Gözlük kullananlar bakabilir mi? (gözlük derecesi hakkında)
-
-
hocam bu fotoğraf ne
4k mı yükledin
açılması yıllar sürüyor
-
büyük bir bozukluk yok sanırım hocam
derecesi düşük
-
Düşük bir seviye, hafif bir şey alın. Ağır bir gözlük alıp burnun bir kısmını inceltmeyin, ileride deforme oluyor.
-
Düşük bayağı gözlüksüz bile idare edersin
-
5 sene önce ehliyet için göz doktorunda muayene olmuştum gözlüksüz araç kullanabilir diye rapor vermişti. Yeni çıkan ehliyet için yenileme yapacaktım yeniden muayene oldum bu sefer gözlüklü araç kullanabilir diye rapor verdi.
Merak ettiğim bir diğer konu ise ben bu gözlüğü devamlı mı takacağım yoksa uzak bir yerlere bakarken veya okuma yaparken mi takacağım?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Marcus Glory
5 sene önce ehliyet için göz doktorunda muayene olmuştum gözlüksüz araç kullanabilir diye rapor vermişti. Yeni çıkan ehliyet için yenileme yapacaktım yeniden muayene oldum bu sefer gözlüklü araç kullanabilir diye rapor verdi.
Merak ettiğim bir diğer konu ise ben bu gözlüğü devamlı mı takacağım yoksa uzak bir yerlere bakarken veya okuma yaparken mi takacağım?Kitap okurken hiçbir sıkıntı yok. Anladığım kadarıyla 0.75 biri, diğeri de 0.5. Benim iki göz de 0.75. Ben gözümün bozuk olduğunu metro istasyonunda trenin geliş süresini gösteren tabelayı uzaktan okuyamadığım zaman farketmiştim. 0.75 ile araba da kullanırsın ama tek yaşayacağın sorun yol üstündeki tabelaları uzaktan okuyamamak olur. Ben sırf maske ile kullanınca buğu yaptığı için gözlük kullanmamayı tercih ediyorum. Dediğim gibi reçeteyi doğru anladıysam ve 0.75 ise derecesi taksan ne takmasan ne tarzında bir etkisi var. Ben genelde pc başında takıyorum mavi ışık filtreli aldığım için. Ama onda da zaten ekranlarda dahili mavi ışık filtresi oluyor. Sadece araba kullanırken ceza yememek için taksan bile olur.
-
Sıkıntı yaşamazsın çok düşük
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki gözlüğü takmasam ilerleme olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Marcus Glory
Peki gözlüğü takmasam ilerleme olur mu?yaş kaç? ilerleme olabilir taksanız da olabilir. benim ilerliyor ama artık durdu. derecesi bir hayli yüksek.
-
Onu bilemiyorum ama zaten bu uzağı görememe muhabbeti yaş ile birlikte ortaya çıkan bir şey. Ben 30 yaşındayım daha başlayalı bir iki sene falan olmuştur herhalde. Gözlük takmaya başlayalı da bir yıl olmamıştır bile. Yaş ilerledikçe gözlük taksak da takmasak da illaki ilerleyeceğini düşünüyorum. Ama asıl sıkıntı bence sürekli ekran başında olup sabit bir noktaya bakmak. Bir kaç doktorun dediğine göre ekran gözü bozmuyor ama sürekli aynı yere bakınca gözün odaklandığı nokta hiç değişmediği için gözler bozuluyor erken yaşta. Onun için eğer benim gibi sürekli ekran başında iseniz yarım saatte bir sağa sola bakıp hatta farklı uzaklıklardaki konumlara bakıp gözlere egzersiz yaptırırsanız gözünüzün derecesinde çok da bir şey değişeceğini sanmıyorum. Yaş ilerledikçe ama bir şeyler değişiyordur herhalde.
-
12 yıldan beri gözlük kullanıyorum başlangıçta sağ sol miyop 1.25 derece iken şimdi 1.45 falan. Bence senin derecelerin yüksek değil.
Ben 12 yıldan beri hep kullanıyorum hiç çıkarmadım çok az ilerleme oldu ama ablam ile aynı anda gözlük kullanmaya başladık o bir süre bıraktı ve onun göz derecesi şuanda 3 dereceden fazla. Takmamak ilerletiyor.
-
Göz bozukluğu bende de var. Bir sürü etken var. Doğal ışıktan uzaklaşma, yapay ışığa uzun süre maruz kalma, yeterince vitamin alamama, kapalı ortamlarda geçirilen sürelerin uzaması, kitap okuma, ders çalışma vs. Ben mesela lisede gözlük kullanmaya başladım. Benimkisi kapalı yerde çok kalmak ve sürekli yakın mesafede kitap okumaktan, ders çalışmaktan kaynaklıymış. Doktorlar, yakın mesafeye odaklanıp çalıştıktan sonra uzaklara da bakmamızı öneriyor. Böylece gözün esnekliği korunmuş oluyor. Sürekli yakına odaklanan göz ayarını ne yazık ki kaybediyor. Şu da bir gerçek, gözlüğü ilk taktığımda her şey yüksek çözünürlüklü gelmişti 😂 Film izleyince, tv izleyince altyazıyı vs. görmek için takmak zorundayım. İki göz de ayrı ayrı 1.50 miyop.
Gözlüğümü aldım. Özellikle televizyondaki altyazılar da fark ediyor gözlük. Gözlüğü çıkarınca bir an bulanıklaşma oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X