Şimdi Ara

Astra H Sedan | Kapı Hoparlör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç orjinalinde olan hoparlörlerin sağ kapılardan böyle dikkat ettiğinizde ve bass'tan sonra hafif bi ses geliyor (cızırtı değil)
    Bugün bi oto sesciye gittim kapı açılıp bakılması lazım dedi benim kapılarda daha hiç açılmadı. Böyle basit bir konu içinde oto sesciye açtırmadım.
    Dinledi biraz evet biraz bozukluk var orjinal olduğu için yüksek bass ayarında hoparlör merkezine zarar vermiştir dedi. (Orjinal teyp bass seviyesi +6'da)

350 lira fiyat çıkardı ancak aracımda kapı üstündede küçük olanlarda var galiba tweeter deniliyor onlarda var ama sağlamlar heralde internetten baktığım modellere göre bana biraz fazla geldi.

Yani şimdi benim kapı üstünde küçük hoparlörcükler var kapı altını değiştiğimde onlarda takım içinden çıkar mı ? Hangisi ile daha kaliteli ses elde ederim ?

Öne : Sony XS-FB1630 16 cm 3 Yollu Oto Hoparlör 270wattt - 45 RMS

Arkaya : Sony XS-FB1330 240 Watt 13 cm Oto Hoparlör 3 Yollu

Taksam nasıl olur ? Öyle bass meraklısı değilim ama mevcut sistemden memnundum daha kötü olsun istemiyorum. Orjinal CD30 Mp3 teyp olacak anfi vs. düşünmüyorum.

Varmı tavsiye edeceğiniz güzel hoparlör ?

• Önlere Sony 1638
    Arkalara Sony 1338

Düşünüyorum sizce nasıl ?
  • bence sistemde sorun yok ayak üstü düdüklemek istemiş. bass ve tiz ayarını azcık kısabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

bence sistemde sorun yok ayak üstü düdüklemek istemiş. bass ve tiz ayarını azcık kısabilirsiniz.

Bende bass ayarını az kıstım şuan problem yok ama zaten bu konularda biraz dikkatliyimdir. Bass'tan sonra böyle tuhaf bi bozukluk sesi geliyo.

Sony 1638 ve Sony 1338 şuan olduğundan daha iyi veya şuanki gibi ses verirse değiştiririm. Ama ya daha kötü verirse diye şüphem var. Servisten orjinali tekrar alsam diyorum bu seferde hem pahalı olacak hem aynısı olacak. Bu dediğim hoparlörleri 160 liraya temin edebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jRMix

quote:

bence sistemde sorun yok ayak üstü düdüklemek istemiş. bass ve tiz ayarını azcık kısabilirsiniz.

Bende bass ayarını az kıstım şuan problem yok ama zaten bu konularda biraz dikkatliyimdir. Bass'tan sonra böyle tuhaf bi bozukluk sesi geliyo.

Sony 1638 ve Sony 1338 şuan olduğundan daha iyi veya şuanki gibi ses verirse değiştiririm. Ama ya daha kötü verirse diye şüphem var. Servisten orjinali tekrar alsam diyorum bu seferde hem pahalı olacak hem aynısı olacak. Bu dediğim hoparlörleri 160 liraya temin edebiliyorum.

aracın üstündekilerden pek bi fark olacağını sanmıyorum. belki bi tık üstü olabilir. vereceğiniz paraya değmez yani

• quote:

quote:

quote:

aracın üstündekilerden pek bi fark olacağını sanmıyorum. belki bi tık üstü olabilir. vereceğiniz paraya değmez yani

Altı olmasında dengi ve üstü olsa yeter.

Pahalı mı ? Peki bunun yerine ne önerirsiniz ne yapmalıyım ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Altı olmasında dengi ve üstü olsa yeter.

Pahalı mı ? Peki bunun yerine ne önerirsiniz ne yapmalıyım ?

1- cızırtıyı kafaya takmayıp orjinallerle devam etmek

2- boyutlarından emin olduğunuz (kapılarla uyumlu) hoparlörleri alıp düzgün bir yerde taktırmak(kapılarınız kasaplar tarafından delinebilir!)

3- biraz daha paraya kıyıp daha profesyonel sistem kuranlar tarafından fikir ve ürün almak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.