Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1,6 ENJOY EASYTRONİC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
23.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar opel astra 1.6 enjoy easytronic 2005 model 45 binde bir araç almayı düşünüyoruz. Araçta boya ve değişen yok. 26500 YTL fiyat nasıl. Bu easytronicler hakkında sorunlu falan diye duymuştum doğru mudur? Başkaca bilinen herhangi bir kronik sorunu var mıdır bu araçların. Fİyat nasıl sizce bu fiyat eder mi araç. Kullanan ve bilen arkadaşların yorumlarına ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkür ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

2005-2010 Opel Astra 1.6 Enjoy Easytronic: Bilgilendirici Bir Kılavuz

Opel Astra, kompakt hatchback segmentinde popüler bir seçenek olan, uzun yıllardır üretilen bir araçtır. 1.6 litrelik benzinli motor ve Easytronic yarı otomatik şanzıman kombinasyonu, Astra serisinin popüler bir seçeneğidir.

Easytronic Şanzıman Özellikleri:

Easytronic şanzıman, manuel şanzımanın rahatlığını otomatik şanzımanın kolaylığıyla birleştirir. Vites değiştirme işlemi bilgisayar tarafından kontrol edilir, ancak sürücü manuel olarak vites değiştirmeyi de seçebilir. Bu, daha sportif bir sürüş deneyimi arayanlar için esneklik sağlar.

Performans ve Yakıt Verimliliği:

1.6 litrelik benzinli motor, 115 beygir gücü ve 155 Nm tork üretir. Bu, günlük kullanım için yeterli performans sağlar ve 100 km'de ortalama 7,5 litrelik yakıt tüketimi ile yakıt verimliliği konusunda da iyidir.

İç Mekan ve Özellikler:

Enjoy donanım paketi, kumaş döşeme, klima, elektrikli camlar ve radyo gibi çeşitli özellikler sunar. İçi ferah ve geniştir, rahat bir sürüş deneyimi sağlar.

2005-2010 Opel Astra 1.6 Enjoy Easytronic Yorumları:

Kullanıcı yorumları, aracın genel olarak güvenilir ve pratik olduğunu göstermektedir. Easytronic şanzıman, özellikle şehir içi trafikte, kullanım kolaylığı nedeniyle övülmüştür. Yakıt verimliliği ve performansı da kullanıcılar tarafından olumlu karşılanmıştır.

Sonuç:

2005-2010 Opel Astra 1.6 Enjoy Easytronic, kompakt bir hatchback arayanlar için iyi bir seçenektir. Easytronic şanzımanı kolaylık ve esneklik sunarken, 1.6 litrelik benzinli motor yeterli performans ve yakıt verimliliği sağlar. Geniş iç mekanı ve çeşitli özellikleri, onu aileler ve günlük işe gidip gelmeler için de pratik bir seçim haline getirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fiyat çok çok normal. Pazarlıklı fiyat mı yoksa pazarlık yapılmamış hali mi bu?

Ayrıuca easytroniclere sorunlu diyenler kimler. 6 - 7 aydır sorun çıkartmayan bizim arabada mı sorun var acaba. 1.6 ve easytronic bizimki de.

2004 Elegance donanımlısını kullanıyoruz.

105 HP'dir.
    Yakıtı normal seviyededir.
    İstanbul'daysanız eğer araç daha da iyidir.
    Düz vites gibi çalıştığı için yakıt tüketimi düze yakındır aynı olduğu durumlarda varmış.
    Easytonicin mantığı düz olduğu için vites geçişleri sarsıntılıdır. Vites geçiş aralığında ayağınızı hafif gazdan çekerseniz eğer sarsıntıyı hissetme oranınız daha da düşer.
    Geri kayma olayları bazen olabiliyor. Hill holder varsa araçta kayma yapmaz. Yoksa eğer zaten aşırı bir kayma yok geriye. El freni desteği ile kalkabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmuyor.
  • Ünal bey fiyat pazarlık yapılmış halidir. Araç temiz yani daha uygun fiyata belki bulunabilir fakat temizi bulunabilir mi işte oradan şüpheliyim. Araç istanbulda değildir. Easytroniclerin sorunlu olduğunu yine formdan okumuştum ancak doğruluğu noktasında emin olamadığım için soruyorum ki siz bizzat kullanıyormuşsunuz buda benim için iyi bir referans oldu yani sizin yorumunuz. Biz aslında düz vitesini arıyorduk fakat temiz bunu bulduk ne yapalım. Yokuş kalkış desteği yok, 45 bin bakımı yapılmamış 45 binde bakımı oluyormuş neler değişir ne kadar tutar onu söyleyebilir misiniz?

Birde ben easytronic opel astraların manuel vitesli astralardan daha az yaktığını duymuştum yanılıyor muyum?
  • Ünal dostum ben de biraz bilgi almak istiyorum senden bu son kasa Astralarla ilgilenmeye başladım. ilk önce sistem nasıl kullanılıyor hiç bir bilgim yok kısaca açıklarsan sevinirim.Bu vitese alışma güçlüğü çektin mi? bir de sorunlu olma söylentileri benim de kafamı kurcalıyor.Senin arabada hillholder varmı?hangi yıldan veya hangi donanımda sunuluyor bu özellik?biraz ön bilgi olsun;yakın zamanda alma gibi bir olay yok ama ön bilgi açısından soruyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Ünal bey fiyat pazarlık yapılmış halidir. Araç temiz yani daha uygun fiyata belki bulunabilir fakat temizi bulunabilir mi işte oradan şüpheliyim. Araç istanbulda değildir. Easytroniclerin sorunlu olduğunu yine formdan okumuştum ancak doğruluğu noktasında emin olamadığım için soruyorum ki siz bizzat kullanıyormuşsunuz buda benim için iyi bir referans oldu yani sizin yorumunuz. Biz aslında düz vitesini arıyorduk fakat temiz bunu bulduk ne yapalım. Yokuş kalkış desteği yok, 45 bin bakımı yapılmamış 45 binde bakımı oluyormuş neler değişir ne kadar tutar onu söyleyebilir misiniz?

Birde ben easytronic opel astraların manuel vitesli astralardan daha az yaktığını duymuştum yanılıyor muyum?

Bakımı olarak ben tam birşey bilmiyorum.

Ama bu vitesin düz vitesten az yaktığını bende duymuştum. Şahsen ben daha başaramadım ama bu benim beceriksizliğimden dolayı. Manuelde istediğiniz zaman vites değiştirirsiniz ama bu vitesin otomatik modunda araç belli devire geldiği zaman vitesi yükseltir. Bildiğim kadarıyla 2000 - 3000 arasında yükseltiyor. Tam emin değilim. Manuel moda geçtiğinizde isterseniz 5000 - 6000 devirde vites yükseltin. O size kalmış.

quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

Ünal dostum ben de biraz bilgi almak istiyorum senden bu son kasa Astralarla ilgilenmeye başladım. ilk önce sistem nasıl kullanılıyor hiç bir bilgim yok kısaca açıklarsan sevinirim.Bu vitese alışma güçlüğü çektin mi? bir de sorunlu olma söylentileri benim de kafamı kurcalıyor.Senin arabada hillholder varmı?hangi yıldan veya hangi donanımda sunuluyor bu özellik?biraz ön bilgi olsun;yakın zamanda alma gibi bir olay yok ama ön bilgi açısından soruyorum.

Abi vites bildiğin düz vitesin otomatikleşmiş hali. Düzden tek eksiği debriyaj ve vites kolunu ieri geri alman o kadar. Başka bir eksiği yok. Otomatikleştirilmiş düz vites olduğu için vites geçişlerini hissedersiniz. Manuel gibi vites değiştirir. Yukarıda bundan da kurtulma yöntemini yazdım. Sorunlu dedikleri 1.3 motorlarda çok duydum ama 1.6'larda duymadım. 1.3'lerde kaldırmıyor deniyordu. İlk başlarda zorlandım biraz. Vites geçişleri rahatsız etti beni tabiki. Otomatik diyince uçup gidecek sanıyorum ama öyle olmadı. Uçup gidiyor ama ilk viteslerde biraz sarsıyor. 3. vitesten sonra sarsıntı kayboluyor gibi bişey. Bizdekinde hill holder yok. Daha bugüne kadar da 1 ya da 2 defa el freni desteği ile kalkış yaptım o kadar. Fazla geri kaçma olayı olmuyor. Frenden çekip gaza basmak 1 saniyenizi bile almıyor.

Astralar şu anda genel olarak 3 paket olarak satılıyor Essentia Enjoy ve Cosmo. Essentia en boş modeli ki önceden 1.4 motor olarak atılıyormuş sanırım hala öyle. internet sitesinde öyle yazıyordu. Enjoy 2008 modelleri 1.6 115 HP Cosmo'da aynı. Makyaj yemeden önce Enjoy ve Cosmo Elegance donanımlar 105 HP 1.6 olarak satılıyordu. Enjoy ve Cosmo da easytronic sunuluyor. Her yılda sunuldu. Yani H kasa çıktığı zamandan beri var. Duyduğum kadarıyla (forumdan) 1.3 modellerde easytronici kaldırmışlar. Ama emin değilim. Şimdi baktım duruyor easytronic 1.3'lerde. Sadece 1.4 Essentia'da yok

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Elimden geldiği ve bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuştur.

Hata yaptıysam eğer düzeltsin bilen arkadaşlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 29 Nisan 2008; 22:28:57 >

• çok sağol Ünal dostum,ilgin alakan için çok teşekkür ederim.Kafama yatıyor bu araçlar gerçekten aracın her yeri kalite.Dizeli zaten bu vakitten sonra düşünmem.Uygun bi New Astra bulursam ilerde almayı düşünüyorum.Sorunsuz olması beni sevindirdi.Easytronic Astra'yı da listeye aldım.
  • 2005 esytronic 1,6 enjoy 45 binde astra için 26.500 YTL fiyat nasıl arkadaşlar sizce...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp___

2005 esytronic 1,6 enjoy 45 binde astra için 26.500 YTL fiyat nasıl arkadaşlar sizce...

temiz ise normal bir fiyat gibi geldi bana
  • Araç gerçekten temiz hiçbir hasar yok, herhangi bir sorunu yok yani orjinal temiz kullanılmış bir araç. Tabiki bilmediğimiz bir arızası vs. sorunu varsa bilemeyiz. Ancak gayet iyi duruyor araç...
  • Cruise Control varmı Astra'larda??
  • fiyat normal arkadaşım.
    ama sana sunlarıda söyleyeyim hesabını ona göre yap.
    şimdi 45 bin bakımına girecek bu araç tam fiyatını veremem sana ama tahminim 500 ytl civarı tutar (artı eksi 200 olabilir tahmin ediyorum)
    bunun dışında araç 45 binde artık yavas yavas lastiklerinin değişmesi gerekiyordur. 1000 ytl civarıda lastik de bunun dışında 3 yılda olmuş muayenede gerekir 160-170 civarıda bunu hesapla. birde alım satım masrafın olacak. bütün bunları göz önünde bulundur.(sadece yardımcı olmak için yazdım.)
    saygılarımla...
  • Çok teşekkür ederim. Yani aracı alır almaz kafadan 2000 YTL masrafı olacak gibi. Evet bunlarıda hesaba katmakta fayda var. Teşekkür ederim...
  • Rica ederim. Yardımcı olabilmişimdir umarım.
    quote:

Cruise Control varmı Astra'larda??

Bazılarında olmayabiliyor. Sonradan takılabiliyor sadece sinyal kolu değiştirilerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Rica ederim. Yardımcı olabilmişimdir umarım.
    quote:

Bazılarında olmayabiliyor. Sonradan takılabiliyor sadece sinyal kolu değiştirilerek.

Teşekkürler Ünal.İstediğim bütün özellikler varmış Astrada o zaman .Senin sayende biraz daha tanıdım arabayı.

• quote:

Njoy donanımda yok

Ancak bizde njoy alırken satıcı dilerseniz sonradan takılabiliyor demişti
    Hatta benim kuzende kendi astrasına 100-150lira gibi bir fiyat vererek taktırdı çok işe yaradığını söyledi özellikle yakıt konusunda gerçekten fark olduğunu söyledi
    Biz astrayı satarken alan kişide araca hız sabitleyici sistemi taktıracağını söylemişti
    Yani sonrada takılabiliyor
    Otomatik vitesle birlikte çok işe yarayacağını düşünüyorum
    ama siz dikkat edin hız sabitlendi diye uykuya dalmayın
    avrupada birkaç ülke CC olan araç satılmayacak gibi birşey demişti
    son zamanlarda uzun yol yapan sürücülerde çok fazla kaza olmaya başlamasının sebepleri araştırılmış en büyük sebep CCden ötürü dikkat kaybı gösterilmişti

• quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

Njoy donanımda yok

Ancak bizde njoy alırken satıcı dilerseniz sonradan takılabiliyor demişti
    Hatta benim kuzende kendi astrasına 100-150lira gibi bir fiyat vererek taktırdı çok işe yaradığını söyledi özellikle yakıt konusunda gerçekten fark olduğunu söyledi
    Biz astrayı satarken alan kişide araca hız sabitleyici sistemi taktıracağını söylemişti
    Yani sonrada takılabiliyor
    Otomatik vitesle birlikte çok işe yarayacağını düşünüyorum
    ama siz dikkat edin hız sabitlendi diye uykuya dalmayın
    avrupada birkaç ülke CC olan araç satılmayacak gibi birşey demişti
    son zamanlarda uzun yol yapan sürücülerde çok fazla kaza olmaya başlamasının sebepleri araştırılmış en büyük sebep CCden ötürü dikkat kaybı gösterilmişti

evet desiya dostum haklısın CC büyük bir rahatlık faktörü.Üstüne de Easytronic eklenince aşırı bir rahatlık oluşacağı aşikar.Ama yakıtta çok avantaj sağlayacak bir ikili diye düşünüyorum ben de.Sonuç olarak New Astra'ları beğendim.ileriki zamanda ilk düşüneceğim araç olacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.