Şimdi Ara

Asrock Z77 OC Formula vs ASUS MAXIMUS V FORMULA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta'da belirttiğim gibi bu iki anakart arasında kaldım asrock olan sistem ile gtx 670 alabiliyorum ama diğeriyle daha düşük şeylere bakmak zorunda kalıyorum.
    Sizce GTX 670'den vazgeçip ASUS MAXIMUS V FORMULA almaya değermi yoksa Asrock+gigabyte gtx 670 ikilisi'mi alınmalı
    Lütfen yardımlarınızı bekliyorum

• anakarta o kadar para vermeye gerek yok hele ki intel cephesinde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vincenzo-

anakarta o kadar para vermeye gerek yok hele ki intel cephesinde

Neden özellikle intel dediniz peki ?
  • Investigator I kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 12:41:35 >
  • Hocam bir anakarttan ne beklersiniz bence bunu siz kendinize bir sorun. Asrock 'u karşınıza alın özelliklerine bakın herşeyine bakın size yetecekmidir diye bir düşünün Asustan eksiği nedir o aradaki fark markadanmı malzeme kalitesindemi yoksa başka birşeyden dolayımı var düşünün. Sonra kendinize bir daha sorun GTX670 alsam her oyunu nerdeyse iyi oynucam asrock beni yavaşlatmıcak. Asus alsam örnek veriorm 660ti alıcan acaba asusun parası senin ekran kartını hızlandırıcakm Ne biçim konşutum bende bilmiyorum ama ben kendimle böyle çok çelişkiye girdim bende asus almış olsaydım şuanda kartım Msi GTX 680 Lightining deil 670 olacaktı ama şimdi bana sorarsan anakartımda, ekran kartımda iyi bu arada sistem imzada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

Hocam bir anakarttan ne beklersiniz bence bunu siz kendinize bir sorun. Asrock 'u karşınıza alın özelliklerine bakın herşeyine bakın size yetecekmidir diye bir düşünün Asustan eksiği nedir o aradaki fark markadanmı malzeme kalitesindemi yoksa başka birşeyden dolayımı var düşünün. Sonra kendinize bir daha sorun GTX670 alsam her oyunu nerdeyse iyi oynucam asrock beni yavaşlatmıcak. Asus alsam örnek veriorm 660ti alıcan acaba asusun parası senin ekran kartını hızlandırıcakm Ne biçim konşutum bende bilmiyorum ama ben kendimle böyle çok çelişkiye girdim bende asus almış olsaydım şuanda kartım Msi GTX 680 Lightining deil 670 olacaktı ama şimdi bana sorarsan anakartımda, ekran kartımda iyi bu arada sistem imzada.

Ohh bee hazır seni bulmuşken sorayım nasıl anakart memnunmusun ses kalitesi falan ? :D bu arada bence asrock ile mükemmel oc yaparak bi sistemi çok daha uzun yıllar kullanabiliriz, fakat gidipte 200 300 liralık anakart ile bi yerden sonra performans alamayabiliriz günümüzdeki teknolojiden epey geri kalabilir
    Ayrıca nereden ne kadara aldığınızı sorsam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekintox -- 29 Ekim 2012; 17:25:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hams

anakartı biraz daha düşürebilirsin. sadece oyun için bir pc toplanıyorsa o para verilmez

Sadece oyun değil hocam photoshop'tan tut visual studio'da program yazmaya kadar kullanacağım pcyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekintox

quote:

Hocam bir anakarttan ne beklersiniz bence bunu siz kendinize bir sorun. Asrock 'u karşınıza alın özelliklerine bakın herşeyine bakın size yetecekmidir diye bir düşünün Asustan eksiği nedir o aradaki fark markadanmı malzeme kalitesindemi yoksa başka birşeyden dolayımı var düşünün. Sonra kendinize bir daha sorun GTX670 alsam her oyunu nerdeyse iyi oynucam asrock beni yavaşlatmıcak. Asus alsam örnek veriorm 660ti alıcan acaba asusun parası senin ekran kartını hızlandırıcakm Ne biçim konşutum bende bilmiyorum ama ben kendimle böyle çok çelişkiye girdim bende asus almış olsaydım şuanda kartım Msi GTX 680 Lightining deil 670 olacaktı ama şimdi bana sorarsan anakartımda, ekran kartımda iyi bu arada sistem imzada.

Ohh bee hazır seni bulmuşken sorayım nasıl anakart memnunmusun ses kalitesi falan ? :D bu arada bence asrock ile mükemmel oc yaparak bi sistemi çok daha uzun yıllar kullanabiliriz, fakat gidipte 200 300 liralık anakart ile bi yerden sonra performans alamayabiliriz günümüzdeki teknolojiden epey geri kalabilir

Sana komik gelcek biraz belki ama imzamdaki bütün parçaları satın aldım evde odada kutularıyla duruyor çok yoğun olduğum için toplayamadım... Eğer acelen yoksa 1,2 gün beklersen ben toplarken başlıcam fotoğraflamaya yorumlarımı yapmaya ondan sonra testlere başlıyacağım şu şudur bu budur bütün şeffaflığıyla söylüyeceğim. Sana al kardeşim yada ben aldım şu kötüydü alma kardeşim derim Asrock benim babamın çiftliği değil. Ama ben çok araştırdım sistemimdeki parçaları seçerken hep iyi olanı olsun dedik o anakartla ilgilide yabancı forumlarda kötü birşey duymadım birtek işlemci sıcaklığını biraz fazla gösteriyor deniyordu onuda biosla vs düzeltmiş olabilirler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mekintox

quote:

Sana komik gelcek biraz belki ama imzamdaki bütün parçaları satın aldım evde odada kutularıyla duruyor çok yoğun olduğum için toplayamadım... Eğer acelen yoksa 1,2 gün beklersen ben toplarken başlıcam fotoğraflamaya yorumlarımı yapmaya ondan sonra testlere başlıyacağım şu şudur bu budur bütün şeffaflığıyla söylüyeceğim. Sana al kardeşim yada ben aldım şu kötüydü alma kardeşim derim Asrock benim babamın çiftliği değil. Ama ben çok araştırdım sistemimdeki parçaları seçerken hep iyi olanı olsun dedik o anakartla ilgilide yabancı forumlarda kötü birşey duymadım birtek işlemci sıcaklığını biraz fazla gösteriyor deniyordu onuda biosla vs düzeltmiş olabilirler.

Tamamdır usta 2 aydır bekliyorum 1 2 gün daha beklerim ne olucak sanki :D Sanırım donanım haberde ilk kez ASROCK OC FORMULA incelenecek çok yeni bi kart bende çok araştırdım özellikle çok kolay oc yapabiliyor olmamız beni sevindirdi. Bende şöyle birşey topladım kendime :)
    Kasa
    1 x Aerocool Strike X One Advance 2xUSB 3.0 Portlu, 8 Adet Fan Yuvalı, Mid Tower Oyuncu ve Performans Kasası 141,57 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver 66A-12V Single Rail Modüler Güç Kaynağı 220,66 TL+KDV
    İşlemci
    1 x INTEL Core i5-3570K LGA 1155 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) 518,25 TL+KDV
    Anakart
    1 x Asrock Z77 OC Formula Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Ivy Bridge) 559,35 TL+KDV
    Bellek
    1 x Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit PC Belleği (CMZ8GX3M2A1600C9) 124,30 TL+KDV
    Ekran Kartı
    1 x Gigabyte nVIDIA Kepler GTX670 2048MB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı (GV-N670OC-2GD) 949,46 TL+KDV
    HDD
    1 x Seagate Barracuda 1,5 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1500DM001) 206,61 TL+KDV
    SSD
    1 x Corsair Force GT Serisi 120GB 2.5" Sata3 555-515MB/s SSD 298,35 TL+KDV
    Optik Sürücü
    1 x ASUS DRW-24B5ST SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutusuz) 50,62 TL+KDV
    Monitör
    1 x Samsung S23B350H 23" 2ms Wide Screen Full HD Led Monitör 409,79 TL+KDV
    toplam 3533 lira herşey içerisinde :) 15 20 dakikadan tekrar görüşmek üzere..

• Güzel sistem ama fiyattan birazdaha kırpıp ekran kartını 680 yapmak istersen Asrock Extreme 4 alıcaksın bence bu senin için çok daha hayırlı olur bana sorarsan tabi
  • yada overclock için toplucaksan z77 oc 'yi alıcaksan güzel birde işlemci soğutucu almalısın stock soğutucuyla lvy işlemci yi kımıldatamazsın çok agrasifler :)
  • quote:

Güzel sistem ama fiyattan birazdaha kırpıp ekran kartını 680 yapmak istersen Asrock Extreme 4 alıcaksın bence bu senin için çok daha hayırlı olur bana sorarsan tabi

Aslında usta hem pc performansı hemde oyun performans güzel olur bu oc formula ve gtx 670 ile ileride 670'e bi kardeş aldım mı ohhh miss olur fakat 680'de fena değil :P
  • quote:

yada overclock için toplucaksan z77 oc 'yi alıcaksan güzel birde işlemci soğutucu almalısın stock soğutucuyla lvy işlemci yi kımıldatamazsın çok agrasifler :)

Oc yapacağım fakat aklımdaki fikir 2 sene boyunca falan i5 3570k ile bu anakartı kendi gücüyle kullanmak, ardından sıvı soğutma alıp oc yaparak bi 2-3 sene daha o sistemi stabil ve hızlı kullanmayı düşünüyorum
  • Bilgisayar toplamak ve koyulacak parçaların tamamı insanın kendinde bitiyor çok gördüm anakarta abanıp ekran kartından kısıp oyun bilgisayarı yapanı. Biraz dengeyi tutturmak lazım ama senin sistem bu haliylede iyi aklında soru işareti kalmaz anakartı keşke şundan alsaydım diyeceğin bir duruma düşmezsin ekran kartı içinde dediğin gibi ilerde sli yaparsın seni götürür.
  • quote:

Bilgisayar toplamak ve koyulacak parçaların tamamı insanın kendinde bitiyor çok gördüm anakarta abanıp ekran kartından kısıp oyun bilgisayarı yapanı. Biraz dengeyi tutturmak lazım ama senin sistem bu haliylede iyi aklında soru işareti kalmaz anakartı keşke şundan alsaydım diyeceğin bir duruma düşmezsin ekran kartı içinde dediğin gibi ilerde sli yaparsın seni götürür.

Aynen öyle benim şahsi fikrim aslan payı ilk önce anakart sonra işlemci sonra ekran kartına bırakılmalı sonuçta bütün işlemler anakartta bitiyor, ve dandik bi anakart alıp 100 liraya falanda ses kartı almak istemiyorum, 105 gb müzik arşivim varda

• Z77 OC Formula , Soket 1155 te dünya şampiyonu Oc kartı. Bu fiyata düşünmenizi gerektiren nedir anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Z77 OC Formula , Soket 1155 te dünya şampiyonu Oc kartı. Bu fiyata düşünmenizi gerektiren nedir anlamadım.

İlk başlarda zaten kesinlikle bunu alacağım dedim fakat birisi aklımahttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-maximus-v-formula-maximus-v-formula-intel-z77-soket-1155-ddr3-2800mhz-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62838 şu anakartı soktu büyük bi çelişkiye düştüm ondan sonra :D

• asusun bu modeli vatana yeni gelmiş bende şimdi fark ettim ve benimde kafam karıştı keişke vatanda asrock olsada %25 indirim ile daha ucuza alma imkanımız olsa

şimdi fiyatlara bakalım.

ASUS Maximus V Formula Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2800MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart >667 TL (25 indirim.) >vatan bilgisayar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-maximus-v-formula-maximus-v-formula-intel-z77-soket-1155-ddr3-2800mhz-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62838

ASROCK Z77 OC Formula 691,14 TL (%10 indirim havale) taksit girince araya dahada artıyor 700 küsürlere çıkıyor. > inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5369

ASROCK Z77 OC Formula 594 tl (%23 indirim) teknobiyotik.
    http://www.teknobiyotik.com/asrock-z77-oc-formula-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-ivy-bridge.html

Şimdi fiyatlar hemen hemen aynı aralıkta performans ve malzeme kalitesi olarak asus mu asrock mu iyi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Ekim 2012; 19:15:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

asusun bu modeli vatana yeni gelmiş bende şimdi fark ettim ve benimde kafam karıştı keişke vatanda asrock olsada %25 indirim ile daha ucuza alma imkanımız olsa

şimdi fiyatlara bakalım.

ASUS Maximus V Formula Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2800MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart >667 TL (25 indirim.) >vatan bilgisayar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-maximus-v-formula-maximus-v-formula-intel-z77-soket-1155-ddr3-2800mhz-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62838

ASROCK Z77 OC Formula 691,14 TL (%10 indirim havale) taksit girince araya dahada artıyor 700 küsürlere çıkıyor. > inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5369

ASROCK Z77 OC Formula 594 tl (%23 indirim) teknobiyotik.
    http://www.teknobiyotik.com/asrock-z77-oc-formula-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-ivy-bridge.html

Şimdi fiyatlar hemen hemen aynı aralıkta performans ve malzeme kalitesi olarak asus mu asrock mu iyi oluyor?

Dostum biraz geç cevap oldu ama işte bende tam burada tıkandım ve asus anakartı almam için tamamen farklı parçalardan sistem toplamam gerekiyor kaliteli bi ekran kartı koyamıyorum malesef çünkü orada istediğim türden güç kaynağı ve kasa yok+ ekran kartları stokları vasat zaten 100 tane varsa 30 tanesi stokta var yok

• @mekintox asrock mu seçtiniz ? ikiside aynı fiyatlarda acaba farkları neler biri açıklarsa iyi olurdu bu asus yeni gelmiş bende sistem toplıycam bu anakart hoşuma gıttı vatanda'da asrock olmadığı ıcın asrock alamıyorum %25 indirimle asus daha uygun fıyatlara gelıyor.Asrock genelde f/p ürünü oldugu ıcın alanı çok ama %25 vatan ındırımı gelınce asusta f/p urunu oluyor.

Bu arada bayramdan once msi 680 lighınıng vardı stokta şimdi kalmamıs çok kötü oldu %25 indirimle oda uygun fıyata gelıyordu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.