Şimdi Ara

ASSASSIN'S CREED VALHALLA | PS4/PS5 ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
31
Favori
69.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konsola özel olan oyunlar dışında 1080p 60 fps göremedik daha tam olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --CarpeDiem-- -- 8 Mayıs 2020; 4:20:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    Yeni nesilde konsolların donanım olarak da yüksek seviye PC'lere yakın çıkacak olması 4K 60 FPS standartını getirecek endüstriye.
  • Ornitorenk_Perry kullanıcısına yanıt
    Keşke ama bana öyle olmayacak gibi geliyor çünkü konsollarda 30fps PC deki 30 fps den farklı. Daha akıcı. Yeterli olduğu için de yükseltmeye çalışacaklarını sanmıyorum. Onu verebilcek düzeyde sistem olarak ama vermezler emin olun.

Herkesin beklentisi o yönde. Eğer bir oyun iki konsoldan herhangi birinde 30 FPS olarak çıkış yaparsa, kıyamet kopacak.
  • Ornitorenk_Perry kullanıcısına yanıt
    Bakalım sene sonunda görücez sağ çıkarsak.

Ben de merak ediyorum, bildiğimiz anlamdaki son konsol nesline gireceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

60 FPS yoksa oynamayız hocam. Yeter artık 32 yaşındayım konsolda 60 FPS oyun oynamayı ummakla geçti ömrümüz.
    Ps4 ve pro’dan tamamen ümidi kesmek lazım ama ben pek PS5’e de pek umutlu bakmıyorum. Yeni nesil konsola çıkan oyunlar başta hep optimizasyon özürlü oluyor. Bir de Ubisoft nasılsa satışları pek etkilemiyor diye hiç uğraşmıyor.

• Konsollarda 60 FPS oyunların az olmasının nedenlerinden biri işlemcinin yavaşlığıydı. PS4 Pro, AMD FX 8150'nin 2.13 GHz'e düşürülmüş hali denebilecek bir işlemci kullanıyordu. Bu işlemcinin performansı, konsoldaki low-level API'yle, FX 8000 serisinin 3 - 4 GHz hızındaki standart API performansına ulaşabiliyordu. Ancak bu da, birçok oyunu 60 FPS oynatmaya yeterli değildi.

Mesela God of War'un ortalama 40-50 FPS, Dark Souls 3'ün 45-50 FPS çalışması tamamıyla CPU'nun sınırlamasıyla alakalıydı. Çözünürlük düşürmek fayda getirmiyordu, zira çözünürlük GPU içinde olup biten bir işlem. 480p'ye bile düşürseniz, FPS değerleri aşağı yukarı yazdığım değerlerde seyredecektir. (PS3'te mantık biraz daha farklıydı. CELL'in bazı grafiksel işlere katkısı olduğu için çözünürlükten etkilenirdi. PS4'te, PC'lerdeki CPU sınırı gibi oldu.)

Ubisoft 1080p'de 60 FPS desteği getirseydi bile, Assassin's Creed'in CPU'ya getirdiği yük yüzünden sabit 60 veremeyecekti. O CPU'larla 60'a ulaşmak için detay seviyesini kısmaları gerekirdi.

PS5'te durum farklı. Birkaç kat daha güçlü olan Zen 2 CPU'lara geçildiği için, 60 FPS desteğinin arttığını göreceğiz (next-gen oyunlarda, Zen 2'yi zorlayacak bir detay seviyesi ve fiziklere çıkılma ihtimali yok denebilir). Tabii 4K@60 FPS, GPU yüzünden gene zor ama daha düşük çözünürlük ya da grafik seviyelerinde 60 FPS seçenekleri bekleyebiliriz. Zen 2 CPU'larla 120+ FPS'ye bile rahatlıkla çıkılır.

PS5 işlemcisini, low-level API ve yüksek hızlı SSD'yle çalışan bir Ryzen 7 3700X olarak düşünebiliriz. Ciddi bir güç anlamına geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Mayıs 2020; 16:23:46 >

• quote:

60 FPS olsunda artık
    Mevcut nesil için konuşuyorsanız bu oyunu 60 fps çalıştıracak konsol yok henüz. PS5 ve XsX çıkarsa artık anca.
  • Dramanıza özelden devam etseniz çok iyi olur. Valhalla'nın yeni fragmanıyla ilgili konuşulsa daha iyi olurdu.

Takip ettiğim, AC serisi hastası birisinden fragmanın detaylı analizi ve gameplay kavramı üzerine bir eleştiri:

• Yeni nesil konsollar tabi ki , şimdiki konsollardan mangala odun olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hedysseus kullanıcısına yanıt
    Vikinglerin savaş borusu diye adlandırdığı mekaniği de her yağma için savaşa girip karaya çıkartma yaptığımızda aktif olarak kullanacağız sanırım.

ASSASSIN'S CREED VALHALLA | PS4/PS5 ANA KONU

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Yeni nesil konsollar tabi ki , şimdiki konsollardan mangala odun olmaz
    Yeni nesilde 60 fps standart haline gelecektir, bu oyunun da 60 fps çalıştıracağını düşünüyorum.
  • Eivor'un kullandığı Hidden Blade'in Darius'un ilk bulduğu versiyon olması enterasan geldi bana. Yunanistandan Mısıra geçtiğinde bu zımbırtı, yıllarca ters kullanıp kazayla parmakları kopardı bütün Assasin'ler, daha sonra ritüele döndü dava. İngiltereye giden karakter olayı bilen biri ya da Darius'ı tanıyor ki bilek üstünden kullandırmaya devam edip Eivor'a gösterdi, ya da kimse o eleman bizimkisi öldürüp kolundan aldı taktı. Oyunun Hidden One'lara bağladığı yerler coşturur hayranları.

Oralardan güzel hikaye çıkacağını düşünüyorum.

ASSASSIN'S CREED VALHALLA | PS4/PS5 ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 10 Mayıs 2020; 2:59:15 >

• Dictattor kullanıcısına yanıt
    Bu kadar sey bilipte ve ingilizcem de olsa oyle oynasam oyun keyfim 4 e katlanirdi.

Bu ara da oyun da buyuk bir ihtimalle combat sirasin da veya her zaman karakteri daha yakin gosterecekmis bu benim en sevdigim olay. For honor tarzi kadar olabilir belki. Cunki dovusler daha bir gercekci ve icine cekiyor oyuncuyu. Mesela bazi oyunlar da olan uzaydan kamera acisiyla cok fazla o anki dovusun icine giremiyorum. Diablo 3 u dusunsene gow 2018 de ki gibi bir kamera açisiyla oynamayi? Ama iste onun tarzi da o. Seveni oyle seviyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.