Şimdi Ara

ASSETTO CORSA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
857
Cevap
9
Favori
42.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi hayırlısı bakalım bol racingli geceler

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MARCO kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öner bende alıcam 5-6 gün sonra
    böyle devamlı oynadığım oyunları digital almak iyi oluyor
    Cd tak çıkar yapmıyorum hem gözde yıpranmamış oluyor
    gts yide digital alacağım zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

Sağolasın ali abi deniz ile ortak aldık.Bu arada güncel fiyat bilgilerini verelim çıkışına az kaldı oyunun karar verememiş arkadaşlara yardımı olur.

TR psn : 164 tl

US psn: 151 tl

RUS psn : 184

• quote:

Orijinalden alıntı: MARCO

quote:

Sağolasın ali abi deniz ile ortak aldık.Bu arada güncel fiyat bilgilerini verelim çıkışına az kaldı oyunun karar verememiş arkadaşlara yardımı olur.

TR psn : 164 tl

US psn: 151 tl

RUS psn : 184

hocam oynaması kolaymı oyunun project cars gibi zorsa almayalım hiç

• küçük bir sorum olucak belki biraz tuhaf kaçabilir ancak bu oyunda arabaları nasıl alıyoruz gt gibi oyun içi parayla mı yoksa ilerleyişe göre mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkmdesign

Project cars ve Assetto Corsa saf simulasyon dur, Gran Turismo NFS ve Drive Club gibi arac acma yoktur. Hepsi aciktir. Project cars muhendislik surenizin de ilerlemesi icin araclari tek bir piste ayarli vetir(default Setup).
    Assetto Corsa ise Default Setup u ortalana bir sekilde tum pistlere uyumlu bir default setup ile verir. Assetto Corsa nin yola yol tutusunun iyi sanilmasi sadece bundan dolayidir. 3 ayri oyununda bir birinden ustun ve geride oldugu noktalar var ve olacak...

hocam selamlar. amacim tartisma yaratmak degil ama sunu sormak isterim.

Hicbir araci ve 2-3 kucuk pist disinda laser scanli olmayan p cars mi saf sim?

Tamam bir cok guzel ve detayli ayar var fakat assetto ile p cars ayni kefene konulmamali.

P cars simdir fakat, assetto 2 hatta 3 gomlek buyuktur.

• Direksiyonsuz zevki çıkmaz.

• quote:

İster Scanner ile tara ister yapay pist oluştur. İyi setup yaparsan o araç yol tutar. Pistlerin taralı olmasına neden bu kadar takıyorsunuz ki :) Umarım her çıkan simülasyon çok iyi olu zaten bir elin parmağını geçmiyor, hele ki konsol da :)

FFB için demek istemiştim. Tamam P Cars sektörün iyi oyunlarından, eleştirim yanlış anlaşılmasın.

Ama 100 tane ayar koyup, defult ayarların düzensiz oluşu insanı oyundan soğutuyor. Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra çok keyifli katılıyorum ama ayar kısmında bile neyin ne işe yaradığı yazılmıyor.

F1 2016 mesela bu konuda bence en iyisi. Adamlar seçtiğin ayarın görsel üzerinde ne işe yaradığını sana gösterip anlamanı sağlıyor.

Tamam ingilizce biliyoruz ama o kadar da değil

Fakat AC'nin P Carstan çok daha iyi bir sim olduğunu düşünüyorum ben. Kendi fikrimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Deadpool-

quote:

İster Scanner ile tara ister yapay pist oluştur. İyi setup yaparsan o araç yol tutar. Pistlerin taralı olmasına neden bu kadar takıyorsunuz ki :) Umarım her çıkan simülasyon çok iyi olu zaten bir elin parmağını geçmiyor, hele ki konsol da :)

FFB için demek istemiştim. Tamam P Cars sektörün iyi oyunlarından, eleştirim yanlış anlaşılmasın.

Ama 100 tane ayar koyup, defult ayarların düzensiz oluşu insanı oyundan soğutuyor. Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra çok keyifli katılıyorum ama ayar kısmında bile neyin ne işe yaradığı yazılmıyor.

F1 2016 mesela bu konuda bence en iyisi. Adamlar seçtiğin ayarın görsel üzerinde ne işe yaradığını sana gösterip anlamanı sağlıyor.

Tamam ingilizce biliyoruz ama o kadar da değil

Fakat AC'nin P Carstan çok daha iyi bir sim olduğunu düşünüyorum ben. Kendi fikrimdir.

Sonuna kadar haklısın zaten. Pcars'ın sim ile zerre alakası yok. Sadece lazer tarama olmadığı için değil , berbat fizik motorundan dolayı simden yakından uzaktan alakası yoktur.

• Araç açmanın neyine takıldınız, çok mu zor birşey?

• Pc de Assetto Corsa oynamadım. Project cars oynuyorum Ps4 e çıktığından beri. Hatta 5 6 kere alıp sattım tekrar aldim. Project cars fazla ve gereksiz hardcore. Sim hissiyatini sert fizikler ile yansıtmak istemişler. Ama videolardan izlediğim kadariyla Assetto Corsa daha yumuşak ve daha esnek fiziklere sahip. Gran turismo kadar yumuşak değil tabiki ama bence böyle olması daha iyi.

kısacası sabirsizlikla bekliyorum çıktığı zaman da project carsi kırıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

Araç açmanın neyine takıldınız, çok mu zor birşey?

Bir oyunun simmi değilmi olduğu gösteren kriterlerden biriymiş o
    ayrıca ayarsızsa arcade ayarlıysa sim
  • Her geçen süre içinde soğuduğum sim olduğu fikrinden güngeçtikçe uzaklaştığım oyundur project cars..öyleki artık yarış standartlarını çok değiştirdik motorsports grubunda.. Asettoya ve gt ye çok güveniyoz bekleyip görecez.. Ama videolarda ve seslerde özellikle ac nin üstün olduğu tartışılmaz.. Bknz f458 project & asetto videosu..genel olarak tek bi motor sesi altında sadece bikaç efect değiştirerek farkedilen project cars ve her aracın başlı başına seslerinin orjinale en yakın olduğu asetto... İç mekan sesleri ise bence tartışmaya kapalıdır. Ben son youtube daki asetto lambo vs real videosunu izledikten sonra kontra yapamayan (pc) bi oyundan çok daha iyi olucağı kanısındayım..

• P Cars'ı adam eden PS4'e geç çıkacak AC ve GTS'dir.

Şu 3 oyun aynı zamanda çıksa P Cars'ı satın alacak kişi sayısı 10'da 1'iydi. Dua etsin P Cars yapımcıları 1-2 sene tekel durumunda kaldılar.

P Cars'ın fizikleri AC ve GTS ile asla kıyaslanamaz. P Cars iyi oyunmudur evet. Fakat kat etmesi gereken daha çok yol vardır. Kısmet belki 2. oyuna.

Neyse konumuza dönecek olursak AC için son 14 gün. AC alıp yarış simi nasıl oluyormuş, olması gerekiyormuş herkes deneyim etmeli bence.

Sonra yine AC & P Cars kıyaslaması yapılır
  • '' Oyun fiziği ile pistin lazer taramasının mantıklı olarak ilgisi yok''

Arabalar havada gidiyor çünkü Altımda R8 olmasına rağmen her virajda araba bisiklet gibi arkasını atar mı?Neymiş ayar yapmamışım bir arkadaş demiş daha sert ani tepkileri var katılıyorum ona, en ufak harekette arabanın kıçı başı oynuyor hangi araba olursa olsun.Böyle fizik olabilirmi? isteren kara büyü yap ayarın kralını yap oyun böyle.Sim olarak zerre geçmişinde bir kült barındırmayan firmayı burda göklere çıkarmanın mantığı yok.SimBin dense neyse Kunos dense neyse de bu adamlara safkan sim yapmış dersek doğru olmaz kanattindeyim.Uzun uzun aynı şeyleri yazacağıma kısa olarak yazdım anlaşılsın diye.Anlamayınca kral zannedilmek istemiyorum çünkü.ey yorlamama bu kadar

• Koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebiymiş o misal

İdare ediyoruz işte project cars la sağolsun

Konsolda sim vadıda bizmi oynamadık

• quote:

Koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebiymiş o misal

+1905
  • Temennin ve görüşün için ben teşekkür ederim. Ben kendimce deneyimlerimi ve beğenmediğim noktaları vurguluyorum. Hiçbir konsolun yada oyunun fanı olmadım.
    Forza'da, GT'de benim için çok güzel ve özel oyundur. Ama bu aralar beni niyeyse sadece AC heyecanlandırıyor. Bu sene sonunda oynamayı düşündüğüm 3-5 yarış oyunu var,
    AC, GTS, Forza Horizon 3, Dirt Rally ve F1 2016. Bunların dışında beni çekebilen ne yazık ki bi oyun yok.

P Cars'ıda yoklukta aldım. Oyun evet güzel fakat bana fizikleri çok tutarsız geliyor. Her araca tek tek ayar yapmak, her piste özel ayar kurmak bence çok anlamsız.
    Bunda kötü bişey yok fakat, 10 saat çalışan ve günde en fazla 2-3 saatini oyuna ayırabilen biri olarak, oynadığım oyundan da, dediğin gibi para verdiğim şeyin karşılığını beklerim.

İracing, Rfactor'de bile ben bu kadar ayarın içinde boğulmadım. Benim için P Cars'ın en eksi noktası bu. Tamam ayar var hemde fazlasıyla ama en azından neyin ne işe yaradığını yazan veya neye etki ettiğini gösteren bi açıklama
    yada görsel konmalıydı.

İçerik olarak doyurucu fakat sürüş keyfi olarak bence artıları olduğu gibi eksileride pek fazla.

Örneğin benim için P Cars için bu nasıl sim? dedirten en büyük etkeni, Drift yapmak vede araçların under ve oversteer'larda saçma sapan hareket etmesi. Yani fizik kanunlarının dışında araçların kayması yada yola tutunamaması en büyük unsur.

MZ scaleyi 140 hatta bazı araçlarda 160 yapıyorum. Ve evet işte saçmalıklardan biride bu. Normal kontroller içinde direksiyonun ffb'sini ister 100 ister 40 yapalım, herşey MZ ile alakalı!

Burda bile benim kafamda bir çok soru işareti var! Madem araçlardaki ayar oyuna, benim kullandığım direksiyona etki edecek FFB ayarı niye var? :D Buda işin komik bi tarafı.

Valla hocam hepimiz sonuçta para harcayıp veriyoruz, dediğin gibi hepimiz aldığımız oyunların güzel olmasını isteriz. Ama ben para verdim diyede kötü yada iyi yanlarını her zaman söyler ve eleştiririm.

P Cars'ı bu kadar eleştirmemin nedeni, fiziklerini doğru bulmamam. İracing, Rfactor, hatta Forza yada AC oynadıktan sonra P Cars oynayınca bu fark inanılmaz fark ediliyor.

Yarış oyunu seviyorsanız mutlaka AC'yi ps4 içinde al. İnan P Cars'ın yüzüne bir daha bakmazsın.

• quote:

Koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebiymiş o misal

Son 14 gün Ali abi, merak etme. Kurtuluyoruz bu eziyetten

AC geliyor AC, yareler yareler
  • quote:

Orijinalden alıntı: turki5hmo

en ufak harekette arabanın kıçı başı oynuyor hangi araba olursa olsun.Böyle fizik olabilirmi?

Başkan Drift yapılamayan bir oyunda ne fiziği El mahkum aldık vakit geçiriyoruz işte. Diyorum, P Cars tekel olduğu için satın alınıp oynanan bir oyun.
    AC, GTS PS4'e aynı zamanda gelse, şuan ne P Cars kalırdı geriye ne bişey. Dua etsin yapımcılar meydanı boş buldular. Ama son 14 gün

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.