Bildirim
astra j(hb) ses sistemi öneri ve destek (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Merhabalar sorunuza detaylı bir cevap vermek istiyorum. Profesyonel sistemlerde olmazsa olmaz dediğimiz şeylerin başında akustik yalıtım geliyor. Yalıtım aracınızı hem dış seslerden koruyup ısı ve ses yalıtımı sağlıyor hemde iç ortamda müzik kalitesini artıracak akustik bir ortam oluşturuyor. Yalıtım fiyat olarak yalıtımda kullanılacak malzeme kalitesi aracın metreküp bakımından ölçüsü ve işçiliğe göre değişiklik gösterebiliyor. Ortalama 1000tl-3000tl arasında rakamlara yaptırılabilir. İyibir multimedia oynatıcı yada teyp kullanmak ses kalitesini ciddi oranda değiştirebilir. Bir müzikte onlarca yüzlerce ses olabiliyor ve bu sesler farklı frekanslarda çıkıyor. İyi bir multimedia oynatıcı veya teyp bu sesleri ayrı ayrı okuyabiliyor. Aracın orjinalliği bozulmak istenilmezse pro sistemlerde bu cihazlar torpido gibi alanlara harici cihazlar olarak eklenebiliyor yada aracınıza uygun ölçülerde cihazlar tercih edilip orjinal yerlerine monte ediliyor. Aracınızın yalıtımı yapıldıktan sonra detaylı akustik kontrolü yapılıp uygun ölçülerde hoparlörler belirleniyor ve sahne havasını yakalanmak için konumlandırılması gereken alanlar belirleniyor. Pro sistemlerde 4 yol ses sistemleri tercih ediliyor. 4 yol dediğimiz sistem Bas, Mid Bas, Midi, Tiz şeklinde gerçekleştiriliyor. istenildiği takdirde 3 yol (bas, mid, tiz) olarakta kullanılabiliyor. Sahne havası yakalanmak için bas sesleri alttan ve arkadan mid sesleri yandan tiz sesleri ise ön omuz hizasından gelmesi tercih ediliyor. İnsan kulağı belli frekans aralığındaki sesleri duyabiliyor bazı sesleri ise sadece hissedebiliyor. Eskiden pro sistemlerde mekanik ekolayzer işlemciler kullanılıyordu. Günümüzde dijital dsp cihazları bu işlemi gerçekleştiriyor. Bu cihazlar hoparlörlerinize giden sesleri ayrı ayrı süzüp kesip biçip uygun frekans değerlerini göndererek müzik kalitesini maksimumda yaşamanızı sağlıyor. Amfiler ise bu hoparlörlerin ihtiyaç duydukları gücü sağlıyor. Amfiler sistemde kullanılacak hoparlör çeşidine sayısına ve gücüne göre değişiklik gösterebiliyor. Pro sistemlerdeki amaç müzik kalitesini maksimumda dinleyiciye ulaştırmak. İyi bir sistem dinleyiciye konser salonunda canlı müzik dinliyormuş hissini uyandırabiliyor. Pro sistemler için en düşük bütçe 10bintl civarıdır bu rakam beklentilerinize cihaz seçimlerinize göre 70-80bintl leri bulabiliyor. Bu tip sistemleri işin ehli bu işe yıllarını vermiş kendini kanıtlamış insanlara yaptırmak gerekiyor. Bu işlemleri yapabilmek için gerçek bir birikim ve bir çok alet edevat elektronik cihaz gerekiyor. Umarım yeteri kadar açıklayıcı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz başka bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.quote:
Orijinalden alıntı: Dreamerrrr
Kusura bakmayın konuya sonradan girdim. Aşağıda yazdığımı siz özetlemişsiniz aslında. Cevap verebilecek durumda iseniz size bir konuda danışmak isterim. Benim herhangi bir bütçem yok eğer mantığıma yatarsa 10 bine de çıkabilirim. fakat bunu hemen yapamam. Size sorum ise uzun süre kullanabileceğim ve doyurucu bir ses için gerekli şeyler neler. Mesela yalıtım yazmışsınız. multimedya oynatıcı eklemişsiniz. bu tür şeylerin etkisi ne kadar olur müziğe. Aracım 2012 model mitsubishi lancer. Yalıtım zayıf, dış sesi çok alıyor.
Alıntıları Göster
-
Hocam bence ses sistemi yaptırmayın bütçenizi toparlayıp yazın korona vs de bitmiş olunca ankaraya gidersiniz işinin ehi kişilere yaptırırsınız. Adana da zaten montaj yapacak adam olduğunu sanmıyorum. Yalıtımın etkisi çok büyük olur, ses dediğiniz şey titreşimle oluşur ancak bu titreşim kapıları titreşince ses çamurlaşır. Kapılara yaptracağınız yalıtım ses sistemine dokunmamışız dahi olsanız müzik keyfinizi aşırı derecede arttırır. 4 kapı kaliteli malzemelerle yapılırsa işçilik dahil 1250-1500 tl civarına yapılır. Şu videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
https://www.youtube.com/watch?v=0JiAT6diS2g&feature=youtu.be
Bence para biriktirin, adanada hem malzemeleri hem arabayı harcarlar gibime geliyor. Astra J kaliteli ve uzun ömürlü bir araba eğer ki sizde uzun süre binmeyi düşünüyorsanız acele etmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
adanada bu işi yapacak bir çok usta var buna emin olabilirsin işinin ehli kapılar için ses izalasyonu olayı zaten benim arabada mevcut daha önceden yaptırmıştım -
Cevap ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Kafamdaki bir çok şey yerine oturdu diyebilirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X