Şimdi Ara

gözlük kullananlar için askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
44.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite bu yaz bitiyor ve askerlik de benim için olası bir ihtimal haline geldi. gözlük kullanıyorum sağ 1.50 sol 1.25 derecelerinde gözlük kullanmadan net göremiyorum ve baş ağrısı yapıyor gözlük kullanmamam. gözlük kullanmam askerlikte ne gibi durumlara sebeb olur. Yani nelere sebeb olur bu durum. Yardımcı olabilirseniz sevnirim teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gözlük Kullananlar İçin Askerlik Bilgilendirme Metni

Gözlük kullanıyorsanız ve askerlik vazifenizi yerine getirmeyi düşünüyorsanız, bilmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır:

• Gözlükle Askerliğe Gidilebilir mi?

Evet, gözlükle askere gidilebilir. Ancak göz sağlığınızın belirli standartları karşılaması gerekmektedir.

• Gözlük Takarak Asker Olunabilir mi?

Gözlük takarak asker olunabilir. Askerlik sırasında uygun gözlükler kullanmanıza izin verilir.

• Gözlük Kullananlar Askerlik Yapabilir mi?

Gözlük kullananlar, göz sağlıkları standartları karşıladığı sürece askerlik yapabilir. Gözlük kullanımı, askerlik görevlerini yerine getirmenizi engellemez.

Göz Sağlığı Standartları

Askerlik için gerekli göz sağlığı standartları şu şekildedir:

• Gözlük veya kontakt lens kullansanız bile, her iki gözünüzün de en az 20/40 görme keskinliğine sahip olması gerekir.
    • Gözlük kullananlar için numarası ±6.00'ı geçmemelidir.
    • Şaşılık veya diğer göz hastalıkları askerliğe engel olabilir.

Gözlük Seçimi

Askerlik sırasında kullanacağınız gözlüklerin şu özelliklere sahip olması önerilir:

• Kırılmaz camlı olması
    • Rahat olması
    • Gözlük çerçevesinin darbelere dayanıklı olması

Diğer Önemli Bilgiler

• Askerlik sırasında göz doktoru muayeneleri düzenli olarak yapılır.
    • Gözlük numaranızda değişiklik olursa, bunu yetkililere bildirmeniz gerekir.
    • Askerlik sırasında kontakt lens kullanmak genellikle yasaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim içinde önemli bir konu bu.
    Kaçtan sonra askerlik yapmıyoruz?
  • geri hizmete alırlar masabaşı falan sanırım
  • gözümü oyacak arkadaş arıyorum ilgilenen ulaşsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutx
    Benim içinde önemli bir konu bu.
    Kaçtan sonra askerlik yapmıyoruz?

o dediğin kolay birşey değil iyice kör olma aşamasına gelmen gerekiyor gözlük ile askerlikten yırtmak çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: quattro7x7

Üniversite bu yaz bitiyor ve askerlik de benim için olası bir ihtimal haline geldi. gözlük kullanıyorum sağ 1.50 sol 1.25 derecelerinde gözlük kullanmadan net göremiyorum ve baş ağrısı yapıyor gözlük kullanmamam. gözlük kullanmam askerlikte ne gibi durumlara sebeb olur. Yani nelere sebeb olur bu durum. Yardımcı olabilirseniz sevnirim teşekkürler.

Hiçbirşey olmaz 1.5 derece bozukluk mu oluyor? Tabi oluyorda askerlikte hiçbirşeyi degiştirmeyecek kadar düşük
  • Benim sağ göz 6 sol göz 6.50... Ben ne yaparım acaba askere alırlarsa. Ya da bu numaralara askerlik olmaması gibi bi durum var mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muyanede doktorun gösterdiği harleri göremiyormuş gibi yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THX -- 2 Mayıs 2010; 14:49:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL
    Benim sağ göz 6 sol göz 6.50... Ben ne yaparım acaba askere alırlarsa. Ya da bu numaralara askerlik olmaması gibi bi durum var mi

arkadaşın 7.75 gibi birşeydi yani biraz daha zorlasan kör olucaksın demiş doktor ama onu bile askere aldılar sen düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla iki gözün derecesi toplamı 14 ü geçiyorsa askerlikten muaf oluyorsunuz çürük raporu alıp, onun dışındakiler alınıyor normal.

Benim abim aynı şekilde muaf, benimde 9-8.75 gözler ve zamanı gelince bende muaf olucam mecburen. Çünkü çok tehlikeli bir çatışma anında kendimizi savunamayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raz
    Arkadaşlar bildiğim kadarıyla iki gözün derecesi toplamı 14 ü geçiyorsa askerlikten muaf oluyorsunuz çürük raporu alıp, onun dışındakiler alınıyor normal.

Benim abim aynı şekilde muaf, benimde 9-8.75 gözler ve zamanı gelince bende muaf olucam mecburen. Çünkü çok tehlikeli bir çatışma anında kendimizi savunamayız

6 ya 6.50 benim. Az daha artarsa muaf olucam heralde. Yaş 21 oldu ama. Bundan sonra daha artmaz bence
  • Benimkiler 4-4,5. Yaş 15. :/
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla iki gözün derecesi toplamı 14 ü geçiyorsa askerlikten muaf oluyorsunuz çürük raporu alıp, onun dışındakiler alınıyor normal.

6 ya 6.50 benim. Az daha artarsa muaf olucam heralde. Yaş 21 oldu ama. Bundan sonra daha artmaz bence

herkez kaçmaya çalışıyor

• quote:

quote:

20 yaştan sonra pek artmaz ümitlenme :))
  • 2,50 - 3,00
    12 ay er olursa alternatiflere bakarız...
  • benim sağ ve sol 3.50 muhtemelen askerlik yaşına gelene kadar 1 yada 2 numara daha artar acaba benm için durum nedşr
  • benim 5.25 6.50

askere elverişlidir komando olamaz raporu aldim
  • Arkadaşlar dediğim gibi iki gözün derece toplamı 14 ü geçmesi gerekiyor muaf olabilmek için, ayrıca astigmat sayılmıyor diye biliyorum( yada yarısı ekleniyor olabilir tam emin değilim)

bide 20 yaştan sonrada derece artışı nadir görülür :)
  • quote:

Arkadaşlar dediğim gibi iki gözün derece toplamı 14 ü geçmesi gerekiyor muaf olabilmek için, ayrıca astigmat sayılmıyor diye biliyorum( yada yarısı ekleniyor olabilir tam emin değilim)

bide 20 yaştan sonrada derece artışı nadir görülür :)

dostum benim iki gözde 4 numara 17 yaşındayım artmasını istemiyorum artar mı numaralar
  • Masabaşı geri görevde iyidir , Bana uyar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.