Şimdi Ara

Astımlı birinin evde Kedi beslemesi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce astımlı biri kedi besleyebillr mi evde ?

Şimdi aşırı astım değilim , öyle aniden tıkanma , nefesim tıkandığında acilen ilaç alma gibi bir sorunum yok Allah'a şükür.

Yani ilaçı yanımda taşımıyorum. Ama grip sonrası yahut aşırı sigaraya maruz kaldığımda nefesim daralabillyor.

Zamanında sanırım tüylü tokalar yüzünden astım olmuş olabilirim.

Dediğim gibi kırk yılda bir nefesim daralıyor , kedi için de tek sorun sanırım tüylerini etrafa dökmesi ? Duyduğum kadarıyla bir tane aşıyla mı ilaçla mı her neyle yapılıyorsa kediye bişey yapıyorlar ve o kedi tüy dökmüyormuş ? Böyle yapmak mümkün mü ?

Ya da nasıl olmalı ? Evde kedi beslemek istiyorum severim kerataları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Astımlı Kişiler İçin Evde Kedi Beslemenin İmkânları

Astım hastasıysanız, kedi beslemek konusunda endişeleriniz olabilir. Ancak bazı önlemler alarak kediniz ve kendiniz için güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratabilirsiniz.

Kedi Alerjisi Olanlar İçin İpuçları:

• Hipoalerjenik Kedileri Tercih Edin: Siyam, Cornish Rex ve Sphynx gibi hipoalerjenik kedi ırkları, diğer ırklara göre daha az alerjen üretir.
    • Kediyi Düzenli Olarak Yıkayın: Haftalık veya aylık banyo, kedinizin tüyündeki alerjenleri azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Ev Temizliğini Sık Yapın: Evinizdeki toz ve kedi tüylerini düzenli olarak temizleyin. Bir HEPA filtreli elektrikli süpürge kullanmak alerjenleri yakalamaya yardımcı olur.
    • Yatak Odasını Kedi İrsiz Tutun: Uyurken astım semptomlarınız daha şiddetli olabilir. Yatak odanızı kedi irsiz tutarak alerjenlere maruz kalmanızı en aza indirin.

Kedi Beslemeyi Sürdürme İpuçları:

• Tıbbi Tedavi Alın: Astımınızı kontrol altında tutmak için doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak alın.
    • Kedinizi Dışarı Çıkarmayın: Dışarı çıkan kediler, alerjenleri eve taşıyabilir. Kedinizi içeride tutmak alerjen seviyenizi düşürür.
    • Konuklara Dikkat Edin: Astımınız olan misafirleri evinizde kedilerle temas ettirmeden önce uyarın.
    • Uzun Vadeli Değerlendirme: Kedinizle geçirdiğiniz süreyi kademeli olarak artırın ve herhangi bir semptom gelişip gelişmediğini izleyin. Semptomlarınız tolere edilebilir düzeyde kalıyorsa, kedi beslemeye devam edebilirsiniz.

Kedi alerjisi olanlar için bile evde kedi beslemek mümkündür. Alerjenleri azaltmak ve astım semptomlarınızı yönetmek için yukarıdaki ipuçlarını takip ederek evinizde hem kedinizin hem de kendinizin keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim de alerjik bünyem var ben de beslemek istiyorum
  • Bendede alerjik astım varmış yeni öğrendim.
    En ufak üşütmeden sonra öksürük kalıyor bende.
  • Benim görüşüm çok kısa tüylü ve tüy dökmeyen türler beslenebilir ancak ve ancak sağlık söz konusu olunca risk almaya değmez. İlla beslemek istiyorum diyorsan tüysüz türler var onlardan edinebilirsin tabi ki fiyatı bulma zorluğu daha yüksektir ve bakımı da daha zor en ufak bir güneşten,soğuktan,rüzgardan etkilenebiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noldu La

Benim görüşüm çok kısa tüylü ve tüy dökmeyen türler beslenebilir ancak ve ancak sağlık söz konusu olunca risk almaya değmez. İlla beslemek istiyorum diyorsan tüysüz türler var onlardan edinebilirsin tabi ki fiyatı bulma zorluğu daha yüksektir ve bakımı da daha zor en ufak bir güneşten,soğuktan,rüzgardan etkilenebiliyorlar

Öyle de olmaz ki be ne o öyle gdo lu kedi gibi

Böyle ne aşırı tüylü ne de hiç tüysüz olmayacak orta hesaplı , çok tüy dökmeyen bir şey gerek. Küçükken vardı iki kedi annesi bizim balkonda doğurmuştu , ardından diğer kediler o iki yavruyu fare sanıp yemeye çalışmışlar , ana yüreği işte onlara karşı gelmiş ama yenik düşmüş ölmüştü. Biz de o iki yavruyu eve aldık , birisi van kedisiydi beyaz. Biberonlarla , şırıngalarla besledik , büyüttük. Ne güzel sabahları yastığımın dibinde uyuyorlardı sıcacık.
    Sonra biri kaçmıştı evden çok üzülmüştüm , dişiydi. Öteki van kedisini de başkasına vermiştik :((

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

quote:

Benim görüşüm çok kısa tüylü ve tüy dökmeyen türler beslenebilir ancak ve ancak sağlık söz konusu olunca risk almaya değmez. İlla beslemek istiyorum diyorsan tüysüz türler var onlardan edinebilirsin tabi ki fiyatı bulma zorluğu daha yüksektir ve bakımı da daha zor en ufak bir güneşten,soğuktan,rüzgardan etkilenebiliyorlar

Böyle ne aşırı tüylü ne de hiç tüysüz olmayacak orta hesaplı , çok tüy dökmeyen bir şey gerek. Küçükken vardı iki kedi annesi bizim balkonda doğurmuştu , ardından diğer kediler o iki yavruyu fare sanıp yemeye çalışmışlar , ana yüreği işte onlara karşı gelmiş ama yenik düşmüş ölmüştü. Biz de o iki yavruyu eve aldık , birisi van kedisiydi beyaz. Biberonlarla , şırıngalarla besledik , büyüttük. Ne güzel sabahları yastığımın dibinde uyuyorlardı sıcacık.
    Sonra biri kaçmıştı evden çok üzülmüştüm , dişiydi. Öteki van kedisini de başkasına vermiştik :((

Hocam tüy dökmeyen kedi-köpek yoktur illaki dökerler ve astımı zayıf yada yüksek farketmez biri için çok tehlikeli bir durumdur bu riske değmez sonuçta can sağlığı bu. Başka evcil hayvanlara yönelmenizi tavsiye ederim yada tüysüz kedi ırklarını araştırmanızı

• quote:

quote:

quote:

Hocam tüy dökmeyen kedi-köpek yoktur illaki dökerler ve astımı zayıf yada yüksek farketmez biri için çok tehlikeli bir durumdur bu riske değmez sonuçta can sağlığı bu. Başka evcil hayvanlara yönelmenizi tavsiye ederim yada tüysüz kedi ırklarını araştırmanızı

Yapma ya tüh ne güzel onu ciğerlerle , kedi mamalarıyla besleyecektim :( kedi kadar sıcakkanlı bir evcil hayvan da yokki , balık zaten hem soğuk hem de kokusu var , köpek evde beslenmez , tavşanın da tüy konusunda kediden farkı yok. Kuşları da pek sevmiyorum. Sonuç olarak yapacak bişey yok inşallah ilerde o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Balkonda köpek bakmak!!!
    17 yıl önce açıldı
    Gece boyu havlayan köpek
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Astımlı birinin evde Kedi beslemesi ?

değmez ama bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 27 Ekim 2013; 22:12:58 >
  • Evi her gün supurmen gerekiyor, onun dışında kediyi tüy dökme doneminde fırçalayabilirsin.

• kendimi bildim bileli alerjik astımım var, ilaç tedavisi pek işe yaramadı, tıkandıkça ventolin kullanıyorum.

2 van kedisi beslediğim evimde tıkanmıyorum ama. eğer alerjik astımsa sendeki, alerjenin türüne bağlı olarak nefes alma güçlüğü yaşarsın zaten. benim en önemli alerjenim mite'lar. o yüzden kedilerden yana bir sorun yok. öyle pek insan gibi de sevmem, gider üstüne yatarım, kucağıma alır oynarım, kulağını ısırırım falan ona rağmen hiç problem yok.

önemli nokta: temizlik. düzenli bir insan olman, evi sık sık KALİTELİ bir süpürge ile süpürmen, evde halı vb tüy tutacak nesne barındırmaman lazım, koltuklar da dahil. benim kedilerim taranmayı çok seviyorlar, "furminator" adı verilen özel bir tarakla tarayarak bayağı dökülmek üzere olan tüyden kurtulabiliyorsun. iç/dış parazit aşıları da çok önemli ve faydalı, ayrıca tüy dökümünü azaltan özel mamalar var, onlardan kullanıyorum. bir kedinin bakımı bütçeden oldukça götürüyor tabi, aşılar, kaliteli mamalar, vitaminler vs vs...

kısacası, benim kediye karşı alerjim olmadığı ve bakımlarını hakkıyla gerçekleştirdiğim için sorun yok. bunu denemeden bilemezsin, sadece erkek kedilere karşı (muhtemelen bıraktıkları kokulara) alerjisi olan bir arkadaşım var mesela. umarım bir problem çıkmaz, güzel bir kedin olur

• quote:

Orijinalden alıntı: StrangerXT

kendimi bildim bileli alerjik astımım var, ilaç tedavisi pek işe yaramadı, tıkandıkça ventolin kullanıyorum.

2 van kedisi beslediğim evimde tıkanmıyorum ama. eğer alerjik astımsa sendeki, alerjenin türüne bağlı olarak nefes alma güçlüğü yaşarsın zaten. benim en önemli alerjenim mite'lar. o yüzden kedilerden yana bir sorun yok. öyle pek insan gibi de sevmem, gider üstüne yatarım, kucağıma alır oynarım, kulağını ısırırım falan ona rağmen hiç problem yok.

önemli nokta: temizlik. düzenli bir insan olman, evi sık sık KALİTELİ bir süpürge ile süpürmen, evde halı vb tüy tutacak nesne barındırmaman lazım, koltuklar da dahil. benim kedilerim taranmayı çok seviyorlar, "furminator" adı verilen özel bir tarakla tarayarak bayağı dökülmek üzere olan tüyden kurtulabiliyorsun. iç/dış parazit aşıları da çok önemli ve faydalı, ayrıca tüy dökümünü azaltan özel mamalar var, onlardan kullanıyorum. bir kedinin bakımı bütçeden oldukça götürüyor tabi, aşılar, kaliteli mamalar, vitaminler vs vs...

kısacası, benim kediye karşı alerjim olmadığı ve bakımlarını hakkıyla gerçekleştirdiğim için sorun yok. bunu denemeden bilemezsin, sadece erkek kedilere karşı (muhtemelen bıraktıkları kokulara) alerjisi olan bir arkadaşım var mesela. umarım bir problem çıkmaz, güzel bir kedin olur

Peki alerjimin olup olmadığını nasıl anlayabillrim ? Gidip hastaneye test mi yaptırmam gerek kediye karşı alerjim var mı diye ? Yıllar önce yaptırmıştım tek hatırladığım toza karşı alerjimin olduğu , halı tozu vs. Ama daha birkaç şeye daha vardı hamamböceğine falan da vardı sanırım

• quote:

Arkadaşlar sizce astımlı biri kedi besleyebillr mi evde ?

Şimdi aşırı astım değilim , öyle aniden tıkanma , nefesim tıkandığında acilen ilaç alma gibi bir sorunum yok Allah'a şükür.

Yani ilaçı yanımda taşımıyorum. Ama grip sonrası yahut aşırı sigaraya maruz kaldığımda nefesim daralabillyor.

Zamanında sanırım tüylü tokalar yüzünden astım olmuş olabilirim.

Dediğim gibi kırk yılda bir nefesim daralıyor , kedi için de tek sorun sanırım tüylerini etrafa dökmesi ? Duyduğum kadarıyla bir tane aşıyla mı ilaçla mı her neyle yapılıyorsa kediye bişey yapıyorlar ve o kedi tüy dökmüyormuş ? Böyle yapmak mümkün mü ?

Ya da nasıl olmalı ? Evde kedi beslemek istiyorum severim kerataları.

Şunu söyleyeyim alerji hakkında en büyük bilinen yanlış tüylerinden kaynakladığıdır Yanlış!

Tüylerinden değil havaya karışan bakteriler sonucu alerji reaksiyonları başlatır. Ve kedi evden atılmasına rağmen onlarca yıl geçse de o evde hala o alerjenle bulunabilir.

Evi mükemmel derecede dezenfekte etmediğin sürece daha da kötü deder seni. Benim de hoşuma gidiyor bu canlılar ama alerjim var ve besleyemiyorum.

Eve almamalısın kesinlikle!

• kedilerin asıl olayı tüylerindeki bi'protein. buna karşı bi' hastalığınız yoksa tek sorun kedinin kumunun çıkaracağı tozlardır. ayrıca kısa tüylü ya da tüy dökmeyen kediler baya baya tüy döküyor. aa bu kısa tüylü az tüy döker falan derlerse inanmayın. sphynx falan satmaya çalışırlarsa da almayın. bugün pet-shoplarda bulacağınız sphynx %90 tüy dökücü sürülerek o hale getirilmiştir. alıp eve getirince ikinci haftada anlarsanız dediğimi.
  • aynen, benim de saçma sapan birşeylere alerjim çıkmıştı, bilmem ne ağacı poleni, kaz tüyü, hamamböceği dahil

uzun süredir test yaptırmadım, zaten şu anda neredeyse sadece ev tozu ve küfe karşı alerjim var. sürekli gittiğin bir doktor varsa eğer ona danışabilirsin yada kedi besleyen bir arkadaş bulup birkaç gün ödünç alabilirsin kedisini (ki seni çok sevmesi lazım ). yani söylediklerimi iyi düşün, dişi kedilerle hiçbir problemi olmayıp erkek kedilere karşı alerjisi olan bir kız arkadaşım var. o derece.
  • Ben alerji testi yaptırdım; ev tozu, kedi-köpek kılına falan alerjim çıktı. Ha buna rağmen 2003ten beri evimizden kedi eksik olmadı.

Nadiren tıkandığım oluyor; ventolin sağolsun bir fırt çekiyorum tamamdır :) (fıs fıs). Ama burun akıntısını çözemiyorum o ayrı, olsun artık. O da kediye ağzımı burnumu sokup bıcır bıcır sevdiğimde, yanağını, göğsünü öptüğümde oluyor. Ama çok yumuşak be kardeşim; ısırasım geliyor o derece :) Bazen sevgi böceği modunda olduğunda yaklaşıyorum; suratıma burnuma sürtünüyor. Yerim lan ben onları Her giysimin (mont, pantolon, yelek) cebinde muhakkak bir selpak vardır ama olsun. O mırıldaması yeter, 365 gün çekerim arada sırada burun akıntısını bir şey olmaz :) En son aynı anda 6 tane kedi olmuştu evde :)
  • bende de alerjik astım var 10 sene önce tedavi başarılı şekilde sonuçlandı , ev tozuna yani mitelara karşı alerjim olduğu anlaşıldı.... şimdi eve geldi geldi yine başladı bir test yaptırdım ki toza karşının iki katı kedi epiteline alerjim olduğunu öğrendim... hergün ilaç kullanıyorum ciddi şekilde etkiliyor sanırım ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.