Şimdi Ara

ASTRA 1.6 T SPORT OTOMATİK ŞANZIMAN 180 BG (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otomatik turbo ve bu beygirdeki bir aracın normal kullanımda 11 litre yakması inanılmaz iyimser olur ben gene söylüyorum 15 litreden aşağı yakıyorsa bence gayet iyi ki ben pek ihtimal vermiyorum özellikle dur kalkı cok olan trafikte ancak arabanın sürüşünün keyifli olacağı konusunda kesinlikle eminim yeni kasa astrları begeniyorum ben
  • Şehiriçi : 9.9lt
    Şehirdışı : 5.6lt
    Ortalama : 7.2lt

Fabrika verileri bunlar bunun üstüne 1-2 litre eklersek + performanslı kullanımda 12-13lt geçeceğini sanmıyorum lakin günümüz teknolojisinde üretilen bir motor ve 1600CC.
    Sakin kullanımda 8-9lt civarı olur gibi.
  • polo gti tercihimdir, son derece dusuk yakit tuketimide beraberinde ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

Ben 1.4 turbo sport Otomatik kullanıyorum, 200 Km'de daha otomobil ,12/13 litre yakıyor anlık yakıt tüketimi, sabahları 30-32 litre falan gösteriyor 1-2 dakka ısınana kadar:)Bilgisayara göre, Aracı Perşembe günü aldığım zaman 59 litre yakıt aldım PO'dan ,265 lira tuttu, Şu an Depo 5/8 konumunda kalan menzil 353 km gösteriyor. Yani 550 km gidecek gibi, daha 100 km'ye çıkmadım araba rodajda diye, 1,6 turbo biraz daha yakar gibime geliyor.

Anlık tüketime değil ortalama tüketime bakmanızı tavsiye ederim benim araç aldığımda 9-9.5 yakıyordu şuan 8.1lt'de
  • 180 hp 2. el bir insignia tercihlerim arasında idi. Bu yaıkt tüketimi ile artık değil
  • bu yakit degerleri nedir boyle :S

bu kadar ufak bir arac 15-16lt?
    1.3 dizel 10lt?

Gercek mi bu degerler cok sasirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

polo gti tercihimdir, son derece dusuk yakit tuketimide beraberinde ...

ASTRA 1.6 T SPORT OTOMATİK ŞANZIMAN 180 BG

Pekte az yaktıgı soylenemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miridni -- 16 Ocak 2012; 19:07:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hayatında benzinli araba kullanmamış hep mazotlu araba kullanmış insanlar atmış kafadan.

Bmw X6 M'ler karma 14 şehir içi 21lt civarı yakıyor. Bu Astra mı 15 litre yakacak?

Bu Astra en fazla ama en fazla çatlatsan 11 litreyi geçmez. Normal kullanımda 8-9'u fln da çok rahat görür.

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

tüpsüz de binilmez. bmw ile opelin kadett den kalma rezalet ecotec teknolojisini mi kıyaslıyorsun.

bir de 180 hp yi kullanıcam dersen 6000 leri görürsen ortalaman 18 litre oluverir. ferrari california yı yakalrsın

O araba pistte çıksın 18 yaktıramazsınız yinede. E63 ler 23 litre gibi değerleri görüyorken 18 litre astra için hayalden öteye geçmez.

Full#Throttle haklı beyler.

• 1.6 Turbo için 180 ps düşük bir güç, buna rağmen 12 litre yakıyorsa bence uzak durmak lazım
  • 2009 Astram var 1.6 motor . Şehir içi 11 litre ortalama yakıyor . 1.6 Turbo belimizi büker bizim.
  • Aracin servis konusunda sikintisi olmaz ve surus keyfi cok ust seviyede lakin fiyat ve yakit degerleri baz alindiginda satin alinacak son arac desek fazla abartmis olmayiz.sehir ici 11lt.den asagi dusurebileceginizi sanmiyorum ki eger sakin kullanim tercih eden biri iseniz neden 180 beygirlik bir gucu isteyesiniz.bu motor gucunu suruse yansittiginizda 16lt.leri gorursunuz.ayrica opel alinacaksa en ust donanim alinmasini tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

bu yakit degerleri nedir boyle :S

bu kadar ufak bir arac 15-16lt?
    1.3 dizel 10lt?

Gercek mi bu degerler cok sasirdim

demek istediğim sakın kullanırsa 10 lt civarı
    1.6 180 hpnin nimetlerinden yararlanarak kullanırsa 15-16yı gorur agresif kullanımda
    ama ortalama istanbulda 12 lt aşcagını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

1.6 Turbo için 180 ps düşük bir güç, buna rağmen 12 litre yakıyorsa bence uzak durmak lazım

Şakacı seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

quote:

1.6 Turbo için 180 ps düşük bir güç, buna rağmen 12 litre yakıyorsa bence uzak durmak lazım

Şakacı seni

Hangi konuda şaka yaptığımı düşündün? güç konusu mu yakıt konusu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Şakacı seni

Güç konusunda Hocam. 1.6 litre 180 HP gayet yeterli bir güç. Türkiye'de kaç yolda bu gücü gaz pedalını gere gere yola vurabilirsiniz ki? Ben kayseri, aksaray, niğde, adana civarlarını bilirim. Bir kaç yer hariç 180 beygirlik yol görmüyorum :) Diyelim var, 180 beygiri koşturacak kullanıcının da TR şartlarında akaryakıt istasyonu falan olmalı :)

Bir de bu bütçe meselesi. Yani 1.6 litrelik motoru koyduğunuz aracın sınıfı ve üretim maliyeti, hedef kitlesi kimdir? Orta sınıf bir insanın bineceği bir aracı premium bir marka ile, onun motoru ile kıyaslamak ne kadar doğru?

O güç için 12 litre bence normal. Eski atmosferikler, fsi, tfsi gibi benzinli motorlar da olsa bugün 10 litre yakıyor.

• 180bg araca lpg mi takılır hiçmi akıl vicdan yok sizde ..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şakacı seni

Güç konusunda Hocam. 1.6 litre 180 HP gayet yeterli bir güç. Türkiye'de kaç yolda bu gücü gaz pedalını gere gere yola vurabilirsiniz ki? Ben kayseri, aksaray, niğde, adana civarlarını bilirim. Bir kaç yer hariç 180 beygirlik yol görmüyorum :) Diyelim var, 180 beygiri koşturacak kullanıcının da TR şartlarında akaryakıt istasyonu falan olmalı :)

Bir de bu bütçe meselesi. Yani 1.6 litrelik motoru koyduğunuz aracın sınıfı ve üretim maliyeti, hedef kitlesi kimdir? Orta sınıf bir insanın bineceği bir aracı premium bir marka ile, onun motoru ile kıyaslamak ne kadar doğru?

O güç için 12 litre bence normal. Eski atmosferikler, fsi, tfsi gibi benzinli motorlar da olsa bugün 10 litre yakıyor.

1.6 160 ps atmosferik kullanıyorum ortalama 7 litre yakıyorum. Bu açıdan kıyasladığımda 1.6 turbo için 180 ps bana düşük geliyor 12 litrede haliyle fazla. Bu açıdan söylemiştim. 1.6 cc herhangi bir motoru sonra dan turboladığında 200 ps in üzerinde güçler alınıyor, neden bu araca bu kadar para verip daha çok yakıtla daha az performans alalım? kıyaslamam bu yöndeydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şakacı seni

1.6 160 ps atmosferik kullanıyorum ortalama 7 litre yakıyorum. Bu açıdan kıyasladığımda 1.6 turbo için 180 ps bana düşük geliyor 12 litrede haliyle fazla. Bu açıdan söylemiştim. 1.6 cc herhangi bir motoru sonra dan turboladığında 200 ps in üzerinde güçler alınıyor, neden bu araca bu kadar para verip daha çok yakıtla daha az performans alalım? kıyaslamam bu yöndeydi.

Şimdi anladım. Siz eski Vtech kullanıcılarındansınız. kazasız belasız, Güle güle kullanın

Bir yerde haklısınız. Ama bunun seri üretim ve uzun mühendislik çalışmaları sonucu olduğunu unutmayalım. Firma herkesin bildiği bir firma. Orta sınıf bir otomobil bu kadar oluyor işte

• Teşekkür ederim, ALLAH hiçbirimize kaza bela göstermesin.

Düzeltmeden geçemeyeceğim sistemin adı vtec. Sonundaki h harfi bulunmuyor.

Bu arada orta sınıf bir otomobil demişsiniz fakat bence değil, özellikle fiyatıyla. Opel'in SPORT veya OPC adı altında ürettikleri araçlar performans amaçlı üretiliyor. Firmanın mühendisliğini tartışmak tabii ki anlamsız. Fakat bazı firmaların satış politikaları gereği dikkatli olmak gerekebiliyor.

İyi forumlar.
  • Z
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.