Şimdi Ara

Astra Clasic 2011 1.3 Cdti Tüketim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: metaner

Sedanda ş.içi klima kapalı ise 800 km.yi geçiyor. Açık olduğunda 750-800 km. civarı

Ş.dışı ise klima açık+yükle 4.7 lt/100 km. Kapalı olduğunda 4 lt. civarı. Yani s.dışı 1000 km. üzeri görülebiliyor...

Depoyu BP'den doldurduğumda yol bilgisayarında 1200 km. civarı bir rakam yakalamıştım bir kere

+1
  • Depoyu bp den doldurunca 1200 km yakalanabiliyorsa diğerleri mazot yerine hava basıyorlar galiba
    Ben 2000 km deyim daha 6.1 de altına inmedi yakıtı %70 shell %30 PO dan alıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

Depoyu bp den doldurunca 1200 km yakalanabiliyorsa diğerleri mazot yerine hava basıyorlar galiba
    Ben 2000 km deyim daha 6.1 de altına inmedi yakıtı %70 shell %30 PO dan alıyorum...

Biz de yalan yok kardeş

Astra Clasic 2011 1.3 Cdti Tüketim

920 civarında da lamba yandı doldurduk tekrar

• quote:

quote:

Depoyu bp den doldurunca 1200 km yakalanabiliyorsa diğerleri mazot yerine hava basıyorlar galiba

Biz de yalan yok kardeş

iyi de bu kullanım sonrasını göstermiyor ki?

depoyu fulleyip fotoyu çekmişsin.

• Yol bilgisayarimdan birkac resim....
    http://forum.donanimhaber.com/m_48481566/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: german24

quote:

quote:

Biz de yalan yok kardeş

iyi de bu kullanım sonrasını göstermiyor ki?

depoyu fulleyip fotoyu çekmişsin.

Kullanım sonrasını bu şekilde açıkladım.

Yolda fotoğraf çekmedim, sağanak yağmurlu,rüzgarlı bir gündü ve bir defa durdum, o da WC molası (İzmir-Karamürsel)

• Aslında sorular şehirlere göre sorulsa daha iyi,

İstanbul da 6.0 nın altında tüketimi olan varmı :)

aracım 6500 km de , tüketim 6,6

(sabah 8 akşam 6 şişli-merter arası)
  • Arkadaşın dediği gibi kullanan kişiye vede yere göre değişiklik gösteriyor
    şehirler arası yolda 90 km sabittte ortalama 4 hatta daha altına düşürebiliyorsun.
  • Merhabalar,
    19 Mayıs tatili bahanesi ile yaptığım Eskişehir-Burhaniye-Eskişehir yolu için yakıt tüketim bilgileri aşağıdaki gibi oldu.
    Araç 4 yetişkin + 1 ufaklık olmak üzere 5 kişi ve bagaj ağızına kadar dolu olarak harekete geçti.
    Hava yağmurlu ve Eskişehirden hareket esnasında sıcaklık 17C civarında idi ve klima eco modda kapalı.
    Yakıt deposu full dolu, yakıt PO ve Opet karışımı ve aracım henüz 1100km civarı.
    İlk durak olan İnegöl’e geldiğimde tüketim 3,7lt/100km gerçekleşmişti.
    İkinci durağım olan Susurluk’a geldiğimde ise 4,0lt/100km oldu , Susurluk’tan sonra klimayı açmak zorunda kaldım ve Burhaniye’ye ulaştığımda yakaladığım değer aşağıdaki gibi oldu:

• Burhaniye-Ören-Akçay çevresinde hareketlerim ve dönüş yolunda Karacabey-Bursa arası tam 45 dk boyunca 1nci vites dur-kalk hareket etmekten dolayı tüketim biraz arttı ve ortalama hızım düştü.
    Bu da Eskişehir’e vardığımdaki final yakıt tüketimim

• Aynı tarihler arasında aynı bölgeye Trakya tarafından 4 kişiyle geldim.900 km civarı yaptım.Eve döndüğümde ortalamam 5 litreydi. Dağ bayır vurdum gerçi ama aradaki 0,5 lt büyük fark gibime geldi. Mazotu ucuz diye opetten almıştım hiç memnun kalmadım.Bir daha shellden V-power'dan vazgeçmem.Opette fulletince menzil 950 km yazmıştı, shellde fulleyince 1100 den başlıyor menzil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thakan

Aynı tarihler arasında aynı bölgeye Trakya tarafından 4 kişiyle geldim.900 km civarı yaptım.Eve döndüğümde ortalamam 5 litreydi. Dağ bayır vurdum gerçi ama aradaki 0,5 lt büyük fark gibime geldi. Mazotu ucuz diye opetten almıştım hiç memnun kalmadım.Bir daha shellden V-power'dan vazgeçmem.Opette fulletince menzil 950 km yazmıştı, shellde fulleyince 1100 den başlıyor menzil.

depo doldurunca yazan menzil bilgisinin yakıt ile pek ilgisi olduğunu sanmıyorum. son tüketim ortalamana göre 52lt ile gidebileceğin yolu gösteriyor. yani son ortalaman 4.7 civarı olsa depoyu su ile doldursan dahi 1100km menzil gösterir.
    shell V-power'e gelince, kimi kullanıcılar menzili arttırdığını kimisi ise düşürdüğünü söylüyor. Benzinli araç kullanıdığım dönemlerden Shell'e karşı bir antipatim olduğundan ( ne zaman benzini Shell'den alsam araç daha fazla yakıt tüketmeye başlıyordu (clio ve 206'da aynı)) henüz dizelini denemedim.
    belki bu yaz tatiline çıkarken uzun yolda Eskişehir-Datça-Burhaniye-Eskişehir arasında deneyebilirim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.