Şimdi Ara

Golf 7 1.2 TSI Comfortline mı Astra 1.3 CDTI Enjoy mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendi 2012 model aracım çok yaktığı için bilen bilir bir süredir birçok araç baktım normalde bu yaz alıcaktım ama arabalara sürekli zam geliyor ve karar veremedim. Yıl sonuna erteledim.

Şuan bu iki araç arasında kaldım. Diğer araçlarla ilgilenmicem tasarım,imaj vb konular sebebiyle. Şimdi bu iki araç arasında seçimimi belirlicek en önemli etken yakıt tüketimi.

İstanbul'da yaşıyorum ve 1 yıllık arabamla ortalama hızım 23 km/h arkadaşlar. Dizel al o zaman dicekleriniz olucaktır, evet ama yılda 7-8bin km anca yapıyorum. Bu bilgiye göz önüne alarak yakıt tüketimi yorumu istiyorum sizlerden. Donanım filan umrumda değil arkadaşlar o konulara girmeyin hiç.

Volkswagen Golf 1.2 TSI BMT Comfortline manuel >>> gerçekçi yakıt tüketimi kaç olur?

Opel Astra HB 1.3 CDTi Enjoy >>> yakıt tüketimi iyi gözüküyor ama performansdan çok şikayet var hatta araba zorlandığı için tüketim de artıyo diyenler var?

Ve son olarak yeni kasa mazda 3 skyactive modeli tasarımı motoru inanılmaz ilgimi çekti. Onu beklesem mi dedim ama ne zaman ve hangi fiyatla gelicek belli değil. Bilgisi olan varsa paylaşabilir.

• mazda 3 ü bekleyip öyle tercih yapın hocam. ama yok beklemem derseniz golfü alın geçin az km yapıyormussunuz. 10 lt falan yakar aşşağı yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

10 litre fazlaymış hocam ya 7-8 litre yakmaz mı diyorsun? katalog 6 gösteriyo ama ona güvenmemek lazım tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgun77

quote:

10 litre fazlaymış hocam ya 7-8 litre yakmaz mı diyorsun? katalog 6 gösteriyo ama ona güvenmemek lazım tabi

hocam ben fazla fazla yazdım bunu 9- 9,5 lt falan yakar tahminimce ama siz yinede almadan 10 lt yi gözden çıkartın ki az yakarsa kârınız olsun
  • quote:

mazda 3 ü bekleyip öyle tercih yapın hocam. ama yok beklemem derseniz golfü alın geçin az km yapıyormussunuz. 10 lt falan yakar aşşağı yukarı

bi tarafından sallamak derler ya işte budur

golf 1.2 o süratlerde 8 litre civarında yakacaktır, astra'nın da 7 altında inmesi çok zor...

ilk önceliğiniz yakıt ise astra'yı test edin, performansta sorun görmezseniz alın, performansları arasında ciddi fark var araçların...
  • quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

quote:

mazda 3 ü bekleyip öyle tercih yapın hocam. ama yok beklemem derseniz golfü alın geçin az km yapıyormussunuz. 10 lt falan yakar aşşağı yukarı

golf 1.2 o süratlerde 8 litre civarında yakacaktır, astra'nın da 7 altında inmesi çok zor...

ilk önceliğiniz yakıt ise astra'yı test edin, performansta sorun görmezseniz alın, performansları arasında ciddi fark var araçların...

hocam nerde sallamak adam ortalama hız vermiş 23km/h golf bu hızda 8 lt mi yakcak. etmeyin eylemeyin.

• quote:

quote:

quote:

hocam nerde sallamak adam ortalama hız vermiş 23km/h golf bu hızda 8 lt mi yakcak. etmeyin eylemeyin.

Alıntıları Göster
    aynı ikilemde bende de var ikisinde araç ayırttım ama hala karar veremiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopeanddesire

aynı ikilemde bende de var ikisinde araç ayırttım ama hala karar veremiyorum

Alıntıları Göster
    kendi aracım 1.2 tsi golf bana anlatmayın yav
  • quote:

şehir içi ne kadar yapıyor hcm bende ikilemdeyim ama yıllık 15000-20000 km yapıyorum
  • quote:

Hocam aracını biraz anlatabilir misim madem kullanıcısın izlenimlerini ve yakıt tüketimi filan hakkında bilgi versen seviniriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgun77 -- 12 Haziran 2013; 18:32:06 >
  • quote:

quote:

şehir içi ne kadar yapıyor hcm bende ikilemdeyim ama yıllık 15000-20000 km yapıyorum

Yillik kilometrenize gore ben olsam dizel alirim hocam. Kendi dusuncem benzinden canim cok yandi. Yillik 9bin yapiyorduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

quote:

Yillik kilometrenize gore ben olsam dizel alirim hocam. Kendi dusuncem benzinden canim cok yandi. Yillik 9bin yapiyorduk

Alıntıları Göster
    7-8 bin km için fazla para verip dizel almaya gerek yok, ki astra için biraz az kaldığı söyleniyor ancak yine de gerçek kullanıcı yorumlarına bakmak lazım, bence bulabiliyorsanız 1.2 golf mantıklı olur sakin sürüş ile uygun değerler elde edeceğinize inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

7-8 bin km için fazla para verip dizel almaya gerek yok, ki astra için biraz az kaldığı söyleniyor ancak yine de gerçek kullanıcı yorumlarına bakmak lazım, bence bulabiliyorsanız 1.2 golf mantıklı olur sakin sürüş ile uygun değerler elde edeceğinize inanıyorum.

Golf 8 litreyi geçerse değmez değiştirdiğime o yüzden kesin emin olmam gerek para olarak fiyat farkı yok hocam ikisi arasında.
  • quote:

10lt??????? Yok artik yahu, imzanizdaki arac o zaman 16-17 goruyordur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Golf 8 litreyi geçerse değmez değiştirdiğime o yüzden kesin emin olmam gerek para olarak fiyat farkı yok hocam ikisi arasında.

Alıntıları Göster
    hocam golf en az yakan benzinli araç piyasamızdaki

ama şu var benzinin litre fiyatı dizelden %15 pahalı, golf en az yakanda olsa bir %10-15 farkeder yinede, özetle dizelle yakıt masrafı %25 seviyesinde fark edebilir

dizin önceliğiniz yakıtsa astra alın

ancak insanların söylediğine bakmadan gidin bir test edin araçları, astra hakkaten gitmiyor, beklentinizi hiç karşılmazsa yine pişman olabilirsiniz

• quote:

Kaçıncı konu oldu bu saydın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Haziran 2013; 20:12:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Alıntıları Göster
    bende hatchback bir araba alıcaktım, baktım audi a3, mercedes a serisi, bmw 1 serisi alamıyorum.. gittim golf 7 siparişi verdim... Kalite konusunda saydığım 3 marka gibi vw gerçekten çok iyi iş çıkarmış golf 7 ile. Ben kaliteli bir araca binmek istediğim için bu tercihte bulundum.. seçenekler çoktu hatta dizel otm araç bile alabilirdim ama gittim benzinli golf aldım çünkü dediğim gibi kalite daha öncelik oldu benim için..

bence astra j ile kıyaslanamayacak bir güzelliğii var tabi zevk meselesi,hem bütçede burada devreye giriyor bütçeni düşünmüyorsan 1.2TSI Golf al derim... inan 1.2 öyle kulağa gelir gibi değil 1.6 motor olan bir çok araçtan daha seri hatta 1.6TDI yenı golf ve a3'den bile daha seri 10.2 sn 0-100 olması lazım dı, 1.2 motor için gerçekten müthiş bir değer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 12 Haziran 2013; 20:12:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Alıntıları Göster
    Ortalama hız olarak 23 km demiş.

Yani ortalama hız 23 km olacaksa Golf 1.2 yaklaşık 10 litre yakacaktır. Bilgide yanlışlık yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Ortalama hız olarak 23 km demiş.

Yani ortalama hız 23 km olacaksa Golf 1.2 yaklaşık 10 litre yakacaktır. Bilgide yanlışlık yoktur.

Alıntıları Göster
    Yakıt tüketimi olarak değerlendirilirse kesinlikle dizel Astra.

Çok kilometre yapmadığınıza göre Golf iyi bir tercih olacaktır.

Zor karar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Yakıt tüketimi olarak değerlendirilirse kesinlikle dizel Astra.

Çok kilometre yapmadığınıza göre Golf iyi bir tercih olacaktır.

Zor karar.

Alıntıları Göster
    ozgun77

Üye profilini göremiyorsunuz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.