Şimdi Ara

astra j(hb) ses sistemi öneri ve destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese selam astra j kasa aracım için ses sistemi arayışına girdim üzerinde orjinal cd400plus teyp ile kullanılacak şekilde yapılacak sistem.fabrika çıkışı arka kapılarda hoparlör o yüzden ön ve arka kapılara takım olacak şekilde sıfır düşünüyorum midrange alsam kapılara sığarmı-orjinal teyp için deck çeviricimi gerekiyor kaç kanallı almam lazım bass ve anfi ne önerirsiniz.kısaca sistem 4 hoparlör 1 bass 1 anfi olacak. kapılara montaj(16cm) olacak şekilde istiyorum pandizot istemiyorum

• Öncelikle merhabalar Herhangi bir bütçe belitmemişsiniz ama orta bütçeli olarak yardımcı olmaya çalışacağım. Midrange konusundan biraz bahsetmek istiyorum. Midrangeler alt frekansları çok başarılı çalamıyor ve ses bozulmaları çabuk gerçekleşiyor kapılara monte ettiğiniz midrangeler sürekli zırıltı gibi sesler çıkartabilir ya çok kaliteli midrange düşünün yada midrangeten vazgeçin derim. Sisteminize gelecek olursak ses beklentileriniz konusunda da herhangi birşey belirmemişsiniz dinlediğiniz müzik tarzı kulağınıza hoş gelen tonlamalar bass tiz gibi bunları belirtirseniz daha detaylı yardımcı olurum şimdilik bir kaç öneride bulunacağım. Size gerekli olan sistem bileşenleri 5 kanal bir amfi 2 takım component 1 subwoofer 1 tesisat kablosu 1 deck çevirici.

5 kanal amfi olarak bu cihaz işinizi çok rahat görecektir.
    urun.n11.com
    Soundmagus Sm-5c5 5 Kanal 4500 Watt Amplifikatör - n11.com
    https://urun.n11.com/teyp-cerceveleri/soundmagus-sm-5c5-5-kanal-4500-watt-amplifikator-P271688679

Uygun bütçeli component olarak bu takım işinizi görür. 2 takım sipariş etmeniz gerekmekte.

Subwoofer olarak bu cihazı öneririm hem slim kabin olması vasıtasıyla çok yer kaplamıyor hemde ses kalitesi olarak tok ve yumuşak çalıyor kısacası kaliteli subwoofer.

Amfi tesisat kablo seti olarak 50-100TL arasındaki 4ga-awg yada 8ga-awg kablo kalınlığı olan setlere bakabilirsiniz örnek olması açısından bir link ekliyorum.

Deck çevirici olarak piyasadaki 25-100TL arasındaki cihazların rca çıkış voltajı 2v tur daha kaliteli 3.5v civarı çıkışı olan cihazlar 200tl üzeri sizin için önerim 25-100tl arası olanlar işinizi görür.

Şimdilik bu kadar yardımcı olabildim. Bütçenizi ve beklentilerinizi detaylı bir şekilde açıklarsanız daha çok yardımcı olabilirim.

• Bütçe lazım, subigarage, aydınelektronik gibi yerlerde yaptırmanızı öneririm. Mahalle arası yerlerde yaptırmayın elektrik tesisatı bilen yok ülkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum bütçem maksimum 3000tl olacak bunu belirteyim. öncelikle şunu sormak istiyorum anlamadığım için soruyorum bu işleri 5 kanal anfi illa şartmıdır bu sistem için.orjinal teyp deck çevirici takınca ses kaybı yaşarmıyım sence.müzik zevkim çok ağır basslı değil tatlı bir bass sesi bozmadan öyle mahalleye dinletme gibi bir olayım yok :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grag0r -- 18 Nisan 2020; 21:26:28 >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    3000tl maks. hocam birde adanada ikamet ediyorum dediğiniz yerler nerde bilmiyorum
    Hocam iş görür mü sence
    astra j(hb) ses sistemi öneri ve destek

• grag0r kullanıcısına yanıt
    Çöp hocam, subwoofer ve amfi almak yerine kaliteli hoparlör alın daha mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    neden öyle dedin ki hocam önerin varsa söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: grag0r

kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum bütçem maksimum 3000tl olacak bunu belirteyim. öncelikle şunu sormak istiyorum anlamadığım için soruyorum bu işleri 5 kanal anfi illa şartmıdır bu sistem için.orjinal teyp deck çevirici takınca ses kaybı yaşarmıyım sence.müzik zevkim çok ağır basslı değil tatlı bir bass sesi bozmadan öyle mahalleye dinletme gibi bir olayım yok :d
    5 kanal amfi şart değil tabiki fakat sistemde 2 takım componenet ve 1 de subwoofer kullanmak istiyorsunuz hoparlörleri 4homda tam güçte beslemek için 5 kanal amfi gerekiyor. 4 kanal bir amfi ile de bağlantı yapılabilir fakat amfi ve hoparlörleriniz 2ohmda çalışır ses kalitesinde ve ses gücünde düşüş yaşanır. Bu sebeple 5 kanal amfi önerdim. Önerdiğim cihazlar bütçenize uygun gözüküyor değerlendirmenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Çöp hocam, subwoofer ve amfi almak yerine kaliteli hoparlör alın daha mantıklı.
    Orjinal teyple kaliteli hoparlörleri yeterince besleyemez amfi kullanımı şart. Ayrıca kaliteli müzik dinlemek isteniyorsa subwoofersız bir sistem de olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grag0r

neden öyle dedin ki hocam önerin varsa söyle
    Sistemde subwoofer kullanmak istemiyorsanız şayet size daha kaliteli bir component takımı önerebilirim. Alpine Type S serisinden Alpine S-S65C modeli fiyat olarak takımı 800TL civarıdır biraz yüksektir fakat ses kalitesi olarak çok muazzam bir component takımıdır. 2 takım alıp 4x80rms gücünde 4 kanal bir amfiyle kullanıp güzel ses almanız mümkün.
    subwoofer kullanmak istiyorum sistemde

Besler, 3000 Tl ye Amfi + Sub + Hoparlör sıkıştırmak mantıklı değil. Subwoofer olmadan da gayet müzik dinlenebilir Kalite için bütçe az.

• Subwoofer önerim bu olur, istediğiniz zaman kumandadan kapatır açarsınız ve dahili amfisi sayesinde extra bir parçaya gerek bırakmaz.
    www.hepsiburada.com
    Alpine SWE-815 20cm Eseri Dahili Amplifikatör 50-125Hz 12dB Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alpine-swe-815-20cm-eseri-dahili-amplifikator-50-125hz-12db-acik-kapali-port-subwoofer-pm-otalpswe-815

Hoparlör olarak bunları al daha sonra amfiyi Match, Audison, Hertz gibi kaliteli markalardan biriyle takviye edersin, tek seferde her şeyi almaya çalışma upgrade yapabileceğin bir şey ses sistemi ama 3000 liraya her şeyi sıkıştırırsan hiç bir ürün düzgün olamayacağı için hepsini tekrardan yükseltmek zorunda kalırsın, en azından 2 parça kaliteli mal al sonra onları tam potansiyele çıkartacak ekranlı teyp veya amfi alabilirsin.

• quote:

Besler, 3000 Tl ye Amfi + Sub + Hoparlör sıkıştırmak mantıklı değil. Subwoofer olmadan da gayet müzik dinlenebilir Kalite için bütçe az.
    Yanlış anlamayın ama 20w çıkış gücüne sahip hiç bir orjinal teyp sizin önerdiğiniz veya benim önerdiğim component takımını besleyemez amfi kullanmak şart. Kalitenin bütçe ile orantılı olduğunu eminim sistemi kuracak arkadaşta farkında başlangıç için 3000tl bütçe yeterli bütçesi olduğunda yine istediği gibi sistemini geliştirebilir. Bende Alpine, Focal, Hertz, Vibe, Rockford gibi markaları önermeyi çok isterim fakat 3000tl altında bir bütçe ile bu markalardan sistem kurmak çok zor.
    O yüzden parça parça almasını önereceksin, yoksa sistemin ürettiği saçma sapan sesleri dinlersin.

• quote:

O yüzden parça parça almasını önereceksin, yoksa sistemin ürettiği saçma sapan sesleri dinlersin.
    Dünya kadar para verip müzik dinyemeyecek bütçesi olana kadar ne yapacak. Ozaman hiç bu işe girişmesin para biriktirsin. ben ona en güzel ses sistemini önereyim. 1. adım 3000.tlye güzel bir ses yalıtımı yaptırsın. 2. adım 2500-3000tl arası güzelbir multimedia oynatıcı ana ünite alsın. 3. adım 3000tl civarı bir dijital dsp alsın. 4. adım yaklaşık değerleri 5000-6000tl olan 8 kanal bir stereo amfi ve subwoofer için mono amfi alsın. 5. adım yaklaşık değerleri 1500tl olan 4 takım 3 yol component takımı alsın. 6. adım 2000tl civarına bir subwoofer. 7. adım montaj ve işçilik. Alın size pro sistem. Adamın bu işe ayırabileceği bütçe belli ve pro bir sistem istemiyor zaten. Burada önemli olan orta kalite bir ses sistemi yapıp keyifli müzik dinleyebilmek. Zaten bu belirttiğim bütçelere çıkabilecek biri olsa bu ses sistemini sana bana sormaz en mantıklı bir şekilde işi en uzmanına yaptırır. 4 adet component takımına 1500tl verip orjinal teybe bağlamanın hiç bir mantıklı açıklaması yok ya siz bu işten hiç anlamıyorsunuz yada ben hiç anlamıyorum.

• quote:

Subwoofer önerim bu olur, istediğiniz zaman kumandadan kapatır açarsınız ve dahili amfisi sayesinde extra bir parçaya gerek bırakmaz.
    https://www.hepsiburada.com/alpine-swe-815-20cm-eseri-dahili-amplifikator-50-125hz-12db-acik-kapali-port-subwoofer-pm-otalpswe-815
    https://www.hepsiburada.com/hertz-k-165-16-cm-300-w-komponent-takimi-p-HBV00000EY0EI?magaza=otomuzikmarket
    Hoparlör olarak bunları al daha sonra amfiyi Match, Audison, Hertz gibi kaliteli markalardan biriyle takviye edersin, tek seferde her şeyi almaya çalışma upgrade yapabileceğin bir şey ses sistemi ama 3000 liraya her şeyi sıkıştırırsan hiç bir ürün düzgün olamayacağı için hepsini tekrardan yükseltmek zorunda kalırsın, en azından 2 parça kaliteli mal al sonra onları tam potansiyele çıkartacak ekranlı teyp veya amfi alabilirsin.
    Kusura bakmayın hazır konusu açılmışken bende araya girmek istiyorum. Sizin yazdığınıza göre öncelikle component' leri alabiliyoruz. Peki ben öncelikle 2 takım yukarıda paylaştığınız componentleri alsam aracımda bulunan teyp bunları besleyebilir mi? ayrıca 2 adet te tweeter var aracımda .İleride upgrade yapmak için daha sonra amfi ve subwoofer ile desteklemek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancekic88

Dünya kadar para verip müzik dinyemeyecek bütçesi olana kadar ne yapacak. Ozaman hiç bu işe girişmesin para biriktirsin. ben ona en güzel ses sistemini önereyim. 1. adım 3000.tlye güzel bir ses yalıtımı yaptırsın. 2. adım 2500-3000tl arası güzelbir multimedia oynatıcı ana ünite alsın. 3. adım 3000tl civarı bir dijital dsp alsın. 4. adım yaklaşık değerleri 5000-6000tl olan 8 kanal bir stereo amfi ve subwoofer için mono amfi alsın. 5. adım yaklaşık değerleri 1500tl olan 4 takım 3 yol component takımı alsın. 6. adım 2000tl civarına bir subwoofer. 7. adım montaj ve işçilik. Alın size pro sistem. Adamın bu işe ayırabileceği bütçe belli ve pro bir sistem istemiyor zaten. Burada önemli olan orta kalite bir ses sistemi yapıp keyifli müzik dinleyebilmek. Zaten bu belirttiğim bütçelere çıkabilecek biri olsa bu ses sistemini sana bana sormaz en mantıklı bir şekilde işi en uzmanına yaptırır. 4 adet component takımına 1500tl verip orjinal teybe bağlamanın hiç bir mantıklı açıklaması yok ya siz bu işten hiç anlamıyorsunuz yada ben hiç anlamıyorum.

Alıntıları Göster
    Kusura bakmayın konuya sonradan girdim. Aşağıda yazdığımı siz özetlemişsiniz aslında. Cevap verebilecek durumda iseniz size bir konuda danışmak isterim. Benim herhangi bir bütçem yok eğer mantığıma yatarsa 10 bine de çıkabilirim. fakat bunu hemen yapamam. Size sorum ise uzun süre kullanabileceğim ve doyurucu bir ses için gerekli şeyler neler. Mesela yalıtım yazmışsınız. multimedya oynatıcı eklemişsiniz. bu tür şeylerin etkisi ne kadar olur müziğe. Aracım 2012 model mitsubishi lancer. Yalıtım zayıf, dış sesi çok alıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.