Şimdi Ara

Astra 1.3 CDTİ HB enjoy sorular???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
32.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Astra 1.3 CDTİ HB enjoy modelinde karar verme aşamasındayım, açıkçası elternatif 308 hdi'i görüyordum fakat şu an kullandığım astra CD'nin işçiliği, yakıt tüketimi ve sürüş performansından memnun olduğumdan Astra markasında devam etme olasılığım %99 lara vardı :). Otomatik vites, metalik boya ve çelik jant itiyorum fakat model paketleri ile ilgili o kadar sığ bilgi vermişler ki, hangi paket içeriğinde ne var açıkçası birşey anlayamadım (http://fiyatlistesi.opel.com.tr/). Bir tek Easytronic Şanzıman
    (ESP Plus ve Yokuşta Kalkış Desteği Standart) kısmını anlayabilmiş durumdayım :). Bu paketler konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlar beni bilgilendirebilirse çok sevineceğim.

Bunun yanında düşündüğüm bu modelin düşük ve yüksek hızlardaki motor performansı, şu an kullandığım modelinki ile karşılaştırma şansımız olabilir mi? Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle opel kalitesinden vazgeçmemekle en doğrusunu düşünmüşsün arkadaşım.

Alacağın araç 2009 Model 1.3 CDTI ENJOY, Elegance Paketli ve Easytronic Şanzımanlı.

HB Enjoy 31.099
    Easytronic Şanzıman 2.188
    Elegance Paket 1.723
    Metalik Renk 775

35,785 TL ye çıkıyor, biraz pazarlı yaparsın, boya koruma da hediye ettirirsin. Güle güle de kullanırsın.

Yukarıda yer alan aracın başlıca özellikleri; Oto vites, sis farı, yağmur ve park sensörü, yol bilgisayarı, çelik jant, metalik renk,

Fazlası bile var arkadaşım, bir de 1,700 daha varsa panoromik sunroof'u kuvvetle tavsiye ederim, çok tatlı bir olay, bir daha başka arabaya binemezsin, bana artık diğer arabaların içi (sunroof olmayan) kasvetli geliyor.

• Yanıtın için teşekkürler. Bu fiyatlara göre sunroof beni aşar gibi görünüyor. Peki aracın performansı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
  • performans konusunda bence seni üzmez düşük devirde tutma yeter 1750dd üzeri kullanırsa oldukça canlı bi araba
  • quote:

Orjinalden alıntı: @immortal

Yanıtın için teşekkürler. Bu fiyatlara göre sunroof beni aşar gibi görünüyor. Peki aracın performansı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

1 ile 2. viteste canın sıkılabilir. Ancak 1.3 CDTI bir araba almayı düşünen performanstan öte tasarruf düşünüyordur. 3. vitesle beraber araç çok daha iyi ivmeleniyor, yüksek devirde zaten turbo ile uçuruyor. 100'ün üstüne çıktığında 6. vites ile konforlu, tasarruflu ve sessiz bir moda geçiyorsun. 6. Vites çok güzel hele uzun yolda..

Arabanın içinde kullanılan mazleme harika. Bekleme derim ;)

• Slm,
    1 hafta once bende düz vitesini aldım, 5 gündür aracı kullanıyorum ve yaklaşık 500 km yol yaptım, yazan arkadaşlara aynen katılıyorum ilk etapta 1. ve 2. vitesteki performansı soru işareti uyandırıyor ama şunu söyleyebilirm kullanmaktan kesinlikle çok keyif alıyorum(rampada kalıkış yapmak zorunda kalmadığım zamanlar)
    aracın yol tutuşu ve perfornmansı tatmin ediyor. içeride kullanılan malzemeler kesinlikle çok iyi. yakıta geince aracı aldıktan sonra depoyu doldurdum,380 km sonra tekrar doldurdum 47,00 TL'ye doldu yani yaklaşık 0,127 TL gibi bir rakam yeni bir araç için bana çok çok iyi geldi.(km nin yarısı şehir içi yarısı istanbul-izmit) sunroof buşlabilirsen kesinlikle al, ben bulamadım sunroff lu modele iki ay süre veriyorlardı bende bekleyemedim.
    Kısacası performans+kalite+yakıt tüketimini bu düzeyde sağlayan araç varmı bilmiyorum.
    şimdiden haıylı olsun..
  • selamlar bende 1,6 benzinli 2005i war.bayiyle takasa girip 1,3 dizel almak istiyorum..yozgattayım.bana yakınlarda acaba uygun bir bayi war mı önerebilecğeiniz?kime sorduysam araç kalmadı yanıtını alıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL ASTRA 1,6 ENJOY EASYTRONİC
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araç gerek kalite gerekse ekonomik olması açısından kesinlikle çok iyi. Motor performasına gelince kesinlikle tatmin ediyor özellikle uzun yollarda insanı hiç yormuyor diyebilirim.308 de iyi bir araba ama markası pegout olması nedeni ile alman yapımı arabalara göre geride kalıyor.
  • 308 1.6 hdi ile odullu bır motora sahip gerek yakıt tuketımı gerek motorun tork u ve genel performansı olsun Astra ya gore ustun bır motora sahip. Ancak kullanılan malzeme kalıtesı, dıreksıyonun tepkıme surelerı ve sportıf kullanım hıssı karsılastırıldıgında kesınlıkle Astra daha etkıleyıcı. İlk gaza bastıgınızda cıkan tok ses bile sızı mutlu etmeye yetebılır. 2. el, sağlamlık ve servis kalitesi açısından baktıgımızda bu araclar bırbırıne yakın olmakla beraber Astra bir adım önde diyebilirim. İç hacim genişliği açısından 308 gercekten guzel dızayn edılmıs ve ferah bır hava veren bır arac. Otomatık sanzımanlar acısından karsılastırıldıgında su goturmez bir sekilde Auto6R yani 308 ustun, ustelik 308 Auto6R tercihi ile beraber geldıgınde ESP ve Direksiyondan vites sistemide standart donanıma dahil olarak geliyor. Fiyat politikaları acısından bakıldıgında iki aracta bıbırıne yakın ve pıyasadakı dıger fırmalara gore daha uygun bır fıyatlandırma politikası ıle satılıyorlar. MTV vergisini gözönüne aldığınızda Astra size senede yaklaşık 300 TL daha kazandırır.

Sanırım söyleyebileceklerim bunlarla sınırlı, bu aşamadan sonra sizin için en iyisi gidip araclarla bir veya birkaç kez test surusune cıkmanız. Neticede hangisinin sizin karakterinize daha uygun oldugunu anlamanın en net yolu bu olacaktır.

Birde butun bunlara ılaveten Astra 1.3 cdti Enjoy Elegance pakette: Yol bılgısayarı, otomatık klıma, far sensoru, yagmur sensoru, park sensoru ve 16 inç çelik jantlar, sis farı standart.

308 konusunda ise cok iyi bilgim yok bilen bir arkadas yazabilir.

Hayırlı olsun dileklerimle...

Saygılarımla,

• Evet, bugün itibarıyla olası bütün arabaları incelemiş ve birkaç marka ile de test sürüşü yapmış durumdayım. Arkadaş ile önce Opel mağazasına gittik ve astrayı inceledik. Test aracı olarak dizel sedan manuel vitesli model vardı. Gerçekten birinci vitesin performansı çok kötü. Bana daha önce kullandığım mazda dizel pickup ı anımsattı :). 2. vites ve sonrakilerde 2000 devirden sonra bir canlanma sözkonusu. Bunun yanında motor sesi de az değil. Yoldaki rahatlığı ise aracın Opel olduğunu hemen belli ediyor. Yolda hangi hızla giderseniz gidin, özellikle girinti çıkıntılı yollarda bir sapma sözkonusu değil. Ben 130km/s hızı deneyebildim, araç 6 vitesli olduğundan 6. viteste motor sesinde bir sıkıntı görmedim.

Daha sonra Ford'a uğradık ve araştırmadan Focus otomatik vitesli dizel model bilgilerini istiyoruz dedik, onlar da bizde dizelin otomatik versiyonu yok dedi. Sanıyorum teknolojik olarak otomatiğe geçememişler

Sonrasında Fiat'a gittik ve çok merak ettiğim Bravo modelini inceledik ve fiyat bilgilerini aldık. Katalogdan bakıldığında muhteşem bir 1.6 dizel motor ile karşılaştık (120hp). İncelemelerim sonrasında ise bu araç ile ilgili düşüncem bir anda netleşti ve adaylar arasından anında siliverdim. Çünkü arka koltuk mesafesi çok kötü. Bunun yanında bagaj hacmi ise diğer adaylara göre daha fazlaydı. İşçilik iç kısımda iyi olmasına karşın, özellikle bagaz kısmındaki deforme boyalı kısımları görünce işçilikden de soğuduk. Zaten test araçları da yokmuş, motor da bir anda gözünden düşmeyi engelleyemedi :D.

Arada seat a da uğradık fakat istediğimiz özelliklerde bir araç seat ta malesef yoktu.

En son Toyota'da idik. Auris ve Corolla üzerinde durduk. Araçları baya bir inceledik. Corolla işçiliği ve stantta duruşu ile bizi çok etkiledi . Özellikle oturma mesafeleri ve rahatlık çok etkileyici. Sonra corolla d4d multimode bir araç ile test sürüşüne çıktık. Arabayı giderken arkadaş kullandı, dönerken ben kullandım. Aracı çalıştırdığında ilk şaşkınlığımı yaşadım ve temsilciye dönüp şu şekilde bir soru yönelttim: "Bu araba geröekten dizel mi?". O kadar sessiz bir motor var ki, yalıtımın da etkisiyle olsa gerek aracın motor sesi nerede ise duyulmuyor. 1. vitesin diğerlerinden bir farkı yok, memnuniyet verici. Perfroman yüksek hızlarda gayet tatminkar, Opel cdti ile fark yok diyebilirim. Direksiyondan vites kontrollerini hemen denedim tabi ki, çok eğlenceli ve pratik. Yolda duruşuta ise sanki Astra daha iyi ya da ben öyle hissettim. Sonuç olarak Corolla bende oldukça fazla olumlu etki bıraktı.

Fiyat olarak Astra ve Corolla yı karşılaştırdığımda baktığım versiyonlar arasında 250 TL kadarlık bir fark var, Toyota daha pahalı. Astra kesin diye bakarken çok kararsız bir durum içerisinde kaldım. Sizce son kararımı hangisinden yana kullanmalıyım ve neden?

• bu saatten sonra senin zevklerin karar verecektir ama benim zevkimi sorarsan opel derim
    corollanın kokpit tasarımı ve kokpitte kullanılan malzeme kalitesi hoşuma gitmiyor
    benim tercihimi etkileyen diğer durumda opel alman karakteristiğinde ve daha rijit yapıda bir araç bana göre toyotadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayszgn

bu saatten sonra senin zevklerin karar verecektir ama benim zevkimi sorarsan opel derim
    corollanın kokpit tasarımı ve kokpitte kullanılan malzeme kalitesi hoşuma gitmiyor
    benim tercihimi etkileyen diğer durumda opel alman karakteristiğinde ve daha rijit yapıda bir araç bana göre toyotadan

Yanıtın için teşekkürler. Toyota için şanzıman balata sorununa değinmişler. Özellikle yokuşta geri kalkışlarda balata kokusu sarıyormuş. Amma zor şey bu karar vermek yaaa.

Bu arada, cdti motor için 5000-6000km'de bir yağ değişimi gerekiyor mu?
  • quote:

Evet, bugün itibarıyla olası bütün arabaları incelemiş ve birkaç marka ile de test sürüşü yapmış durumdayım. Arkadaş ile önce Opel mağazasına gittik ve astrayı inceledik. Test aracı olarak dizel sedan manuel vitesli model vardı. Gerçekten birinci vitesin performansı çok kötü. Bana daha önce kullandığım mazda dizel pickup ı anımsattı :). 2. vites ve sonrakilerde 2000 devirden sonra bir canlanma sözkonusu. Bunun yanında motor sesi de az değil. Yoldaki rahatlığı ise aracın Opel olduğunu hemen belli ediyor. Yolda hangi hızla giderseniz gidin, özellikle girinti çıkıntılı yollarda bir sapma sözkonusu değil. Ben 130km/s hızı deneyebildim, araç 6 vitesli olduğundan 6. viteste motor sesinde bir sıkıntı görmedim.

Fiyat olarak Astra ve Corolla yı karşılaştırdığımda baktığım versiyonlar arasında 250 TL kadarlık bir fark var, Toyota daha pahalı. Astra kesin diye bakarken çok kararsız bir durum içerisinde kaldım. Sizce son kararımı hangisinden yana kullanmalıyım ve neden?

Astra otomatik dizel olarak, istenilen renkte temin için, bir süre verdilermi?

• quote:

Orjinalden alıntı: M. Reha

quote:

Evet, bugün itibarıyla olası bütün arabaları incelemiş ve birkaç marka ile de test sürüşü yapmış durumdayım. Arkadaş ile önce Opel mağazasına gittik ve astrayı inceledik. Test aracı olarak dizel sedan manuel vitesli model vardı. Gerçekten birinci vitesin performansı çok kötü. Bana daha önce kullandığım mazda dizel pickup ı anımsattı :). 2. vites ve sonrakilerde 2000 devirden sonra bir canlanma sözkonusu. Bunun yanında motor sesi de az değil. Yoldaki rahatlığı ise aracın Opel olduğunu hemen belli ediyor. Yolda hangi hızla giderseniz gidin, özellikle girinti çıkıntılı yollarda bir sapma sözkonusu değil. Ben 130km/s hızı deneyebildim, araç 6 vitesli olduğundan 6. viteste motor sesinde bir sıkıntı görmedim.

Evet, Mayıs ortası ya da sonuna geleceğini söylediler. Genel olarak çok tercih edilen renklerde sorun olmadığını ama siyah gibi renklerde gecikmenin artabileceğine değindiler.

• 308 ide bence test edin sonra karar verin. motoru astradanda corolladanda iyi .
  • CDTI yağ değişimi 15,000 km.de bir yapılır...corolla D-4D manuel vitesli modelinin performansı oldukça tatminkar ama otomotik vites düşündüğünüzde astranın otomotoği ile arasında performasn farkı kalmıyor...Yani corolla manuelden otomatiğe geçince çok performans kaybı yaşıyor...her ne kadar dergilerde iç mekan sesi konusunda yakın değerler alınsa da iki aracıda kullanan biri olarak sankide corolla ;astradan biraz daha sessiz gibi...Astranın işçiliğini ve iç mekan malzeme kalitesini asla corollada bulamazsınız...Corollanın da manuel viteslisinin performansı oldukça tatminkar,herneyse ikiside güzel araçlar,hangisini alırsanız alın şimdiden kazasız belasız sürüşler...
  • Orjinalden alıntı: M. Reha

Evet, Mayıs ortası ya da sonuna geleceğini söylediler. Genel olarak çok tercih edilen renklerde sorun olmadığını ama siyah gibi renklerde gecikmenin artabileceğine değindiler.

Verdiğiniz cevap için, çok teşekkür ederim. 2 Ay, epeyce uzun bir süre. Çok satılan renklerde bile, bu otomobilde, Mayıs ayına kadar beklemek, bana anlamsız gelmeye başladı. Astra hevesimimizden vazgeçeceğiz, gibi görünüyor.
  • İki ay uzun bir süre ama bence beklemeye değer
    Benim 1.6 benzinli H kasa Astram var, işyerimde de bir süredir Coralla D4D kullanıyoruz.
    Astranın 1.3 dizeli performans olarak nasıl bilmiyorum ama iç dizaynı ve malzeme kalitesiyle Astra tartışmasız önde bence.
    Corolla'nın özellikle göstergelerin üstende kapak gibi duran o "çatçat" plastik malzemesi çok itici duruyor.
    Ama bunun gibi ufak bazı görsel sorunlar dışında corolla da çok iyi bi araba tabi. Bol eşya gözü, motorun canlılığı filan güzel. Yol tutuşu astra kadar olmasa da gayet iyi. Bir de o yol bilgisayarının çomak biçimde ve sol köşede duran düğmesi olmasa iyiymiş.

Sonuçta kullanıcının zevkine kalmış bi seçim, hayırlısı olsun ve kazasız belasız kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanerkan -- 26 Mart 2009; 13:28:24 >

• 308 derken şaka yapmış olmalısın arkadaşım. tartışmasız Astra ENJOY derim... 308 ile yolunuz servislere düşmeye görsün, parça fiyatları aman aman

quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

308 ide bence test edin sonra karar verin. motoru astradanda corolladanda iyi .
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagdascac

308 derken şaka yapmış olmalısın arkadaşım. tartışmasız Astra ENJOY derim... 308 ile yolunuz servislere düşmeye görsün, parça fiyatları aman aman

quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

308 ide bence test edin sonra karar verin. motoru astradanda corolladanda iyi .

siz şaka olarak algılayın. 308 in dizel motoru kesinlikle astra dizelden üstün. ayrıca kasası eskidi seneye kasa değiştiriyor ama 308 yeni çıkan bir araç.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.