Şimdi Ara

Numaralı ve Bombeli Güneş Gözlüğü Kullanan Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir güneş gözlüğü aldım, bomleli yapısı var. Güneş gözlüğünü aldığım gözlükçü, bu gözlüğe numaralı cam olmaz dedi. Numaralı güneş gözlüğü istiyorsan, pahalı markalara ve bomleli yapısı olan güneş gözlüklerine bakma dedi. Ben yinede bomleli olan güneş gözlüğünü aldım, başka bir gözlükçüye sordum, numaralı bomleli özel üreim cam yaparız, sorun olmaz, daha bomleli olanlarına numaralı cam yaptığımız oldu dedi.

Numaralı bomleli cam 170 TL + 50 TL filtre parası ödedim = 220 TL
    Bomeleli gözlüğü ise 80 TL'ye almıştım. Toplamda 300 TL'ye geldi.

Çevremde güneş gözlüğü kullanan arkadaşlarım, kesinlikle kullanma gözlerine zarar verirsin dediği için kullanmaya cesaret edemedim. Kullandığım kadarıyla ise net görüş sağlıyor. Ama uzun süre kullanmadım.

Bugünlerde atasun opticten solaris marka 99 TL'ye satılan çercevelerden ve numaralı cam almayı düşünüyorum. Güneş gözlüklerden biri arabada bulunsun. Bomleli olanı ise işe giderken, haftasonu kullanırım diye düşünüyorum.

Ayrıca ilk bomleli gözlük aldığım gözlükçü, numaralı güneş gözlüğü almak istiyorsan pahalı gözlük alma diye uyarmıştı. Bu yüzden Atasun Optic'ten 99 TL'ye satılan Solaris çerceve ve numaralı güneş gözlüğü camı düşünüyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam Atasun 118 TL civarı numaralı cam parası istiyordu, fakat bu fiyata polarize özelliği dahil mi emin değilim

100 TL çerceve + 118 TL civarı numaralı cam parası = 228 TL

https://www.atasunoptik.com.tr/solaris-classic-socm01-bb-5716145-erkek-gunes-gozlukleri_78856?d=9040

https://www.atasunoptik.com.tr/solaris-classic-scl-060-bb-6213-erkek-gunes-gozlukleri_78292?d=9040

• İnternette bulduğum big yazı:

Güneş gözlüğünde numaralı cam kullanabilir miyiz?

Güneş gözlüklerinde de numaralı camlar kullanılabilir, ancak bunun bazı şartları vardır. Mesela aşırı
    bombesi olan bir güneş gözlüğü çerçevesine numaralı cam uygun olmaz. Sebebine gelince yoğun bombeli bir gözlüğe numaralı cam taktığınızda, camda prizmatik etkiler meydana gelmeye başlar.

Özellikle hasta miyop ise bunu hemen algılar, yerleri çukur, düz çizgileri eğri büğrü görmeye başlar ve hasta sürekli olarak baş ağrısı hisseder. Sonuçta aşırı bombe numaralı camlarda gözleri rahatsız edecektir.

Numaralı güneş gözlüğü seçiminde hastaların mümkün olduğu kadar küçük ve köşeli çerçeveleri tercih etmelerini tavsiye ederiz.

Kaynak:http://www.efeoptik.com.tr/gunes-gozlugu/numarali-cam-kullanabilirmiyiz.html

Bendeki Swing C193 numaralı bomleli gözlük:

• Gözlük on fire

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Bombeli kullanırsan gözleri net göremez baş ağrısı yapar,mümkün olduğunca düz olanları terch etmelsin
  • Hocam alsan bile kafana takcaksın(deyim olarak)

Sen git düz çerçeveli beğendiğin gözlüğü al derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.