Şimdi Ara

Astigmatı olanlar bakar mısınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
1
Favori
11.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loiloyse

quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

İyi de astigmatin derecesi olur. Böyle fotoğraflar ile anlasilmaz

Muayene olun

Hocam bu site simulasyon. Yani astigmatta kaç derecede nasıl göreceğiniz gösteriyor ki birçok kişi doğru olduğunu söyledi. Ayrıca fotoğraflarıda kolaylık olsun diye koydum ve üzerine numaraları yazdım.

valla ikisini de denedim şu an bilgisayardayım. çok açıdan baktım, reçeteme göre girdim ama olmadı.

zamanında böyle uygulamaları araştırmıştım da bulamamıştım, bulduğuma sevindim ama maalesef çok saçma şeyler gösteriyor.

Hocam fazla mı bulanık gösteriyor yoksa az mı? Sizin kaç derece?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi de astigmatin derecesi olur. Böyle fotoğraflar ile anlasilmaz

Muayene olun

Hocam bu site simulasyon. Yani astigmatta kaç derecede nasıl göreceğiniz gösteriyor ki birçok kişi doğru olduğunu söyledi. Ayrıca fotoğraflarıda kolaylık olsun diye koydum ve üzerine numaraları yazdım.

valla ikisini de denedim şu an bilgisayardayım. çok açıdan baktım, reçeteme göre girdim ama olmadı.

zamanında böyle uygulamaları araştırmıştım da bulamamıştım, bulduğuma sevindim ama maalesef çok saçma şeyler gösteriyor.

Hocam fazla mı bulanık gösteriyor yoksa az mı? Sizin kaç derece?

biri 150 diğeri 20 derece girdim.

astigmatim da sol -3 sağ -1,75

mümkünatı yok yani alakası yok görüntünün netliği.

• Resimde de görüldüğü gibi astigmat, bir odaklama problemidir. Eğer astigmat dereceniz eksi (-) ise görüntü göz içinde, artı (+) ise görüntü gözün dışında demektir.

Astigmatı olanlar bakar mısınız?
  • Arkadaşlar bir sorum oalcak, gözlük kullanmak astigmatı tedavi ediyor mu yoksa ilerletir mi?
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Gözlük ve lenslerin tedavi özelliği yoktur. Göz belli bir yaşa kadar sürekli gelişir. Buna bağlı olarak göz numaranız sabit kalır veya artar. Bilgisayar vb. araçlar, gözünüzü çok yormadığınız sürece numaranızı arttırmaz. Tek tedavi ameliyat. Bunun için de doktorlar göz büyümenizin durmanızı beklerler(25 civarları). Bu ameliyat 20- de yapılmaz, yapabileceğini söyleyen doktor para peşindedir. Hiçbir video, resim, kurs, terapi bu kusuru azaltamaz veya yok edemez.

Hepimiz bu yollardan geçtik. Biz astigmatlıların kaderi bu, gözlük/lens takmama gibi bir lüksümüz yok. En kısa sürede takmaya başlayın, hem siz alışın hem çevreniz alışsın. Çok rahatsız oluyorsanız da yaşınız geldiğinde ameliyat olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Woogyboo kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Peki sizce 0.75 derece gözlük kullanmak için yeterli mi?
    Bence yeterli. Açıkçası benim de başta 0.75 ti, gerek yok falan diyordum ama babamın zoruyla gitmiştik. Gözlüğü takınca zaten 144p den 1080p ye geçmiş gibi oldum(abartmıyorum).

Gözlüğü deneyin, sevmezseniz lens denersiniz. Yok ben önümdeki insanları zar zor göreyim diyorsanız seçim sizin
  • iki göz arasındaki 0.25 lik farkın farkedilmesi sizce normal mi? 0.50 çok netken 0.75 bulanık:(
  • quote:

iki göz arasındaki 0.25 lik farkın farkedilmesi sizce normal mi? 0.50 çok netken 0.75 bulanık:(

Hocam senin yaş kaç?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir bilgiye rastladım;

Ekrana bakarken her iki kaşınızın üzerini içeri doğru ittirin görüntü netleşecektir. (Resimdeki gibi)

• Yukarıdaki yöntemi deneyen var mı?
  • Arkadaşlar bugün devlet hastanesinde muayene oldum. Göz derecelerim değişmemiş. Lensi bıraktığım için muhtemelen dereceler artmadı. Lens gözlerimi aşırı yoruyordu ve hiç bir zaman net görüntü elde edemiyordum. Astigmat olanlar kesinlikle lens kullanmasın.

Yalnız doktor gözüme ışık falan vurmadı makineden de bakmadı. Sadece dereceyi ölçtü. Normalde hep bu kontroller yapılırdı. Bana güven vermedi doktor en kısa zamanda farklı bir doktora muayene olmayı düşünüyorum.

• quote:

Yukarıdaki yöntemi deneyen var mı?

Hocam astigmat olanların gözü yumurta şekline geliyor. Gözleri kıstığınız zaman veya gözünüze hafif baskı yaptığınızda gözün şekli değiştiği için net görebiliyorsunuz. Astigmat olanlara göze dokunulmamış, kaşımaması tavsiye ediliyor. Aksi takdirde göz derecesi artabilir.

Ben gözlerimi kenarlarından şakaklarıma doğru çekince görüntü netleşiyor hem astigmat var hem miyop. Nasıl oluyor bilmiyorum ama

• quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Ben gözlerimi kenarlarından şakaklarıma doğru çekince görüntü netleşiyor hem astigmat var hem miyop. Nasıl oluyor bilmiyorum ama

Hocam üstte bahsettiğim gibi elle müdahaleniz ile gözün şeklini değiştirdiğiniz için net görebiliyorsunuz. Astigmatın derecesi, yönü kişiden kişiye farklılık gösterir. Gözlerinize fazla dokunmayın dereceyi arttırıyor.

• quote:

İlginç bir bilgiye rastladım;

Ekrana bakarken her iki kaşınızın üzerini içeri doğru ittirin görüntü netleşecektir. (Resimdeki gibi)

Hocam benim de 0.25 ve 0.75 var bu resimdeki gibi yaptım gerçekten de çok doğru sanki gözlük takmış gibi oldum çok enteresan

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Sizin dereceler kac numara? Gecmis olsun.

• quote:

Sizin dereceler kac numara? Gecmis olsun.

3.50 miyop 1.75 astigmat hocam.

Doktora sol gözümde geçen yıla göre biraz çift görme var dedim. Gözlüğün kirlenmiştir dedi bana. Nasıl bir doktor anlamadım yahu. Genç birisi de değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Belki miyop dereceniz cok dusuktur ondan olabilir.

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Bu sekilde mi muayene ediyor gercekten? yazik.

Bu arada 1.75 astigmat cift gormesi normal bence. benim 0.75 te bile goruntu cifte yakin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.