Şimdi Ara

Jetta 1.4 Tsi Comfortline vs Civic 1.6 Elegance Yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maksimum 57 bin TL bütçem var.
    Düşündüğüm araçlar
    Jetta 1.4 TSİ comfortline
    Ve Honda civic 1.6 elegance
    Araca 4 kişi binecek
    Arkada iki kişi rahat etmeli
    Yılda maksimum 8-9bin km yapılacak.
    50000-57000 TL arası başka sedan/hatchback farketmez tavsiyelerinizide bekliyorum
    İyi günler

• 4 kişi az olur araca bende 7-8 kişi binmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8-9 bin km için tsi candır.
    Alternatif olarak Astra 1.4 t cosmo ve golf tsi comfortline bakılabilir.

• otomatik alınacaksa civic,yok manuel alınacaksa jetta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

4 kişi az olur araca bende 7-8 kişi binmeli

Bunu demiyeydin iyiydi

• TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Golf bagaj ve iç hacimden dolayı düşünmüyorum
    Astra düşünüyorum ama 1.4 turbo çok yakar diye cekimserim 1.4 tsi'ye gore çok fark olurmu.
    bide astra 1.5 ton ;(

• berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Manuel otomatik hiç farketmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Astra tsi ye göre 1-2 litre çok yakabilir ve artı olarak tsi kadar performanslı değil.Ben sadece fikir olması açısından söyledim.
    Bu durumda senin bakacağın araç Jetta 1.4 tsi MANUEL sakın otomatik alma pişman olursun.
    Son olarak jetta yı bulabiliyorsan higline almaya çalış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Highline zor gibi Comfortline bulunabiliyor genelde.
    Bide astra h kasadan sonra jetta Üzmez sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

Astra tsi ye göre 1-2 litre çok yakabilir ve artı olarak tsi kadar performanslı değil.Ben sadece fikir olması açısından söyledim.
    Bu durumda senin bakacağın araç Jetta 1.4 tsi MANUEL sakın otomatik alma pişman olursun.
    Son olarak jetta yı bulabiliyorsan higline almaya çalış.
    Düz vites olacaksa ilk önce her iki aracın donanımlarını ve fiyatını karşılaştır. Sonra her iki araç ile de camlar kapalı halde test sürüşü yap. Sonra hangisi aklına yatıyorsa onu al. Ancak vw bayisi sen parayı peşin ver, aracı 3 ay sonra gelince alırsın derse aman uzak dur. 3 ay sonra dolar 3.20 oldu oradan bir 5000 TL daha patlat bakalım diyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 15 Eylül 2015; 11:05:04 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    0 almayacağımki o fiyatlara maalesef 0 araç yok
  • Pardon fiyat kriterinizi fark etmemişim. Ben olsam donanım, güvenlik, sorunsuzluk ve fiyat avantajı nedeniyle Honda Civic'i tercih ederdim ki öylede yaptım.
    Honda Civic de ciddi bir adayim ama Jettaya göre çok yakıt farkı olurmu onda şüpheliyim.
    Bide jetta'nın arka tasarımını civicden daha çok begeniyorum .
    Civic 'te sunroof var jettada yok.
    Fiyat avantajının çok olduğunu sanmıyorum jettayla hemen hemen aynı fiyatlar söz konusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HK1996**

Honda Civic de ciddi bir adayim ama Jettaya göre çok yakıt farkı olurmu onda şüpheliyim.
    Bide jetta'nın arka tasarımını civicden daha çok begeniyorum .
    Civic 'te sunroof var jettada yok.
    Fiyat avantajının çok olduğunu sanmıyorum jettayla hemen hemen aynı fiyatlar söz konusu.
    Jetta alın hocam fazla düşünmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Afraid

Jetta alın hocam fazla düşünmeye gerek yok.

Alıntıları Göster
    jetta
  • Aynı güzergahta aynı şekilde kullanılan tüm benzinli araçların yakıt tüketimi aşağı yukarı aynıdır. Benim az yakıyor, benim çok yakıyor diyenler trafik durumuna göre konuşuyordur. Forumda araştırırsanız aynı araç için şehir içinde çok farklı tüketim miktarları görebilirsiniz. Örnek vereyim Honda civic otomatik vites ile çok yoğun sürekli dur kalk yapılan trafikte 13 litreye kadar tüketim artabilirken uzun yolda dur kalk olmadan sabit hız ile 4.7 litreyi gördüm. İzmir'de şehir içi akan trafikte ortalama 8 litre civarı tüketim gördüğümde oldu. Tüketim miktarı trafiğin yoğunluğuna ve ne kadar çok dur kalk yaptığınıza, ani hızlanmalara ve sürüş stilinize göre değişir. Düz vites araçların şehir içi tüketimi otomatik araçlardan daha düşük olduğunu da hatırlatayım.

Diğer benzinli araçlar içinde aynı şey geçerli olacaktır. Bu benzin fiyatları ile benzinli araca binmenizi pek tavsiye etmem tüp takıp rahat rahat gezin. Hatta eko model civic alırsanız tüp olduğu halde 6 yıl garantisi bozulmadan devam ediyor.

Fiyat avantajı dediğim jetta orta donanım paketi iken civic ise en üst paket. Her ikisinin de üst paketine bakarsanız fiyat avantajı gözüküyor. Baktığınız Jetta'ya göre Civic elegance'de fazlalık olarak sunroof ve koltuk ısıtması da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Aynı güzergahta aynı şekilde kullanılan tüm benzinli araçların yakıt tüketimi aşağı yukarı aynıdır. Benim az yakıyor, benim çok yakıyor diyenler trafik durumuna göre konuşuyordur. Forumda araştırırsanız aynı araç için şehir içinde çok farklı tüketim miktarları görebilirsiniz. Örnek vereyim Honda civic otomatik vites ile çok yoğun sürekli dur kalk yapılan trafikte 13 litreye kadar tüketim artabilirken uzun yolda dur kalk olmadan sabit hız ile 4.7 litreyi gördüm. İzmir'de şehir içi akan trafikte ortalama 8 litre civarı tüketim gördüğümde oldu. Tüketim miktarı trafiğin yoğunluğuna ve ne kadar çok dur kalk yaptığınıza, ani hızlanmalara ve sürüş stilinize göre değişir. Düz vites araçların şehir içi tüketimi otomatik araçlardan daha düşük olduğunu da hatırlatayım.

Diğer benzinli araçlar içinde aynı şey geçerli olacaktır. Bu benzin fiyatları ile benzinli araca binmenizi pek tavsiye etmem tüp takıp rahat rahat gezin. Hatta eko model civic alırsanız tüp olduğu halde 6 yıl garantisi bozulmadan devam ediyor.

Fiyat avantajı dediğim jetta orta donanım paketi iken civic ise en üst paket. Her ikisinin de üst paketine bakarsanız fiyat avantajı gözüküyor. Baktığınız Jetta'ya göre Civic elegance'de fazlalık olarak sunroof ve koltuk ısıtması da var.
    Ek olarak başka araç sormamışsınız ama aklınızı karıştırayım yeni kasa 1.6 Corolla Advance'de bakabilirsiniz. Bir ailenin rahat etmesi için iç mekan genişliği çok iyidir.

Hocam yorumlarına katılıyorum
    LPG düşünülebilir.
    Evet civic de donanım avantajlı.
    Benzin fiyatları malum ama dizellerde uçtu maalesef
    Ya benzin ya da lpgli ..
    Corolla'da kokpitte simetri bozukluğu var diye duydum dogrumudur ?
  • Simetri bozukluğu değilde genelde berlin duvarı tabiri kullanılıyor. Dümdüz değişik bir tasarımı var. Kimi çok beğeniyor kimi hiç beğenmiyor. Kişisel zevk olduğu için kendiniz yakından bir inceleyin. Eğer beğenirseniz onu da karşılaştırma listenize ekleyebilirsiniz. Fiyatı biraz daha yüksek olsa bile iç mekan genişliği ile her iki araca karşı güçlü bir rakiptir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.