Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Astigmatı olanlar bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
1
Favori
11.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astigmat derecesini girerek nasıl göründüğünü test edebilirsiniz.
    Deneyip doğruluğunu teyit eder misiniz?
    http://iolsimulator.myalcon.com/toric/

(Conditions bölümünde cataractsı sıfıra çekin ardından astigmat imlecini doğru rakama getirin.)

Edit : Başka bir site:
    http://www.eyedock.com/vision-simulator

Edit2: Yeni bir site daha:
    http://www.billauer.co.il/simulator.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 24 Temmuz 2017; 22:28:36 >

• Gözlük ve lenslerin tedavi özelliği yoktur. Göz belli bir yaşa kadar sürekli gelişir. Buna bağlı olarak göz numaranız sabit kalır veya artar. Bilgisayar vb. araçlar, gözünüzü çok yormadığınız sürece numaranızı arttırmaz. Tek tedavi ameliyat. Bunun için de doktorlar göz büyümenizin durmanızı beklerler(25 civarları). Bu ameliyat 20- de yapılmaz, yapabileceğini söyleyen doktor para peşindedir. Hiçbir video, resim, kurs, terapi bu kusuru azaltamaz veya yok edemez.

Hepimiz bu yollardan geçtik. Biz astigmatlıların kaderi bu, gözlük/lens takmama gibi bir lüksümüz yok. En kısa sürede takmaya başlayın, hem siz alışın hem çevreniz alışsın. Çok rahatsız oluyorsanız da yaşınız geldiğinde ameliyat olursunuz.
  • Astigmatı olanlar bakar mısınız?

Dediğim gibi doğru olup olmadığı konusunda teyite ihtiyacım var. Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 19 Temmuz 2017; 16:1:49 >

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Astigmat birisi resimlerdeki bozulmayı aynı oranda göreceğinden bu işe yaramaz. Göz doktoruna git yazı okutsun. İlkokulda vardı bende sonradan kendikendine geçti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Astigmat birisi resimlerdeki bozulmayı aynı oranda göreceğinden bu işe yaramaz. Göz doktoruna git yazı okutsun. İlkokulda vardı bende sonradan kendikendine geçti

Doktor kesin çözüm, fotoğrafla olacak iş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Chachalove

quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Doktor kesin çözüm, fotoğrafla olacak iş değil

Ben de aksini iddia etmedim

• En yakındaki sırtı dönük adamın ayakları hariç her yer netlendi. Sanki fotoğrafın orjinalinde odak kaçırmışlar gibi oldu
  • 0,25 Sol göz astigmat fotoğraf falan hikaye en kısa zamanda doktora gidin şakaya gelmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bi bakar misiniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0.25 farkedilebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 12 Temmuz 2017; 19:55:52 >
    Gözlüğü takıncaya kadar farketmiyordum. Sonra geçen hafta gittim. Aman aman meğer böyle görülüyormuş dedim. Daha keskin ve net görmeye başladım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 16 Temmuz 2017; 21:55:5 >
  • 2 derece astigmat var doğru gösteriyor. Hemen hemen buna benzer bulanıkta görüyorum.
  • Ben de 3.50 miyop 1.75 astigmat var. Resim ile anlaşılmaz. Mutlaka hem makine hem doktorun test etmesi lazım. Böyle anlaşılmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol göz 1,25 astigmat.
  • Doktora gidin boyle anlasilmaz bende miyop astigmat ikiside var genetik gidin doktora baktirin hocam

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Almak istediğim cevabı yalnızca siz verdiniz. Selamlar..
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Doğru gösteriyor mu hocam?
  • bakamıyorum astigmatım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Doğru gösteriyor mu hocam?

Ben de miyop + astigmat var. Görsele ne kadar mesafeden bakacağımız yazmıyor. Telefon, pc, laptop ekranları farklı büyüklükte olduğu için farklı sonuç verir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.75 sağ astigmat doğrudur netliğim bu derecede.

geceleri daha fazla görme zorluğu çekiyorsan tertemiz astigmatsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: landroam25

1.75 sağ astigmat doğrudur netliğim bu derecede.

geceleri daha fazla görme zorluğu çekiyorsan tertemiz astigmatsın :)

Evet hocam bende de 0.75 astigmat var dediğiniz gibi geceleri ya da yorgunken artıyor neden olabilir?
    Kesinlikle hayır. Orijinal haricinde hepsi bulanık gözüküyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.