansda çalışmıyor ince ayar bile yapmadım pek gerek görmedim daha hızlı olsa fark edememem.

Kasanın bir o yanını pek beğenmedim kendisi ITX ama boyutu büyük yoksa çok güzel kasa ondan belki ona geçerim belkide M-ATX kurarım daha karar veremedim yaz gelsin şu ekran kartını değiştreyim sonra bakarım durumundayım.

Ben alırsam onun yerine büyük olasılıkla bana gerekecek parça bu olur yine elimdeki sıvı soğutma malzemeleri ile buna ufakta olsa birşey yaparım.
    ekwb - premium liquid cooling solutions
    Mounting plate Supremacy LGA-2011 Narrow ILM
    https://www.ekwb.com/shop/mounting-plate-supremacy-lga-2011-narrow-ilm

Birde kasa hakkında hem öne hem üstte aynı anda 240lık yada 280lik radyatör sığdırmak push pull olmasa da mümkün mü? Tabi sığarsa ekran kartı ile ne kadar yer kalacak vede nereye rezervuar girecek daha bilmiyorum ama onlar biraz daha kolay kısımları.

• Poyri kullanıcısına yanıt
    Aynı anda iki rad sığar. Ön tarafa push pull yapsan bile kocaman bir ekran kartı sığar. Rezervuarı da resimdeki Intel SSD'nin bulunduğu bölüme yerleştirebilirsin ancak bu rezervuarın boyu uzunsa ekran kartını takmak güçleşebilir.
    samsung semiconductor
    Consumer SSD Products | Download | Samsung V-NAND SSD
    http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/consumer.html
    NVME için de şu sürücüyü kurmuş olman lazım. Kurmadıysan sorun yaşarsın.

6700K'nın sanıyorum tek çekirdek performansı 5930K'dan iyiydi.

• Bu bilgilere sevindim tam ihtiyacim olan kasaymis. Bu surucuyu kurdum ama benim anakarti kullanaar genelde hep biraz da olsa dusuk performans aliyor duzeltmek icin cok ugrasan var ama %4-5 performans artisi icin o kadar ugrasa degmez resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu anakarta geçtiğimden beridir sistem daha hızlı. Hatta anakart ufak bundan sebep bileşenler arasındaki mesafe daha kısa bundan sebep daha hızlı çalışıyor diye kendi kendime espri yapmıştım. Rampage ın bir sürü protokolü var. Bu karta göre yavaş çalışması normal diye izah etmiştim. Söylediğinle uyuşuyor yaşadıklarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Poyraz boşver custom işini. Daha iyisi yapılana kadar en iyisi H115i. Narrow ring bugün geldi, montajı yaptım ve :

• @Gerginix

Hocam merhabalar. Bende bu kasadan almayı düşünüyorum. Aslında ilk başta S340 Elite almayı düşündüm fakat anakartım tek ekran kartı takılan anakartlardan olduğu için kasanın içini tamamen kaplamayacak ve kötü duracak o yüzden minik bir kasa arıyorum. Bu kasa cidden hoşuma gitti fakat yan kapak temperli cam mı yoksa plastik mi? Ona göre alacağım. S340 Elite'de temperli cam var. Şuan kullandığım Corsair Champ Spec kasanın yan kapağı cam değil plastik ve çizildi çok kötü duruyor. Malzeme kaliteside leş. O yüzden tekrar ağzım yansın istemiyorum. Kapakla ilgili bir sorun yaşadınız mı? Kusura bakmayın konuyu hortlattım. Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 20 Aralık 2017; 22:37:54 >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki plastik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Ne yazık ki plastik.

Phanteks P300 aldım hocam kasa geldi kurulumunu yaptım gerçekten güzel kasa. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.