Şimdi Ara

ASTRA 1.6 T SPORT OTOMATİK ŞANZIMAN 180 BG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
8.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Violent666

13 yakmaz sanırım he :) yakar mi
    15 i bile bulma olasılığı yüksektir normal bir 1,6 motor manuel vites aracın 10-11 litre yaktıgı var sayılırsa ki kullanımla ve şehir içi trafiği ile dogru orantılıdır 15 e kadar yolu var
  • Vites geçişleri ile ilgili paylaşacağı olan yok mu easy tronic ten ne farkı var acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

15 i bile bulma olasılığı yüksektir normal bir 1,6 motor manuel vites aracın 10-11 litre yaktıgı var sayılırsa ki kullanımla ve şehir içi trafiği ile dogru orantılıdır 15 e kadar yolu var

Yapma yaaa :) 16 lt diyosun ya arkadaş kullanan yok mu bu makine yi şu kadar yakıyor diyecek yok mu
  • quote:

quote:

Yapma yaaa :) 16 lt diyosun ya arkadaş kullanan yok mu bu makine yi şu kadar yakıyor diyecek yok mu

Alıntıları Göster
    Benzinli araba dediğin içer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 25 Şubat 2013; 0:00:05 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Oyle bır arac varsa bızede soyleyınde bızde alalım

Bu hızla post kasmaya devam edersenız 1 ay a kalmadan 20000 bulursunuz.

• quote:

quote:

üstadım makine cok pahalı artı benzinli olup yakıt tuketimini sorgulayan bir adamın bölesine güzel bir arabaya hemen yaklasıp almasını bekleyemeyiz muhakkak alan cıkacaktır ama ben gene soyluyorum cok yakar cosmo donanım 60 sport donanım 56 liracık
  • quote:

13 yakmaz sanırım he :) yakar mi
    13 mümkün değil.

10lt yakar.

Biraz dikkatli kullanırsanız 8ltlere düşer.
  • Şu kullandigim araç 10 ile 11 küsür arası değişiyor bu araç 12 taksim raziyim ama hakkını versin di mi :)
  • quote:

Şu kullandigim araç 10 ile 11 küsür arası değişiyor bu araç 12 taksim raziyim ama hakkını versin di mi :)
    şehir içi kafadan 12-13 yer

1.6 honda turbosuz 10 l götürüyor

gitmeyen cruze 9-10 dan aşağı inmez

az yakan astra istiyorsan 1.3 cdti alıp kamyonlarla dans edicen başka yolu yok
  • quote:

ASTRA 1.6 T SPORT OTOMATİK ŞANZIMAN 180 BG İÇİN

1-SERVİS

2-DAYANIKLILIK

3-ŞEHİR İÇİ SÜRÜŞ KEYFİ

4-YAKIT

5-HERHANGİ KRONİK BİR SORUN

BU 5 KONU HAKKINDA YORUMU OLAN ARKADAŞLARI DİNLEYEBİLİRMİYİZ...

ASTRA 1.6 T SPORT OTOMATİK ŞANZIMAN 180 BG

1- Opel servisleri genelde yaygın, mesela ben Ankara'da ikamet ediyorum burada bi sürü hem yetkili servis var hemde sanayi ustası çok.

2- Dayanıklılık için birşey söylemek erken olabilir, ancak eski kasa Astra kendini kanıtlamış bir model, bu kasada da sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

3- Şehir içi sürüş keyfi inanılmaz yüksek, konsol aydınlatmaları, direksiyon tepkileri, müzik sistemi, sürüş pozisyonu, koltukların kavraması vs. çok iyi, Opel cidden bu araç için epey uğraşmış.

4- Yakıt, Istanbul'da ikamet ediyorsanız şu anda da kış mevsimi.... Şehir içi EN AZ 12-13 görmeye razı olmanız lazım

5- Motorun ve şanzımanın herhangi bir kronik sorunu yok, ancak Turbo motor oldugu icin kullanma talimatlarına cok iyi uymanız lazım, türk halkı genelde arabanın ırzına geçerek kulandıgı icin motoru eline alanlar oluyor, ama sonucta harfi harfine uyarsanız kullanma klavuzuna bir sorun cıkmaz. Fakat bu motorla LPG önermiyorlar.... onu da peşinen söyleyeyim.

• 1.6 dan aşağı araç olmaz hele ki uzun yol yapıyorsan
  • 1.6 T nin otomatik sanzimani varmiydi yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

1.6 T nin otomatik sanzimani varmiydi yahu?

Astra'da var, 6-ileri klasik tip tork konvertörlü otomatik (ActiveSelect).

Insignia'da yok niyeyse..
  • quote:

Şu kullandigim araç 10 ile 11 küsür arası değişiyor bu araç 12 taksim raziyim ama hakkını versin di mi :)
    Aracın hızlanması, konforu, yol tutuşu gayet yeterli tüketimi 9-12 lt arasında dolaşır sürüşe ve trafiğe bağlı olarak, aracın vites araları kısa tutulmuş ve hemen max. hp ye geliyor bu da çok iyi bir hızlanma sağlıyor.
    Aracın şu anda bir kronik sorunu yok diye biliyorum ama bütçen varsa cosmo + flexride şasi al. Arabana hergün yeniden aşık olursun sana o kadar net söylüyorum:....
  • Jan jan ve smg05 e teşekkür ediyorum be janjan a iki soru sormak istiyorum

1-servis derken yaygınlık manasında değil de fiyat kalifiye eleman kolay parça teminatı gibi meseleleri kasdediyordum

2-lpg nin performans açısından mi bir sorunu var yoksa uyumsuzluk gibi mi
  • 180HP kullanıcıları 9-12lt arasında değiştiğini söylüyorlardı almışken Cosmo modelini tavsiye ederim hatta 180HP araç için Flexride'da oldumu tadından yenmez
  • quote:

Jan jan ve smg05 e teşekkür ediyorum be janjan a iki soru sormak istiyorum

1-servis derken yaygınlık manasında değil de fiyat kalifiye eleman kolay parça teminatı gibi meseleleri kasdediyordum

2-lpg nin performans açısından mi bir sorunu var yoksa uyumsuzluk gibi mi

1- Yeni kasa Astra kullanan 2 arkadaşım var, bir tanesi servise bir kere, diğeri iki kere girdi. Ama bu kullanıcılardan bir tanesi 1999'dan beri Opel kullanır, gayet de sakin adamakıll kullandıgı icin bir sorun çıkartmadı, bakımdan bakıma soktu aracını (1.6 105hp H kasa, düz vites) Ankara için konuşursam kalifiye eleman-kolay parça konusunda sıkıntı olcağını düşünmüyorum.

Fakat, Opel yetkili servisleri pahalıdır. Bu konuda adı çıkmış VW servisleri ile görece aynı fiyat hatta bazen modeline göre daha bile pahalıdır. (elimde teknik veri yok ama forumda bolca paylasım yapıldı zamanında aratırsanız bulabilirsiniz diye dusunuyorum)

2- Sıralı sistem LPG'nin 180hp'lik aracın performansını etkileyeceğini sanmıyorum, 102hp'lk VW motorunda bile gözle görülür bir fark yokken, 180'lik motor performanstan etkilenmez. Fakat insignia'lara uygulanan lpg sonucu birtakım arızalar çıktığını bir sürü yerde okudum, kendi servisleri dahi tavsiye etmiyor.

Özetle, benzin sarfiyatı sizi düşündürüyorsa uzak durmanız gereken bir araç. Hem turbo motorlu 180hp, hemde otomatik şanzıman. Yazın, sakin kullanımda bile 9 litre civarı tüketimler görmeniz mucizevi olabilir.

140bg'lik düz vites astra sahibi arkadaşım kışın aşırı sakin kullanımda 9.2 tüketimle dolaşıyor.

Kaldı ki 180hp lik araç alıp gaz pedalına ayak ucuyla dokunmanın ne anlamı var?

• Corolla kullanıyorum hb 2006 otomatik her 10 bin de yaklaşık 250 ile 350 arası değişiyor servis masrafi geç lpg var benzinli kullanım ile arada pek performans farkı yok 190 200 km hız i lpg ile de görüyorum rahatlik la ama yeni astra da lpg subap ları eritiyor diye duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: samaraci

10 lt aşağı inmez

ActiveSelect ile 10lt hayal.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.