< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Astımlı Kişiler İçin Evde Kedi Beslemenin İmkânları
Astım hastasıysanız, kedi beslemek konusunda endişeleriniz olabilir. Ancak bazı önlemler alarak kediniz ve kendiniz için güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratabilirsiniz.
Kedi Alerjisi Olanlar İçin İpuçları:
- Hipoalerjenik Kedileri Tercih Edin: Siyam, Cornish Rex ve Sphynx gibi hipoalerjenik kedi ırkları, diğer ırklara göre daha az alerjen üretir.
- Kediyi Düzenli Olarak Yıkayın: Haftalık veya aylık banyo, kedinizin tüyündeki alerjenleri azaltmaya yardımcı olabilir.
- Ev Temizliğini Sık Yapın: Evinizdeki toz ve kedi tüylerini düzenli olarak temizleyin. Bir HEPA filtreli elektrikli süpürge kullanmak alerjenleri yakalamaya yardımcı olur.
- Yatak Odasını Kedi İrsiz Tutun: Uyurken astım semptomlarınız daha şiddetli olabilir. Yatak odanızı kedi irsiz tutarak alerjenlere maruz kalmanızı en aza indirin.
Kedi Beslemeyi Sürdürme İpuçları:
- Tıbbi Tedavi Alın: Astımınızı kontrol altında tutmak için doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak alın.
- Kedinizi Dışarı Çıkarmayın: Dışarı çıkan kediler, alerjenleri eve taşıyabilir. Kedinizi içeride tutmak alerjen seviyenizi düşürür.
- Konuklara Dikkat Edin: Astımınız olan misafirleri evinizde kedilerle temas ettirmeden önce uyarın.
- Uzun Vadeli Değerlendirme: Kedinizle geçirdiğiniz süreyi kademeli olarak artırın ve herhangi bir semptom gelişip gelişmediğini izleyin. Semptomlarınız tolere edilebilir düzeyde kalıyorsa, kedi beslemeye devam edebilirsiniz.
Kedi alerjisi olanlar için bile evde kedi beslemek mümkündür. Alerjenleri azaltmak ve astım semptomlarınızı yönetmek için yukarıdaki ipuçlarını takip ederek evinizde hem kedinizin hem de kendinizin keyifle vakit geçirebilirsiniz.