Şimdi Ara

Astra 1.6 ecotec 115 Hp LPG Meselesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam iyice araştır,saana sadece şunu soylyim,1.33corolla ve 1.6 arasında kullanılan malzemede bile fark var.1.33 sadece motor farkı degil,forumda konusu var.1.33corollayi gerçekten zor satarsin,Astra zaten Corolla dan daha yalıtımlı,kaliteli araçtır.Japon araçları sorunsuz derler,foruma bak efsane kasa Corolla deyip millete yağ içen araçları ittirdiler keza hondayada çok söven var..Ben Astra alirdm..

Uzun süre (sorun çıkarmazsa 10 yıl bile kullanırız) satmayı düşünmüyoruz. Zaten o kadar yıl sonra iki arabanın da farkı kalmaz. Elden satamazsak daha uygun galeriye veririz. Bugün bayiyle konuştuk dedik 6 ay gecikmeli 55 bine falan verirseniz alacağız diye ( halihazırda ödemelerimiz var 6aya bitiyor) onlar da biz size döneceğiz dedi. Opelde ise gecikmeli ödeme kampanyası hiç yok malesef. Evdeki plan çarşıya uymadı. Malzeme kalitesi ve konfor konusunda ikisi de bizi üzmez çünkü malum en iyi arabamız 2001 lpg clio oldu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• lpg uyumlu uzun süre sorunsuz binecek araç bence civic dir. hem tasarım olarak hem güç olarak hem lpg uyumu olarak ikisinden de üstündür. Ayrıca donanım olarakda premium ve elegance donanım çok doludur. Bence civic ide tercihlerinize dahil edin. Özellikle otomatik vitesini tavsiye ederim. Astranın kabin içi daha konforludur daha sessizdir ama diğer tüm yönlerden civic geçer. corollanın tasarımınıda 1,33 lük motorunuda sevmedim. açokçası 1,6 dan aşağı araba almam. vergi sıkıntısı olmasa aslında binilicek araba 2000 motor olmalı. Corolla yerine avensis de bakabilirsiniz 1.6 motor ve lpg ye uyumlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

lpg uyumlu uzun süre sorunsuz binecek araç bence civic dir. hem tasarım olarak hem güç olarak hem lpg uyumu olarak ikisinden de üstündür. Ayrıca donanım olarakda premium ve elegance donanım çok doludur. Bence civic ide tercihlerinize dahil edin. Özellikle otomatik vitesini tavsiye ederim. Astranın kabin içi daha konforludur daha sessizdir ama diğer tüm yönlerden civic geçer. corollanın tasarımınıda 1,33 lük motorunuda sevmedim. açokçası 1,6 dan aşağı araba almam. vergi sıkıntısı olmasa aslında binilicek araba 2000 motor olmalı. Corolla yerine avensis de bakabilirsiniz 1.6 motor ve lpg ye uyumlu

Hocam ne yaptınız o kadar para olsa...

• Sizde haklısınız ama astrada lpg takıldıktan sonra büyük ihtimal ateşleme bobini arızası veriyor. Ayrıca zamanla benzinde teklemelere neden oluyor. Kullandım 2 yıl ordan biliyorum. Civicte ise lpg ile sıfır sorun. İkinci el 1-2 yaşında avensis de bakın çok geniş rahat bir araç. 1,6 motorla çok performanslı olmasada idare edecektir. lpg uyumuda iyi. astra dizel olsa kesinlikle astra derdim :)
  • quote:

Sizde haklısınız ama astrada lpg takıldıktan sonra büyük ihtimal ateşleme bobini arızası veriyor. Ayrıca zamanla benzinde teklemelere neden oluyor. Kullandım 2 yıl ordan biliyorum. Civicte ise lpg ile sıfır sorun. İkinci el 1-2 yaşında avensis de bakın çok geniş rahat bir araç. 1,6 motorla çok performanslı olmasada idare edecektir. lpg uyumuda iyi. astra dizel olsa kesinlikle astra derdim :)

Dizel olsa bunlar hiç konuşulmaz zaten. Toyota da LPG tam uyumlu diye biliyorum. Biz de isteriz 1.6 motor ama fiyatlar aşırı yüksek. Kaldıki Astranin 1.6 115 hp olan motoru da yokuşta yüksek devirde kullanılmaz ise bayılıyormuş araba ağır çünkü. Bizde elimizdeki paraya en fazla bunu alabiliyoruz. Ki bu da taksitle. Yani peşin 55 çıkarabilsek daha iyi temiz ikinci el bulunurdu. Babam aradı, sanırım Toyotayla 6 ay ertelemeli olarak anlaşmışlar bugün gidip konuşacak tekrar

• Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
  • quote:

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

Sağolun bakalım kesinleşecek mi? Arabayı alırsak performans durumunu paylaşırım belli bir süre sonra

• bozkan38 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı aracı ben 4sene kullandım,ne bobini ne teklemesi!!!!Yanlış yönlendirme yapmayın adam gibi LPG yapıldıysa zerre problem olmaz ayrıca 4 ,yıl bu bahsettgnz sorunu ne kendm nede Çevremdekilerin yaşadı,ilk kez duyuyorum bunları..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    lpg yi kendim taktırdım astrayaq. takılırken de söylediler büyük ihtimal bobini yakar diye. ki yaktıda zaten.350tl ödedim 2012 de. Sizde olmaması olmadığı anlamına gelmez. Sorun lpg cilere varmıymış böyle bi sıkıntı yokmuymuş. Ama samimi biri olsun. Yoksa her araca lpg takarım sorunsuz çalışır diyen çok usta var. Ha arıza çıkıncada kimse kabul etmez servis lpg den der lpg ci benzinden der :)
    Neyse isteyen istediğini alsın ben sadece kendi yaşadığımı söyledim. Burda astrayı kötülemek değil niyetim. Tasarımını sessizliğini çok beğendiğim bi arabaydı çokda memnundum ama sorunsuz diyemicem ne yazıkki.
  • Hocam performansta sıkıntı olmaz bunlar spor araba değil. Zaten heryer radar. Şehir içi 80 i çok rahat görürsünüz üzerinde ceza yersiniz zaten şehir dışıda 120-130 da sıkıntısız gidersiniz. ama ben 180-200 gidicem ışıkta ilk ben kalkıcam derseniz bu araçlar size göre değil. Ne astra ne civic ne corolla sizi tatmin etmez. Boşuna arabayı bağırtırsanızda cebinizden gider yakıtı üzer. Bunlar ekonomik aile aracı. Yılda bir iki uzun yol diğeri şehir içi işe gidip gelme arabası. Beklenti bu olursa çok memnun kalırsınız
  • quote:

Hocam performansta sıkıntı olmaz bunlar spor araba değil. Zaten heryer radar. Şehir içi 80 i çok rahat görürsünüz üzerinde ceza yersiniz zaten şehir dışıda 120-130 da sıkıntısız gidersiniz. ama ben 180-200 gidicem ışıkta ilk ben kalkıcam derseniz bu araçlar size göre değil. Ne astra ne civic ne corolla sizi tatmin etmez. Boşuna arabayı bağırtırsanızda cebinizden gider yakıtı üzer. Bunlar ekonomik aile aracı. Yılda bir iki uzun yol diğeri şehir içi işe gidip gelme arabası. Beklenti bu olursa çok memnun kalırsınız

Tam aile arabası arıyoruz zaten. Lpg 1.4 clioda derdimiz performans değildi. Araba çok küçüktü ve kazaliydi sürekli sanayideydik. Zaten uzun yolda da 130dan yukarı çıkmayız biz. Bu açıdan sorunsuz/az sorunlu ve LPG tam uyumlu geniş rahat araba arıyorduk

• aynı motora sahip astra h kullandım 60000 km boyunca tüpten hiç sıkıntı yaşamadım. prins yağlamalı sistem takıldı sıfır alındığında maşallah hiç sıkıntı çıkarmadı. ben biraz titiz olduüum için her 15000 de filtresini değiştirdim. firma kendisi 20000 diyor zaten ama ben lpg nin memleket sartlarında saklandığı depoların vs cok temiz bakımlı olduğunu düşünmediğimden her 15 binde değiştirdim. ayrıca bobin sıkıntısı diyen olmuş yine her 15 bin bakımında bujileri iyi durumda olmasına rağmen değiştirdim. zaten 60 lira gibi birşey. lpgyi yakmak için daha fazla akım gerekiyor bu yüzden bobin sıkıntısı yaşanır genel olarak. bende sağlıklı yeni buji kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. çekiş konusunda dizelller gibi 1500-2000 devir gibi bineyim dersen olmaz ama 3000 devir sonrası hiç sıkıntı yaşamazsın. 200 km hıza rahat ulaşırsın. ben çanakkale den van a kadar gezdim dağ bayır hiç sıkıntı yaşatmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual07

aynı motora sahip astra h kullandım 60000 km boyunca tüpten hiç sıkıntı yaşamadım. prins yağlamalı sistem takıldı sıfır alındığında maşallah hiç sıkıntı çıkarmadı. ben biraz titiz olduüum için her 15000 de filtresini değiştirdim. firma kendisi 20000 diyor zaten ama ben lpg nin memleket sartlarında saklandığı depoların vs cok temiz bakımlı olduğunu düşünmediğimden her 15 binde değiştirdim. ayrıca bobin sıkıntısı diyen olmuş yine her 15 bin bakımında bujileri iyi durumda olmasına rağmen değiştirdim. zaten 60 lira gibi birşey. lpgyi yakmak için daha fazla akım gerekiyor bu yüzden bobin sıkıntısı yaşanır genel olarak. bende sağlıklı yeni buji kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. çekiş konusunda dizelller gibi 1500-2000 devir gibi bineyim dersen olmaz ama 3000 devir sonrası hiç sıkıntı yaşamazsın. 200 km hıza rahat ulaşırsın. ben çanakkale den van a kadar gezdim dağ bayır hiç sıkıntı yaşatmadı.

Hız meraklısı değiliz, 140 KM yaptığımızı bile hatırlamıyorum. Zaten şimdiye kadar ki arabalarımızın hepsini bu şekilde kullandık, yabancı değiliz yüksek devirde kullanmaya :) Toyotayla anlaşmış babam 1 haftaya falan alacağız aracı. Hayırlısı olmuştur inşallah.

• atmosferik motorların hepsi lpg ile sorunsuz çalışmaktadır tavsiye prins dışına çıkmayın lpg kitinde en kötü ihtimal prins taktırmayacaksanız brc taktırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

atmosferik motorların hepsi lpg ile sorunsuz çalışmaktadır tavsiye prins dışına çıkmayın lpg kitinde en kötü ihtimal prins taktırmayacaksanız brc taktırın

BRC taktırmak istiyoruz ama hemen mi taktıralım yoksa belli bir kilometreden sonra mı?

• Jetta al diyenler cikmamis

• şu lpg uyumu konusunu bazıları pek bilmiyor netleştirmek lazım

mesele subap erimesi ve benzeri etkilerse yeni nesil araçların hepsi aynı derecede uyumsuzdur lpg yle, corolla nın civic in astra dan ekstra bir yanı yok, lpg ye tam uyumlu olan araçlar fabrikasyon olarak lpg li araçlardır, forumdaki bazı bilgisizler yok bayiler taktırıyor fabrikasyon değil bıdı bıdısı yapsa da siparişe göre araç fabrikadan lpg ye uyumlu çıkar, motor parçalarından borularına yazılımına kadar herşeyi lpg ye uyumlu olarak hazırlanır ve daha sonra anlaşmalı lpg bayisinde kurulumu yapılır

benzinle kullanılmak üzere üretilmiş araba sonradan sadece lpg sistemi takıldıktan sonra illaki öyle ya da böyle bazı sorunlar çıkarır, sert kullanana kısa vadede yumuşak kullanana uzun vadede, kaliteli yağlamalı teknolojik kit kullananlara çok daha uzun vadede
  • A ve b seceneklerine c demeyi sevmem ama LPG ise Civic Eco.

• hemen taktırmayın aracı benzinde 5-6 bin km kullanın rodaj dönemleri ve ilk zamanları bi atlatın sorun sıkıntı varmı araçta gibisinden, ondan sonra taktırabilirsiniz ama arada tl olarak az bi fark var prinsin keıhn enjektör markalı kitini taktırın benzindemi lpg demi araç anlayamazsınız kendim kullanıyorum çok çok memnunum zaten daha iyiside piyasada yok. yağ değişimlerine oldukça özen gösterin atmosferik motora en iyi yağ tam sentetik yağ olur öneri castrol 0/30 edge yağ konusunda çok hassas olmanızı öneririm. servis aralığı 25 bin km veya 1 yıl dır castrol 0/30 edge nin siz 20 bine girerken değiştirin. yağı ne kadar düzenli değiştirirseniz aracınızın motor ömrü o kadar uzun olur. yağı zamanından önce değiştirmeye özen gösterin ve ilk kalkışlarda sert kalkış yapmayın motoru eskitemezsiniz.
  • Lpg takılacaksa Japon'dan şaşma.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.