Şimdi Ara

Astra 1.3 CDTİ HB enjoy sorular??? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
32.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor konusunda size katılıyorum, kesinlikle 308 de kullanılan dizel motor türk kullanıcısına daha çok hitab ediyor. Astra motoru yeterli diyebileceğimiz bir motor, kesinlikle başarısız değil, yoksa ödül mödül vermezdi kimse. Diğer yandan memleketimde karşılaştırmalar genelde s.dik yarışı şeklinde yapıldığından açık ve net olarak 308 motoru ki focus da aynısını kullanıyor, daha performanslı.

Ancak motorun üstüne binip gitmediğimize göre ana problem aracın peugeot oluşu, malzeme kalitesi ve rijit sağlamlık soru işaretlei yaratıyor. Her iki aracın da kapılarını kapatın nedemek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Şahsi fikrim; 308 iyi bir araç, ancak alınabilir olması için aynı opsiyon seviyesinde fiyatının astradan 2-3 bin ytl astradan aşağıda olması lazım. Yoksa para vermeye değmez. Ben alırım 2 yıl sonra değiştiririm derseniz tabiki 308 alın, daha yeni kasa, daha kuvvetli motor, uzun lafın kısası daha güzel piyasa yapılır 308 ile. Astranın yüzü eskidi artık. Ancak 2 yıldan sonra aşağı yukarı tüm peugeot ların parçaları farklı yıpranıyor, araç sanki yamalıymış izlenimi veriyor.

Saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

quote:

Orjinalden alıntı: cagdascac

308 derken şaka yapmış olmalısın arkadaşım. tartışmasız Astra ENJOY derim... 308 ile yolunuz servislere düşmeye görsün, parça fiyatları aman aman

quote:

308 ide bence test edin sonra karar verin. motoru astradanda corolladanda iyi .

siz şaka olarak algılayın. 308 in dizel motoru kesinlikle astra dizelden üstün. ayrıca kasası eskidi seneye kasa değiştiriyor ama 308 yeni çıkan bir araç.

• Araç sadece motordan ibaret olsaydı haklıydın derdim. Ancak sürüş keyfi, işçilik, sağlamlık, servis vs... uzayıp gidiyor.. Tek bir özelliğe takılıp kalmışsın. Yanlış

quote:

quote:

308 derken şaka yapmış olmalısın arkadaşım. tartışmasız Astra ENJOY derim... 308 ile yolunuz servislere düşmeye görsün, parça fiyatları aman aman

quote:

siz şaka olarak algılayın. 308 in dizel motoru kesinlikle astra dizelden üstün. ayrıca kasası eskidi seneye kasa değiştiriyor ama 308 yeni çıkan bir araç.

• Marmara bölgesindeki 5 opel bayisini aradım ve hepsi bana ellerinde 1.3 Cdti Easytronic araç kalmadığını.Sipariş araçların mayıs ayında geleceğini ve zamlı olacağını söyledi.
    Böylelikle ötv indiriminden tam olarak yararlanamayacağımı anladım.Bazı bayilerde indirim öncesi 15-25 arası araç olduğunu ama stoğun 1 hafta içinde tükendiğini söyledi.
  • ben sadece motorunun iyi olduğunu söylemedim .yazıyı tam okursanız astranın kasasının eskidiğini seneye yenisinin geleceğini söyledim.oysa 308 daha yeni çıkan bir araç. ayrıca opelin servisi çok mu iyi . çevremdeki çoğu kişi opel servislerini beğenmiyor. herkes şikayetçi hem parça pahalı hemde işçilik çoğu yerde kötü deniyor. ben demiyorum ki pejonun servisi çok iyi ama opelde iyi değil. sağlamlığa gelirsek 308 de euro ncaptan 5 yıldız almış demek ki sağlam bir araçmış . sürüş zevki kişiye kalmış ama ben araç sürerken gaza bastığımda gidecek sollamada beni üzmiyecek bir motor beklerim bunuda ne yazıkki astra veremiyor. yani benim için motor elbette çok önemli sizin için olmayabilir .
    marka fanatikliliğini bırakın iyiye iyi kötüye kötü deyin .
    bu arada benim pejo aracım yok öncedende hiç olmadı.
    quote:

Araç sadece motordan ibaret olsaydı haklıydın derdim. Ancak sürüş keyfi, işçilik, sağlamlık, servis vs... uzayıp gidiyor.. Tek bir özelliğe takılıp kalmışsın. Yanlış

quote:

quote:

quote:

• Dostum uzun süre kullanmadığın bir araç konusunda nasıl bu kadar iddialısın anlayamadım. Astra özellikle 3. vitesten sonra sollamalarda yarı yolda bırakmadı hiç, zaten sollama dediğin olay yüksek hızlarda oluyor, arabanın motoru biraz açılsın, iyi bir yakıt ile (Total Excellium) neler yapacağını görmelisin!

Toyota da yüksek puanlar aldığını iddia ediyor testlerden ancak ben öyle kazalar gördüm ki toyotanın ön cam üstündeki çıta sürücünün kafasına inmiş! 308'inde kasasını inceledim, içine oturdum. Çok süslü duruyor ama boş gibi geldi. Allah aşkına direksiyon başına otur ve biraz km yap Astra ile... Sonra devam edelim...
    quote:

ben sadece motorunun iyi olduğunu söylemedim .yazıyı tam okursanız astranın kasasının eskidiğini seneye yenisinin geleceğini söyledim.oysa 308 daha yeni çıkan bir araç. ayrıca opelin servisi çok mu iyi . çevremdeki çoğu kişi opel servislerini beğenmiyor. herkes şikayetçi hem parça pahalı hemde işçilik çoğu yerde kötü deniyor. ben demiyorum ki pejonun servisi çok iyi ama opelde iyi değil. sağlamlığa gelirsek 308 de euro ncaptan 5 yıldız almış demek ki sağlam bir araçmış . sürüş zevki kişiye kalmış ama ben araç sürerken gaza bastığımda gidecek sollamada beni üzmiyecek bir motor beklerim bunuda ne yazıkki astra veremiyor. yani benim için motor elbette çok önemli sizin için olmayabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdascac -- 28 Mart 2009; 17:48:26 >

• aracı tanımak için uzun uzun kullanmama gerek yok. sen bir aracı tanımak için uzunca kullanabilirsin .senin için güvenlik kavramı euroncap değil aracın süslü ve boş olmasıymış.
    elbette araç sollıyacaksın altındaki kamyon değil ama astranın yolda 308 kadar iyi çekişinin olamayacağını özelikle kalkışlarda astranın zayıf kaldığını söylüyorum . astra kötü bir araç değil ama özellikle motor yönünden 308 den zayıf olduğunu kabul edin.
    quote:

Dostum uzun süre kullanmadığın bir araç konusunda nasıl bu kadar iddialısın anlayamadım. Astra özellikle 3. vitesten sonra sollamalarda yarı yolda bırakmadı hiç, zaten sollama dediğin olay yüksek hızlarda oluyor, arabanın motoru biraz açılsın, iyi bir yakıt ile (Total Excellium) neler yapacağını görmelisin!

Toyota da yüksek puanlar aldığını iddia ediyor testlerden ancak ben öyle kazalar gördüm ki toyotanın ön cam üstündeki çıta sürücünün kafasına inmiş! 308'inde kasasını inceledim, içine oturdum. Çok süslü duruyor ama boş gibi geldi. Allah aşkına direksiyon başına otur ve biraz km yap Astra ile... Sonra devam edelim...
    quote:

ben sadece motorunun iyi olduğunu söylemedim .yazıyı tam okursanız astranın kasasının eskidiğini seneye yenisinin geleceğini söyledim.oysa 308 daha yeni çıkan bir araç. ayrıca opelin servisi çok mu iyi . çevremdeki çoğu kişi opel servislerini beğenmiyor. herkes şikayetçi hem parça pahalı hemde işçilik çoğu yerde kötü deniyor. ben demiyorum ki pejonun servisi çok iyi ama opelde iyi değil. sağlamlığa gelirsek 308 de euro ncaptan 5 yıldız almış demek ki sağlam bir araçmış . sürüş zevki kişiye kalmış ama ben araç sürerken gaza bastığımda gidecek sollamada beni üzmiyecek bir motor beklerim bunuda ne yazıkki astra veremiyor. yani benim için motor elbette çok önemli sizin için olmayabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 28 Mart 2009; 21:26:51 >

• Hı tamam zayıf
  • Motor konusu Astra için çok tartışıldı gerçekten fakat aracın gerçekten sadece motordan ibaret olmadığını ben bizzat yaşayarak öğrendim. Astranın son üç kasasınıda kullanmış birisiyim, ilkönce Astraf F aracım vardı çok memnundum 1,6 Ecotec motordan yıllarca kullandık performans yakıt tüketimi zamanının en iyilerindendiki Astra G kasa çıktıktan sonrada aynı motor kullanılmaya devam etti sonra bizde kasayı Astra G yaptık kullandık memnuniyetimiz yine devam etti aracımız eskidi değiştirmek istedim 2007 yılında çok büyük bir hata yaparak Accent Era 1,6 Cvvt 112 bg. araç aldım Full olanı idi sunrooftan tutunda elk klimaya kadar bir çok donanım mevcuttu aracın kasasına göre motor süperdi yani 0-100 km. hızlanması 10 sn idi 5. viteste bile gaza yüklendiğinizde araç şaha kalkıyordu (düz yollarda) fakat işte bu fakat varya hiçbir zaman o motordan keyif alarak süremedim aracımı ilkönce amortisör sorunları başladı, sonra direksiyon sorunu, sonra içindeki malzemenin kalitesiz olması nedeniyle çatırtılar başladı lastik yamuldu, bir yılı dolmadan araçta kapı fitillerinin altında hafif pas lekeleri başgösterdi, aracın süspansiyonu çok yumuşak gibi görünsede şehir içinde kafanızı sağa sola vurduracak kadar sallıyordu çok konforsuzdu o konuda yol tutuş zaten kötüydü vs. vs. sadece aracın takdir ettiğim yeri motoruydu gerek yakıt ekonomisi gerek ivmelenme gerçekten takdire şayandı araç tam dolu vaziyette bile çok istekli devirleniyordu ama motorla aracın olmayacağını orada anladım zor bela sattım kurtuldum gittim 1,6 astra H kasa aldım ve rahatladım çok şükür. Yani demek istediğim tek kriter olarak motoru baz almayın aracı bir bütün olarak düşünün bugün ortalama her araç 180 ile 200 arasında sürat yapabiliyor ama kaç kişi bu süratlerde araç kullanıyor bir düşünün, şehir içinde sürekli olarak yarışmı yapıyorsunuz hayır tabiki, trafik kuralları bellidir aldığınız aracın sorunsuz sizi üzmeyecek olmasına dikkat edin derim ben bu deneyimi yaşadım.

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Motor konusu Astra için çok tartışıldı gerçekten fakat aracın gerçekten sadece motordan ibaret olmadığını ben bizzat yaşayarak öğrendim. Astranın son üç kasasınıda kullanmış birisiyim, ilkönce Astraf F aracım vardı çok memnundum 1,6 Ecotec motordan yıllarca kullandık performans yakıt tüketimi zamanının en iyilerindendiki Astra G kasa çıktıktan sonrada aynı motor kullanılmaya devam etti sonra bizde kasayı Astra G yaptık kullandık memnuniyetimiz yine devam etti aracımız eskidi değiştirmek istedim 2007 yılında çok büyük bir hata yaparak Accent Era 1,6 Cvvt 112 bg. araç aldım Full olanı idi sunrooftan tutunda elk klimaya kadar bir çok donanım mevcuttu aracın kasasına göre motor süperdi yani 0-100 km. hızlanması 10 sn idi 5. viteste bile gaza yüklendiğinizde araç şaha kalkıyordu (düz yollarda) fakat işte bu fakat varya hiçbir zaman o motordan keyif alarak süremedim aracımı ilkönce amortisör sorunları başladı, sonra direksiyon sorunu, sonra içindeki malzemenin kalitesiz olması nedeniyle çatırtılar başladı lastik yamuldu, bir yılı dolmadan araçta kapı fitillerinin altında hafif pas lekeleri başgösterdi, aracın süspansiyonu çok yumuşak gibi görünsede şehir içinde kafanızı sağa sola vurduracak kadar sallıyordu çok konforsuzdu o konuda yol tutuş zaten kötüydü vs. vs. sadece aracın takdir ettiğim yeri motoruydu gerek yakıt ekonomisi gerek ivmelenme gerçekten takdire şayandı araç tam dolu vaziyette bile çok istekli devirleniyordu ama motorla aracın olmayacağını orada anladım zor bela sattım kurtuldum gittim 1,6 astra H kasa aldım ve rahatladım çok şükür. Yani demek istediğim tek kriter olarak motoru baz almayın aracı bir bütün olarak düşünün bugün ortalama her araç 180 ile 200 arasında sürat yapabiliyor ama kaç kişi bu süratlerde araç kullanıyor bir düşünün, şehir içinde sürekli olarak yarışmı yapıyorsunuz hayır tabiki, trafik kuralları bellidir aldığınız aracın sorunsuz sizi üzmeyecek olmasına dikkat edin derim ben bu deneyimi yaşadım.

Saygılar...

Deneyimlerini paylaştığın için sağol. İlk arabam olarak aldığım 2008 Astra ENJOY'dan ileriki yıllarda da mennun kalacağımı umuyorum. 8. ayı doldu, kaportayı açmadım daha

• Hadi hayırlı olsun, Opelin Nisan zamları bile gerçekten hayal kırıklığı yarattı. Mayıs fiyatları ne olur, yarın öğreneceğiz. Astra 1.3 cdti enjoy+ elegance + easytronic paket fiyat mart sonunda 35.750 TL iken Nisan fiyatı 37.000 TL oldu. Satış temsilcisi ile görüştüm, Mayıs için de %2-3 zam gelecekmiş. Eski fiyatlara yavaş yavaş geri dönüyorlar. Acaba ÖTV indirimi kalktığında bu fiyatlar üzerinden bir tane araba satabilecekler mi!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: @immortal

Hadi hayırlı olsun, Opelin Nisan zamları bile gerçekten hayal kırıklığı yarattı. Mayıs fiyatları ne olur, yarın öğreneceğiz. Astra 1.3 cdti enjoy+ elegance + easytronic paket fiyat mart sonunda 35.750 TL iken Nisan fiyatı 37.000 TL oldu. Satış temsilcisi ile görüştüm, Mayıs için de %2-3 zam gelecekmiş. Eski fiyatlara yavaş yavaş geri dönüyorlar. Acaba ÖTV indirimi kalktığında bu fiyatlar üzerinden bir tane araba satabilecekler mi!!!

Euro bu değerde iken az bile zam yapıldı
  • arkadaşlar merhaba, ilk kez yorum yazacağım bakalım ne kadar katılan olacak fikirlerime

Geçen pazartesi itibari ile 33000 km de 2006 1.3 cdti enjoy sunroof ve hız sabitleyici bulunan bir araca sahibim. aslında 0 almayı düşünüyorduk ancak hız sabitleyici dizel ve sunroof takıntımdan ötürü bu hakikaten tertemiz aracı da değerlendirmemek yazık olurdu...Aracın koltuğuna oturmadan önceki gece resmen üçbuçuk atıyordum aracın 1.3 90bg olmasından ötürü (sanırım 3 yıldır 1.6 tdci 109 bg c-max kullanmamdan ötürü olacak:)) yorumlarda yok vites düşürecen sürekli bilmem şu kadar stop eder araba, sağ şeride abone olursun gibisinden özellikle motora yöneltilmiş bir sürü olumsuz eleştirinin tabi bu 3.5 mevusunda büyük payı var..

Aracın sahibinin babası kullanıyormuş (dolayısıyla motor pek açılamamış, çoğunlukla şehir içinde çok sakin kullanılmış lastiklerin fitilleri bile yerinde duruyordu) yani biraz aylak bir motor denebilir. ilk aldığımda tahminimce aylardır durmuş yarım depo mazot vardı ve ilk sürüşümde -ki kesinlikle beklediğim bir şeydi- c-maxle alakasız bir performans vardı, yani olumsuz yönde. Bu yakıtla 3 kişi dere tepe düz giderken özellikle 40-60 km/s hızlarda sürekli 3ten 2ye düşürmemi istiyordu araba. aslında benim gibi vites değiştirmeye bayılan biri için eğlenceli bir durum:) tabi bazıları için sinir bozucu da olabilir.

Tabi motordan fazla bir şey beklemediğimden çok sorun etmedim ancak babam bu motor kesin daha açılır ben o içindeki mazottan şüpheliyim demişti ben de pek umursamamıştım, ancak mevcut yakıtı bitirip yeni mazot aldıktan sonra şaşırtıcı derecede bir performans artışı yaşadım ve aracın 90 bg olduğundan şüphe duymaya başladım. 3 yıldır 109 beygirlik ford dizel araç kullandığımı göz önünde bulundurun ve açıkçası ilk 2 vites dışında dağlar kadar fark da yok. hele otobanda hiç farkı yok diyebilirim, çünkü ara hızlanmalarda zaten kesinlikle zayıf bir araç değil. rüzgarlı rüzgarsız farketmez, hakikaten 20 bglik hiç bir fark yok bu 2 motor arasında ki ben baya bi önyargıyla geçmiştim koltuğun başına. ayrıca 90 kmlik yarısı otoban yarısı şehir içi olan yolda da -ki pek de tasarruflu sürüş yaptığım söylenemez:)- 3.6 lt mazot tüketmiş olması da apayrı bir başarı olarak kabul edilmeli. kesinlikle tasarrufu ön planda tutan bir araç ancak buna ramen sunduğu performansı hakikaten hiç beklemiyordum. Aracı 2000 devrin altına düşürmezseniz ne sağ şerite abone olursunuz, ne de vites düşürmek zorunda kalırsınız

Şimdi tabi bu 2 motor arasında şöyle bir fark var, ben c-maxle abuk subuk bir rampa çıkarken bile 3ten 2ye çok nadir düşürmüşümdür vitesi, bence en önemli fark bu çünkü 1.3 motor haliyle ağır kalabiliyor bu durumlarda. 6. vitese de gereksiz denmişti bi takım forumlardaki yorumlarda; söylemeliyim ki en gerekli vites o çünkü 1.6 dizelin 110 km/sde tükettiğini 120-130 km/s hızda tüketiyor o vites sayesinde, tabiki bunun için yolun da elverişli olması yardımcı olacaktır.

Klimayı açınca aracın çok zorlandığı da söyleniyordu, vallahi bir çok kombinasyonla denedim (araçta 3 kişiyken, tek kişiyken, yokuş yukarı, düz yolda vs..) tüketimin artması dışında gene bir fark göremedim. Takıntılı bir insan olduğumu da belirtmek isterim, araç aşırı derecede etkilenmiş olsa kesin kıllanırdım. Ama çook uzun bir rampada tamamen doldurulmuş bir bagaj ve 3-4 kişiyle etkileyebilir.

Kısacası aracın müsrif ve azıcık da olsa atak olması istendiğinde bu sınıftaki tek tercih astra 1.3tür turbosu hakikaten çok başarılı. Sürüş karakterini karşılaştırmak hiç doğru değil ancak tabiki c-maxten alakasız bir tutunma sergiliyor. Ama şu karşılaştırılmalı ki, ses yalıtımı forda nazaran çok başarılı sadece ilk çalıştırmada gelen dizel motor sesi, bir süre sonra uçup gidiyor, 6. viteste zaten aracın stop ettiğini düşünmeniz an meselesi, çünkü daha çok turbonun uğultusu içeri ulaşıyor.

Sunroof olayı da ayrı bir güzellik hem büyük hem de fordun küçük sunroofuna oranla daha yüksek hızlara kadar açık tutulabiliyor, hem gürültüden hem de rüzgardan (c-maxde 70den sonra aracın içerisini bir uğultu kaplamaya başlıyor ki astrada bu 100km/s gibi bir şey)

Hız sabitleyicisi sanırım fordda bir anlamda daha başarılı denebilir özellikle düğmelerle hız arttırma konusunda. astrada tek dokunuşla saniyede 2 km artırma olayına pek giremedim yani tuş tepki vermiyor basılı tutunca da 4-5 km atıyor. ford'da bas çek yapınca 2 km hemen atıyor. ancak her nasılsa sabitleme kısmında opel daha çabuk tepki veriyor anlamadım gitti ben bu işi...

Kısacası, performans 2. 3. planda tutularak sportif (özellikle virajlara sert girişleri seviyorsanız) bir sürüş karakteri istiyorsanız, bu sınıfta tercih edilmesi gereken ilk 2 araçtan birisidir bence (zaten diğeri de focus, ben c-max kullandığım için focus astradan iyidir veya kötüdür diye bir yorum yapamam ancak c-max bile yüksekliğinin getirdiği göreceli bir dengesizlikle sürekli arkadan kaydırsa da sürüş kontrolünü tehlikeye kesinlikle atmıyordu).

Tabi bunun dışında toyota corolla, ve renault megane gibi araçları da sürme fırsatım olmuştu, astranın yol tutuşunu bu 2 araçla kıyaslamak komik olabilir. corolla zaten havada gidiyor gibi gelmişti bana (bir önceki kasa) megane da alışınca aslında pek de kötü değil ama, astra hakikaten asfalta yapışıyor ne bir rüzgarda yana yatayım virajda sola sağa çekeyim (tabi 180le girmeden:D)... öyle tribi olan bi araç değil. Ama bel rahatsızlığı olanlar veya yumuşak ve konfor öncelikli sürüş isteyenler için de pek de doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum astranın.

Aracı her kim alacaksa alsın, debriyaj gaz ve vites kombinasyonunda kendinize güveniyorsanız sağ şeridi hiç görmezsiniz, tasarruftan gelen parayla da araç sürmediğiniz zamanlarda bi bira patlatırsınız
    Saygılar, sevgiler, selamlar

• yorumunuz için teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: rinustalarin

arkadaşlar merhaba, ilk kez yorum yazacağım bakalım ne kadar katılan olacak fikirlerime

Geçen pazartesi itibari ile 33000 km de 2006 1.3 cdti enjoy sunroof ve hız sabitleyici bulunan bir araca sahibim. aslında 0 almayı düşünüyorduk ancak hız sabitleyici dizel ve sunroof takıntımdan ötürü bu hakikaten tertemiz aracı da değerlendirmemek yazık olurdu...Aracın koltuğuna oturmadan önceki gece resmen üçbuçuk atıyordum aracın 1.3 90bg olmasından ötürü (sanırım 3 yıldır 1.6 tdci 109 bg c-max kullanmamdan ötürü olacak:)) yorumlarda yok vites düşürecen sürekli bilmem şu kadar stop eder araba, sağ şeride abone olursun gibisinden özellikle motora yöneltilmiş bir sürü olumsuz eleştirinin tabi bu 3.5 mevusunda büyük payı var..

Aracın sahibinin babası kullanıyormuş (dolayısıyla motor pek açılamamış, çoğunlukla şehir içinde çok sakin kullanılmış lastiklerin fitilleri bile yerinde duruyordu) yani biraz aylak bir motor denebilir. ilk aldığımda tahminimce aylardır durmuş yarım depo mazot vardı ve ilk sürüşümde -ki kesinlikle beklediğim bir şeydi- c-maxle alakasız bir performans vardı, yani olumsuz yönde. Bu yakıtla 3 kişi dere tepe düz giderken özellikle 40-60 km/s hızlarda sürekli 3ten 2ye düşürmemi istiyordu araba. aslında benim gibi vites değiştirmeye bayılan biri için eğlenceli bir durum:) tabi bazıları için sinir bozucu da olabilir.

Tabi motordan fazla bir şey beklemediğimden çok sorun etmedim ancak babam bu motor kesin daha açılır ben o içindeki mazottan şüpheliyim demişti ben de pek umursamamıştım, ancak mevcut yakıtı bitirip yeni mazot aldıktan sonra şaşırtıcı derecede bir performans artışı yaşadım ve aracın 90 bg olduğundan şüphe duymaya başladım. 3 yıldır 109 beygirlik ford dizel araç kullandığımı göz önünde bulundurun ve açıkçası ilk 2 vites dışında dağlar kadar fark da yok. hele otobanda hiç farkı yok diyebilirim, çünkü ara hızlanmalarda zaten kesinlikle zayıf bir araç değil. rüzgarlı rüzgarsız farketmez, hakikaten 20 bglik hiç bir fark yok bu 2 motor arasında ki ben baya bi önyargıyla geçmiştim koltuğun başına. ayrıca 90 kmlik yarısı otoban yarısı şehir içi olan yolda da -ki pek de tasarruflu sürüş yaptığım söylenemez:)- 3.6 lt mazot tüketmiş olması da apayrı bir başarı olarak kabul edilmeli. kesinlikle tasarrufu ön planda tutan bir araç ancak buna ramen sunduğu performansı hakikaten hiç beklemiyordum. Aracı 2000 devrin altına düşürmezseniz ne sağ şerite abone olursunuz, ne de vites düşürmek zorunda kalırsınız

Şimdi tabi bu 2 motor arasında şöyle bir fark var, ben c-maxle abuk subuk bir rampa çıkarken bile 3ten 2ye çok nadir düşürmüşümdür vitesi, bence en önemli fark bu çünkü 1.3 motor haliyle ağır kalabiliyor bu durumlarda. 6. vitese de gereksiz denmişti bi takım forumlardaki yorumlarda; söylemeliyim ki en gerekli vites o çünkü 1.6 dizelin 110 km/sde tükettiğini 120-130 km/s hızda tüketiyor o vites sayesinde, tabiki bunun için yolun da elverişli olması yardımcı olacaktır.

Klimayı açınca aracın çok zorlandığı da söyleniyordu, vallahi bir çok kombinasyonla denedim (araçta 3 kişiyken, tek kişiyken, yokuş yukarı, düz yolda vs..) tüketimin artması dışında gene bir fark göremedim. Takıntılı bir insan olduğumu da belirtmek isterim, araç aşırı derecede etkilenmiş olsa kesin kıllanırdım. Ama çook uzun bir rampada tamamen doldurulmuş bir bagaj ve 3-4 kişiyle etkileyebilir.

Kısacası aracın müsrif ve azıcık da olsa atak olması istendiğinde bu sınıftaki tek tercih astra 1.3tür turbosu hakikaten çok başarılı. Sürüş karakterini karşılaştırmak hiç doğru değil ancak tabiki c-maxten alakasız bir tutunma sergiliyor. Ama şu karşılaştırılmalı ki, ses yalıtımı forda nazaran çok başarılı sadece ilk çalıştırmada gelen dizel motor sesi, bir süre sonra uçup gidiyor, 6. viteste zaten aracın stop ettiğini düşünmeniz an meselesi, çünkü daha çok turbonun uğultusu içeri ulaşıyor.

Sunroof olayı da ayrı bir güzellik hem büyük hem de fordun küçük sunroofuna oranla daha yüksek hızlara kadar açık tutulabiliyor, hem gürültüden hem de rüzgardan (c-maxde 70den sonra aracın içerisini bir uğultu kaplamaya başlıyor ki astrada bu 100km/s gibi bir şey)

Hız sabitleyicisi sanırım fordda bir anlamda daha başarılı denebilir özellikle düğmelerle hız arttırma konusunda. astrada tek dokunuşla saniyede 2 km artırma olayına pek giremedim yani tuş tepki vermiyor basılı tutunca da 4-5 km atıyor. ford'da bas çek yapınca 2 km hemen atıyor. ancak her nasılsa sabitleme kısmında opel daha çabuk tepki veriyor anlamadım gitti ben bu işi...

Kısacası, performans 2. 3. planda tutularak sportif (özellikle virajlara sert girişleri seviyorsanız) bir sürüş karakteri istiyorsanız, bu sınıfta tercih edilmesi gereken ilk 2 araçtan birisidir bence (zaten diğeri de focus, ben c-max kullandığım için focus astradan iyidir veya kötüdür diye bir yorum yapamam ancak c-max bile yüksekliğinin getirdiği göreceli bir dengesizlikle sürekli arkadan kaydırsa da sürüş kontrolünü tehlikeye kesinlikle atmıyordu).

Tabi bunun dışında toyota corolla, ve renault megane gibi araçları da sürme fırsatım olmuştu, astranın yol tutuşunu bu 2 araçla kıyaslamak komik olabilir. corolla zaten havada gidiyor gibi gelmişti bana (bir önceki kasa) megane da alışınca aslında pek de kötü değil ama, astra hakikaten asfalta yapışıyor ne bir rüzgarda yana yatayım virajda sola sağa çekeyim (tabi 180le girmeden:D)... öyle tribi olan bi araç değil. Ama bel rahatsızlığı olanlar veya yumuşak ve konfor öncelikli sürüş isteyenler için de pek de doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum astranın.

Aracı her kim alacaksa alsın, debriyaj gaz ve vites kombinasyonunda kendinize güveniyorsanız sağ şeridi hiç görmezsiniz, tasarruftan gelen parayla da araç sürmediğiniz zamanlarda bi bira patlatırsınız

• quote:

Orjinalden alıntı: rinustalarin

Yorumların için teşekkürler, 9 aydır kullanıyorum bu aracı ve araçla ilgili tüm düşüncelerimi neredeyse anlatmışsın, hem de bu kadar kısa bir sürede Kesinlikle sahibini üzmeyecek bir araba. Herkese kazasız belasız yolculuklar...

Bir birada ben söyleyim

• quote:

Orjinalden alıntı: @immortal

Sonrasında Fiat'a gittik ve çok merak ettiğim Bravo modelini inceledik ve fiyat bilgilerini aldık. Katalogdan bakıldığında muhteşem bir 1.6 dizel motor ile karşılaştık (120hp). İncelemelerim sonrasında ise bu araç ile ilgili düşüncem bir anda netleşti ve adaylar arasından anında siliverdim. Çünkü arka koltuk mesafesi çok kötü. Bunun yanında bagaj hacmi ise diğer adaylara göre daha fazlaydı. İşçilik iç kısımda iyi olmasına karşın, özellikle bagaz kısmındaki deforme boyalı kısımları görünce işçilikden de soğuduk. Zaten test araçları da yokmuş, motor da bir anda gözünden düşmeyi engelleyemedi :D.

Aracım Bravo 1.6 mjet Dynamic

Olaya bir açıklık getirmek gerek. Fiat bravo dediğiniz aracın motoru 1,6 bir multijet 300nm 120 hp çok çok özel bir motordur. Ve burada söz konusu astranın 1.3 motoru da FPT yani fiat multijet motorun ta kendisidir. Ki bunca deneme yapıp da bu motoru benzerleri arasından beğenmemek bence çok garip hatta bir önyargıdır. 308-auris ya da leon un benzer motorları bu motorun yanında ciddi anlamda sönük kalırlar ki reno nun 1.5 notorundan bahsetmiyorum bile.

Bunun haricinde geçtiğimiz hafta arkadaşım 2008 astra hb aldı. Benim araca da kendisininkini almadan önce çok kereler binmiş olan arkadaşım bile sürüş yol tutuş performans ve iç tasarım olarak bravoya hayran ve astrayı bu konularda beğenmiyor. Ancak ekonomik olması ve "opel" araba olması açısından hoşuna gidiyor. Oysaki o da biliyor bravo da ithal bir araç. Astraya bindiğimde ilk gözlemlerim ise ön konsolu hakkaten beğendim. Güzel ve kaliteli bir işçilik var. Sürüş konforunu beğenmedim o da süspansiyondan kaynaklı. Direksiyonun tepkileri oldukça güzel. Vites kutusu biraz sert. Ama dikkatimi çeken ise yolcu koltuğunda derinlik ayarı yok. Bu beni şaşırttı. Arka koltuk mesafesine gelince de ya kusura bakmayın ama opeli bu konuda daha yetersiz nasıl bu kanıya vardınız anlayamadım.Bagaj kısmında deforme boya görmüş olanız da servisin aptallığından başka bir şey değil ki ben bu olaya hiç rastgelmedim.

Yani sonuçta Astra gerçekten güzel araba ama Bravo ile karşılaştırılmamalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaozdal -- 17 Haziran 2009; 20:43:40 >

• Merhaba,

Sanıyorum yazdıklarımda bir yanlış anlaşılma olmuş. Bu aracın en çok merak ettiğim yönü motoruydu çünkü 300nm torku hayal etmek bile insanı etkiliyor. Dikkat ederseniz motor harici etkenlerin bu araçtan bizi soğuttuğunu yazmıştım. Bu etkenlerden birisi öncelikle arka diz mesafesinin yetersiz olması idi. Boyum 1.87cm ve astrada ön koltuğu kendime göre geniş bir şekilde ayarladığımda astrada arka koltuğa oturduğumda diz mesafesinde hiçbir sorun olmazken brava'da ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arka koltuğa tekrar geçince dizlerim ön koltuğa tamamen temas ediyordu. Bunun yanında bagajın kenarlarında iç kısma gelen bölgelerde boya kısmındaki pütürlükleri başka incelediğim araçların hiçbirinde görmedim ve bu bölge de bütün bravolarda aynı olsa gerek. Ama tekrar söylediğim gibi, sınıfındaki en iyi motor bravoda fakat diğer etkenler midir bilinmez, tutulan bir araç değil malesef.

İyi günler.

• merhabalar bende bu gün opel astra enjoy sahibi oldum ama bi türlü far senrü yağmur sensörü dijital klima gibi bana yabancı olan aygıtları devreye geçiremedim aksi gibi kitapcığıda da bilgilendirici değil bana yardımci olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim astra cdti enjoy elegans
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtatci74

merhabalar bende bu gün opel astra enjoy sahibi oldum ama bi türlü far senrü yağmur sensörü dijital klima gibi bana yabancı olan aygıtları devreye geçiremedim aksi gibi kitapcığıda da bilgilendirici değil bana yardımci olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim astra cdti enjoy elegans

Far sensörünü aktif hale getirmek için Far düğmesini ' AUTO ' konumuna getirin
  • gökhan olur sana
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.