Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
691
Cevap
25
Favori
142.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok teşekkür ederim aracı bugün teslim aldım füme gerçekten doğru bir tercih olmuş :) herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...
  • tekrar merhaba, aracım 400 km de ve yol bilgisayarı 10.3 litreyi gösteriyor, bir önceki arabam otomatikti ve ilk kez manuel bir arac kullanıyorum, vites değişimini 2500 devirde yaoıyorum, agresif kullandığım söylenemz ortalama hızım 25-26km/H, 1000 km den sonra yakıt tüketimim azalır mı dersiniz ? lpg taktıranınız var mı acaba, tavsiyeniz hangi marka olur, güvenlik konusunda tereddütlerim var performansın çok azalmadığını duydum ki şehir içi kullanıcısı olduğum için genel de sakin kullanım yetecek bana, sürüşü yol tutuşu açısından son derece keyif veren bir araç..yakıtı düzelir şeklinde geri bildirim gelirse lpg için bekleyebilirim..görüşlerinizi merakla bekliyorum..
  • düşer meraklanma yakıt tuketımın bende aracı ilk aldıgımda 11 küdürdü su anda 8.3 yakıt tuketımım araç 1000 km de
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUPERMAN

düşer meraklanma yakıt tuketımın bende aracı ilk aldıgımda 11 küdürdü su anda 8.3 yakıt tuketımım araç 1000 km de

ooo süper... çok teşekkürler, lpg yle uğraşmak istemiyorum ayda 500 km için harika haber bu, çok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drleoph

quote:

Orijinalden alıntı: SUPERMAN

düşer meraklanma yakıt tuketımın bende aracı ilk aldıgımda 11 küdürdü su anda 8.3 yakıt tuketımım araç 1000 km de

ooo süper... çok teşekkürler, lpg yle uğraşmak istemiyorum ayda 500 km için harika haber bu, çok teşekkürler...

aracı biraz düzgün kullan vites geçişlerini iyi ayarla yokuşlarda boşa sakın kesinlikle atma bu şekilde tasarruf edersin ve yakıt tüketümin gün geçtikçe düşecektir.
  • buyrun arkadaşlar son yakıt değerlerim... araba şu an 24700km'de... alalı tam 16 ay oldu bugün itibariyle...
    diğer mesajımı hatırlayanlar bilirler... giderek yakıt tüketimi düşme eğiliminde gözüküyor...
    araç 2010 astra classic III 1.6 115hp easytronic vites...

son benzinden sonra sıfırladığım bc1 değeri ------> 6.8...
    aldığımdan beri sıfırlamadığım bc2 değeri --------> 8.0...

bir depo benzinle şehir içi 785 km yapmış bulunmaktayım... üstelik ortalama hızım 40 km iken...
    toplamda yaptığım 24700 km'nin yaklaşık 10000km'si şehirler arası, kalan 15000km'si şehir içidir...

Astra H 1.6 115 HP
     Astra H 1.6 115 HP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guray1981 -- 31 Temmuz 2012; 23:26:31 >

• araç şu an 695 km de düzgün kullanmaya başladım vitesi2100-2200 civarı değiştiriyorum, şu an yakıt tüketimim 10,3 ten 9,7 ye düştü üstelik 10 günlük bile denmeyecek sürede düzgün kullanım sonucunda elde ettiğim değer bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drleoph

araç şu an 695 km de düzgün kullanmaya başladım vitesi2100-2200 civarı değiştiriyorum, şu an yakıt tüketimim 10,3 ten 9,7 ye düştü üstelik 10 günlük bile denmeyecek sürede düzgün kullanım sonucunda elde ettiğim değer bu...

Hayırlı ugurlu olsun, tenkink grey iyi bir tercih olmus :) 2100-2200 cok dusuk, yakit tuketimi icin motorunuzu yormayin, yerine gore degismekle beraber 2500 den once vites buyultmeyin. ustelik rodajdasiniz, arabayi mumkun oldugu kadar kendi karakterine uygun kullanın, ki tum parcalar ona gore sekil alsın..
  • Merhabalar, 2012 easytronic var bende de. mayıs ayında aldım. 3500 km'de. 600 kmsi şehir dışı. şehir içinin de yarısı ankara da mesai giriş/çıkışlarında eskişehir yolunda.

37 km ortalama hız, 7,5 litre de tüketimim var. sizce tüp taktırmak ne kadar mantıklı olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp.35

Merhabalar, 2012 easytronic var bende de. mayıs ayında aldım. 3500 km'de. 600 kmsi şehir dışı. şehir içinin de yarısı ankara da mesai giriş/çıkışlarında eskişehir yolunda.

37 km ortalama hız, 7,5 litre de tüketimim var. sizce tüp taktırmak ne kadar mantıklı olur?

Merhaba ben de haziran ayinin basinda easytronic astra aldim, bildigim kadariyla bizim araclarin motorlari lpg ile uyumlu degil ve ariza potansiyeli yuksek bir motor o yuzden cok iyi arastirin, bir de kaucuk paspas almak istiyorum ama 156 tl gibi bir fiyat verdiler ki orjinal paspas icin bence cok yuksek bir fiyat, maks. 40-50 tl civarinda kaliteli bir paspas tavsiye edebilecek varsa cok sevinirim, herkese iyi forumlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm bnde astra h 2004 ile 2008 arası dusunuyorum dızel pahalı lpg yada benzin dusunuyorum .triptonik dusunuyorum ama bu arabaların sanzuman beyınlerı sorunlu dıyolar yada a1a2a3 kadar araba titriyomus .)

kısacası kullanıpta cok sorun yasayan yada tavsıye etmeyen varmı sagolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubber80

slm bnde astra h 2004 ile 2008 arası dusunuyorum dızel pahalı lpg yada benzin dusunuyorum .triptonik dusunuyorum ama bu arabaların sanzuman beyınlerı sorunlu dıyolar yada a1a2a3 kadar araba titriyomus .)

kısacası kullanıpta cok sorun yasayan yada tavsıye etmeyen varmı sagolun

2008e kadar olanlar euro4 normlarında olduğundan vede motor parçalarının yapısı gereği 105hp.
    2009 ve üzerinde ise euro 5 normlarında ve alüminyum motor parçaları nedeniyle 115hp.

bende 2009 sedan easytronik var. banada aldığımda çok samimi bir tamirci arkadaş otomatiklerin sorunlu olduğunu ve de beyin ile ilgili değilde biyerde kömür var dedi onda sorun çıkabiliyormuş.
    fakat ben 11 aydır kullanıyorum(aldığımda 42bindeydi,şimdi 54binde) Allaha şükür bir sıkıntım olmadı şanzumandan.
    ama bu işler şans işi. bir de önceki kullananın huyuna suyuna bağlı.
    bu şanzuman ekonomi odaklı olduğundan gaza hızlı basmazsan tık tık hemen vitezi atıyor (2000 deviri geçince atıyor hemen)
    yok ben gazı köklemezsem olmaz diyorsan o zaman senin ruh halini anlayıp (şaka değil bu yazdığım:) ona göre vitez arttırıyor(4000-4500 devirde) haliyle daha atak ve seri bir araç oluyor.
    hakkatten gaza basma tepkine göre yavaş yada hızlı vites geçişleri oluyor.

ha bir de SPORT tuşu var. ona basınca araba dahada hırçınlaşıyor,yerinde duramıyor. gaza köklersen 6000devirde anca vites geçişi oluyor. normal bassan bile en az 4000devirde geçiyor vitez. ama hakkatten uçuyor o zaman.

ben bunları yazıyorum ama ben bu arabamı alana dek hiç otomatik yada triptonik araç kullanmamıştım. yani yazdılarımın bazıları fazla abartılı gelebilir bazı kişilere (görmemişin triptoniği olmuş hesabı..... )

• quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

quote:

Orijinalden alıntı: alp.35

Merhabalar, 2012 easytronic var bende de. mayıs ayında aldım. 3500 km'de. 600 kmsi şehir dışı. şehir içinin de yarısı ankara da mesai giriş/çıkışlarında eskişehir yolunda.

Merhaba ben de haziran ayinin basinda easytronic astra aldim, bildigim kadariyla bizim araclarin motorlari lpg ile uyumlu degil ve ariza potansiyeli yuksek bir motor o yuzden cok iyi arastirin, bir de kaucuk paspas almak istiyorum ama 156 tl gibi bir fiyat verdiler ki orjinal paspas icin bence cok yuksek bir fiyat, maks. 40-50 tl civarinda kaliteli bir paspas tavsiye edebilecek varsa cok sevinirim, herkese iyi forumlar..

internnetki alışveriş sitelerinde bulabilrisin. ben 30 tlye aldım. gayet memnunum. hatta cam suyu, mikrofiber bez, lastik onarıcı sprey ( adı bu mu emin değilim:)) fln da almıştım. oto aksesuarda 50 tl üzeri kargo ücretsizdi.

• merhaba 2011 model astra h 1,6 115 hp sahibiyim araç 30 bin km ye geldi yağ bakımı da geldi yağ ile birlikte bujileri de değiştirmek istiyorum ama uygun buji numarasını nasıl bulabilirim champion buji taktırmak istiyorum internette bulabileceğim yer var mı? geçen sefer gm taktırdım yağ değişimine kadar idare etmedi diyebilirim arkadaşım champion taktırmıştı ve çok memnun çekişte düşme yok benimki çekişlerde iyice ölü durumda birde lpg li araçlar için performans bujileri var bunları tavsiye eder misiniz bu bujiler için 60 bin km ömür biçmişler kullanan varmı ?
    bu arada araçta zavoli sıralı otogaz sistemi mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi platinum82 -- 11 Ağustos 2012; 12:14:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: platinum82

merhaba 2011 model astra h 1,6 115 hp sahibiyim araç 30 bin km ye geldi yağ bakımı da geldi yağ ile birlikte bujileri de değiştirmek istiyorum ama uygun buji numarasını nasıl bulabilirim champion buji taktırmak istiyorum internette bulabileceğim yer var mı? geçen sefer gm taktırdım yağ değişimine kadar idare etmedi diyebilirim arkadaşım champion taktırmıştı ve çok memnun çekişte düşme yok benimki çekişlerde iyice ölü durumda birde lpg li araçlar için performans bujileri var bunları tavsiye eder misiniz bu bujiler için 60 bin km ömür biçmişler kullanan varmı ?
    bu arada araçta zavoli sıralı otogaz sistemi mevcut

zavollide arıza kodu veriyormu? sıkıntı oldumu? lpg bujisini ilk defa duyuyorum? bunun farkı ne?
  • yanlışlıkla bc1 i sıfırladım, ikinci depomda şu a 750 km deyim bu depoyla 120 km yaptım gösterge 8.0 litre anlık tüketim 7 yi nadiren geçiyor, kalkışlar hızlanmalar derken ortalama 8.0 ı buldum ...danışmak istediğim şu, henüz 750 km deyim, bazen cruise kontrol yapıyorum hem konforu iyi oluyor hem de yakıt tüketimi, peki motor için sorun yaratırmı, rodaj 1000 km mi?1000 den sonra otobana çıkıp motoru açmak mı gerekiyor ?
  • yanlışlıkla bc1 i sıfırladım, ikinci depomda şu a 750 km deyim bu depoyla 120 km yaptım gösterge 8.0 litre anlık tüketim 7 yi nadiren geçiyor, kalkışlar hızlanmalar derken ortalama 8.0 ı buldum ...danışmak istediğim şu, henüz 750 km deyim, bazen cruise kontrol yapıyorum hem konforu iyi oluyor hem de yakıt tüketimi, peki motor için sorun yaratırmı, rodaj 1000 km mi?1000 den sonra otobana çıkıp motoru açmak mı gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

Orijinalden alıntı: platinum82

merhaba 2011 model astra h 1,6 115 hp sahibiyim araç 30 bin km ye geldi yağ bakımı da geldi yağ ile birlikte bujileri de değiştirmek istiyorum ama uygun buji numarasını nasıl bulabilirim champion buji taktırmak istiyorum internette bulabileceğim yer var mı? geçen sefer gm taktırdım yağ değişimine kadar idare etmedi diyebilirim arkadaşım champion taktırmıştı ve çok memnun çekişte düşme yok benimki çekişlerde iyice ölü durumda birde lpg li araçlar için performans bujileri var bunları tavsiye eder misiniz bu bujiler için 60 bin km ömür biçmişler kullanan varmı ?
    bu arada araçta **** sıralı otogaz sistemi mevcut

zavollide arıza kodu veriyormu? sıkıntı oldumu? lpg bujisini ilk defa duyuyorum? bunun farkı ne?

taktırdığımdan beri arıza vermedi ancak sakın ola ki aygaz kullanmayın total ya da shell den alın gazı lpg bujileri performans bujileri olarak çıkmış farkı ne bilmiyorum ama lpg bujisinde ömür 60 000 km yazıyor diğer bujilerde 20 000 km champion marka arıyorum lpg bujisi olmasa da olur normal buji de takabilirim ama champion olması lazım bujinin

• Astra Classic Sedan otomatik enjoy plus pakete 42.500TL fiyat verdi bayii nasıl sizce ?
  • arkadaşlar 2012 astra sedsan enj pls H kasa arabam var ,benzinli ama benzine gelen zamlarla benim 5000 km yi bulmam 2 seneyi bulacak hiç LPG taktıran var mı taktırıpta subap eriten var mı? ben olgun lpg Landirenzo türkiye distürb. e sordum efsane sadece turbosu olanlarda problem oluyor dediler..ne dersiniz..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.