alsidoğa arkadaşım senin forumda okudukların psikolojini bozmuş, gerçekten öyle, rahat ol, memnun kalacaksın. Opetden al...Her şeyi zamana bırak...
Bence de abi rahat rahat güle güle kullan arabanı, sonuçta her araba kendine göre bir problem çıkartıyor.
Biri şirket diğeri şahıs arabası olan iki yeni ford focus tdci'de volan dişlisi arızası yaşandığını biliyorum. Buna rağmen focus almayı düşünüyorum.
Bu forum bence fikir ve bilgi paylaşımı açısından çok mantıklı bir yer ama fanatik olmamak gerekiyor. Çünkü gerçekler şaşıyor, senin gibi ben de olumsuz etkilenebiliyorum burada okuduklarımdan.
Bu sabahta Balıkesir'in karasal iklime sahip bir ilçesinde arabayı çalıştırdım hava çok soğuk değildi ama tek marşla çalıştı araba...
Evet galiba benim psikolojim bozuldu, bugün opetten aldım yakıtı.Şimdi bekleyeceğiz ve göreceğiz, ama arabanın şekli yeter...
öncelikle hayırlı olsun diyeyim, güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah
çalışmama sorununu boş yere takma kafana. corsa cdti sahibiyim, ankarada yaşıyorum, araç 2004 nisan'da yola çıktı ve 77bin km'de şu an. şimdiye kadar en fazla 5-6 kere çalışmadığı olmuştur, ilk seferde o da, yolda bırakma diye bişey olmadı. yakıt aldığın yere dikkat et, opet olması önemli değil, temiz yakıt olması önemli. temiz bi istasyon bulup hep aynı yerden almaya çalış yakıtını.
bide çalıştırırken, ısıtma bujilerinin ısınması amacıyla, anahtarı 1 kere çevirdikten sonra tüm ışıklar sönene kadar beklersen çalışmama sorunu kalmaz. bazen hemen çevirince çalışmayabiliyo, kapatıp da bekleyerek çalıştırırsam hemen çalışıyo gene...
hayırlı olsun, sakın kafanı takma, gerçekten çok güzel bir araç...
Fircam teşekkür ederim.Araç gerçekten beklentimin üstünde.Performans beklentim fazla olmadığından, kaldıki bu aracın neresi yavaş onu da anlamış değilim, herşeyi beni tatmin ediyor. Umarım hayırlı olur.Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim .
focus 1,6 TDCi yada PUG 307 1,6 HDi derim her yönüyle digerlerinde daha iiidri diye düşünüyorum ama benzinli deseydin astra dan gecme derdim
FOCUS 1.6 TDCI
Arkadaşlar adam arabayı almış hala ne tavsiyesi veriyosunuz ki?
bizde almişlara dillll almamışlarada tavsiye ediyoruz tek ona dill yani
Evet araba almak üzere olup da tereddütte olan birçok arkadaş var, onun için tavsiyelerde bulunalım, en iyisini bulana kadar yardımcı olalım, bana arkadaşlar yardımcı oldu, astrayı tavsiye eden de oldu etmeyende, ama benim tercihim astra'dan yana oldu, bugün bi 500 km daha yaptım yakıt seviyesi gittikçe düşüyor ilk aldığımda 100 km de 5.8lt yakarken şimdi 5.4 lt ye düştü.Araç henüz 2000 km de.3000 e kadar devam edeceğim km yapmaya.Zaten yakıt tasarrufu yapmak için almıştım.Ama onu düşünürken pek de performanssız bir araç olmadığını da gördüm.Bence düzey tüm kullanıcıların ihtiyacını karşılayacaktır. Bugün serviste 'sabit hız kontrolu' taktırdım.143 ytl. Çok güzel bi olay, hem konfor hem de yakıt tasarrufu için.
Bende 99 megane vardı 1600 motor benzinli performans açısından pek bi fark göremedim.Virajlarda aradaki farkı bariz bir şekilde farkediyorum.Gerçekten güzel araba umarım daha sonra canımızı sıkmaz.Bu çalışmama olayını bugün servise sordum, iklimden kaynaklanabilir dedi bakalım hayırlısı artık.
hadi hayırlısı Allah kaza bela vermesin hepsi gelir geçer yeter ki cana bişey gelmesin
sağolasın
Arkadaşlar,
Astra CDTi'de de Corsa CDTi gibi gaz teli yerine elektronik beyin mi kullanılıyor? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Dün cruise control taktırdım, anladığım kadarı ile durum senin dediğin gibi, elektronik beyin olabilir.
astra cdti güzel arabaymış...
tek kelimeyle focus diyorum.astranın 1.3 lük motoru çok hantal kalıyormuş, öyleki kalkışta tofaş ın kuş sersine bile boyun eğdiğini duydum.o kadarmı diğeceksiniz evet o kadar.focus tek kelimeyle harika gerek performans gerekse konfor herşey var arabada . ama ghia donanımını seçerseniz, yoksa trend versiyonu bomboş.insanların istekleri kişiden kişiye farklılık gösterebilir.bazıları için konfor ön planda olurken bazıları performansı bazıları ise ekonomikliği tercih ediyor bence bunların toplandığı ender araçlardan biri focus bu yüzden focus tdcı ghia hb diyorum aracın fiyatı 42 000 ytl den başlıyor.alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun.astra nın fiatı 39000 ytl ile 46000 ytl arasında değişiyor tercih sizin.herkeze hayırlı günler...
quote:
Orjinalden alıntı: L-O-R-D
astranın 1.3 lük motoru çok hantal kalıyormuş, öyleki kalkışta tofaş ın kuş sersine bile boyun eğdiğini duydum
Duydum da bu kadar sallama duymadım. Pes vallahi. Hatta 1.3 ler varya at arabasına bile geçiliyomuş onu duymamışın.
Zaten 1.3 dizel arabayla yeşil ışıkta kalkış hızı deneyen akıllı kimse ona da hayret demek gerekir.
Benim şu an 1.5 sene oldu. Hem de o motoru Meriva gibi daha kaslı bi arabada kullanıyorum. Ve çok çok memnunum. Zaten arabayı aldığınızda size araçta kalkış dengeleyicisi (orj ne ise) olduğu ve gaza çok yüklenmeniz durumunda bile dengeli kalkacağı söyleniyor. Ne o 0-100 testi mi yapıyorsun bununla.
Vergisi cazip, yakıtı cazip, ara hızlardaki performansı inanılmaz güzel, 6 kişi ile çıkmadığım İstanbul rampası kalmadı performansı harika ve hala bu garip söylemler. Ne diyim kolay gelsin.
Bu arada benim başıma hiç çalıştırma problemi gelmedi. Geçen seneki soğuklarda bile bunuda yeni duydum. Her sabah çalıştır git yapıyorum öyle de tavsiye edilmişti.
Bi de bu dizel yakıt konusunda OPET te hemfikirmiyiz arkadaşlar. ben bi kaç kez BP Ultimate dizel aldım manyak sesli geldi bana bıraktım.
quote:
Orjinalden alıntı: nungor Bi de bu dizel yakıt konusunda OPET te hemfikirmiyiz arkadaşlar. ben bi kaç kez BP Ultimate dizel aldım manyak sesli geldi bana bıraktım.
Opet gerçekten kaliteli bi yakıt, ben de opet'ten alıyorum ama total'in de çok iyi olduğunu söylüyolar. zaten türkiye'ye eurodiesel'i de ilk defa total getirdi türkiye'ye..
ama ben de opetçiyim, ve hiç sorun yaşamadım 77bin km boyunca!..
evet opet iyi yakıt...bir kaç gündür kullanıyorum.Burası mı soğuktur nedir sabah araba tek kontakta çalışıyor ama biraz trrrr layıp öyle çalışıyor, bi fikri olan varmı, ama kalkış, hız, konfor, astra çok hoş geldi bana,
Sonuçta araban dizel, hava soğuk ve ilk marşda çalışıyor, ilk marşın dizel bir araba için biraz 1-2 sn uzun olması gayet normal, bunu sorun yapmaya gerek yok...