Bildirim
Astra J kasada yakıt deposundan gelen çalkantı sesleri
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bu konunun aynisini ben acmistim gecmis zamanlarda. Sorunun nedeni yakit deposunda dalgakranin olmamasidir. Servisin bunu ucretsiz olarak taktigi soylenmekte ama ben gidip gorusemedim bu konu ile ilgili. Tam depo ile yarim depo ile aradaki yakitta bu sesi yapiyor. Ve cok fazla gelen bir ses
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 7he mcRp
Bu konunun aynisini ben acmistim gecmis zamanlarda. Sorunun nedeni yakit deposunda dalgakranin olmamasidir. Servisin bunu ucretsiz olarak taktigi soylenmekte ama ben gidip gorusemedim bu konu ile ilgili. Tam depo ile yarim depo ile aradaki yakitta bu sesi yapiyor. Ve cok fazla gelen bir ses
Opel Türkiye ile görüştüm. Bunun kronik bir sorun olduğunu, birçok kişinin bu sorunu dile getirdiğini, ancak garanti kapsamında gideremeyeceklerini ilettiler.
Ben de bunun bir tasarım veya üretim hatası olduğunu ve Opelin bunu çözmek zorunda bulunduğunu, tabi bunun Opel'e bir maliyet getireceğini ve bu maliyeti Opel'in karşılamak istemeyeceğini söyledim.
Şu ana kadar aksesuar olarak bir yakıt deposuna çalkalanmayı ve sesi kesmesi için dalgakıran denilen bir parça takıldığını duydunuz mu? Ücretini de öğrendim Dalgakıran 303TL İşçilik 250TL. Toplamda depodan gelen sallantı sesinin kesilmesinin size maliyeti 553TL.
Eğer Opel almayı düşünen arkadaşlar varsa almadan önce pazarlıkta bu parçanın takılmasını talep etsinler. ve Ses yapmayan depo ile araçlarını güvenle kullansınlar. Aksi halde Opel markasının satış sonrasında müşterilerine sahip çıkmadıklarını yaşayarak göreceklerdir.
Konfor özellikleri ön plana çıkarılarak satışı yapılan bu aracın deposundan gelen çalkantı sesleri, daha ucuz ve kalitesiz olan araçlarda bulunmamaktadır. Belki de bu hatalı üretilmiş depoları bizim gibi gelişmemiş ülkelere göndereceği araçlara takıp göndermekte, diğer ülkelerde satılan araçlar dalgakıranlı olarak piyasaya sunulmaktadır.
Son söz : Opel almadan bu deneyimleri yaşayacağınızı bir kez daha aklınıza getirin. Tüketici olarak hakkımı arayacağımı ve gerekli yerlere başvuracağımı da kendilerine ilettim.
-
Ayrıca şunu da öğrenmiş oldum. Opel'in kalite anlayışı gereği kaydettikleri sesler, her zaman kaydolmuyormuş. Rastgele oluyormuş. Zaten suçlu duruma olduklarına tanıklık eden ses kayıtlarını kim tutmak ister ki? Bekli de bazen rastgele yanlışlıkla silinmiş bile olabilir. -
ya inanın ilk defa opele bulaşmış oldum bende aldığıma alacağıma pişman oldum. bu kadar plansız bir araba yapmalarına anlam veremedim. -
quote:
Orijinalden alıntı: master90
Ayrıca şunu da öğrenmiş oldum. Opel'in kalite anlayışı gereği kaydettikleri sesler, her zaman kaydolmuyormuş. Rastgele oluyormuş. Zaten suçlu duruma olduklarına tanıklık eden ses kayıtlarını kim tutmak ister ki? Bekli de bazen rastgele yanlışlıkla silinmiş bile olabilir.
Opel kaydetmiyorsa siz kendi telefonunuzdan gorusme sirasinda kayit alip delil olarak sunabilirsiniz o halde
2012 den sonra üretilen hiç bir astra modelinde dalga kıran - separatör yokmuş arkadaşlar. benim aracımda da yok. servise sordum yaklaşık 500 tl civarı olur abi yaparız dediler. dedim böyle saçmalık mı olur? verdikleri cevap ise; arabanın aerodinamiği ve aksamına bir etkisi yok sadece ses yapar o yüzden üretimde bu seperatörü çıkardılar dediler ben şok tabi :) -
aracımı aldığımda bu sorunu bende fark ettim. bayiden çıktıktan sonra depoyu fulletmiştim. gerçekten rahatsız edici bir ses. ama daha sonra bu sesi bir daha hiç duymadım çünkü ilk seferden sonra hiç depoyu fulletemedim malum yakıt fiyatlarından dolayı :D bir depo yaklaşık 300 tl ye dolduğunu düşünürsek aslında bu ses faydalı bir sesde denebilir.:) -
bende pek takmıyorum işin aslı ama yinede ufak 2 parçanın konulmaması böyle bir araçta yazık dedirtiyor. neyse arabamı seviyorum sonuç olarak. olmadı sürekli bir dalga sesi kendini deniz kenarında hissetmen vs :D -
quote:
Orijinalden alıntı: muten_roshi
aracımı aldığımda bu sorunu bende fark ettim. bayiden çıktıktan sonra depoyu fulletmiştim. gerçekten rahatsız edici bir ses. ama daha sonra bu sesi bir daha hiç duymadım çünkü ilk seferden sonra hiç depoyu fulletemedim malum yakıt fiyatlarından dolayı :D bir depo yaklaşık 300 tl ye dolduğunu düşünürsek aslında bu ses faydalı bir sesde denebilir.:)
Istemszce güldüm
hocam o ses h kasada da var. benim araçta da mevcut. çok kafaya takma çünkü çözülecek bir şey değil, en azından kafaya takılacak kadar sorun değil -
3 ay önce 0 km olarak aldığım aracımın deposunu 3-4 kere fulledim ama böyle bir sorunla karşılaşmadım ya da ben farkedemedim ama şimdi de kıllandım :) yarın dinleyeceğim bakalım. -
quote:
Orijinalden alıntı: turquaz60
hocam o ses h kasada da var. benim araçta da mevcut. çok kafaya takma çünkü çözülecek bir şey değil, en azından kafaya takılacak kadar sorun değil
Hocam J kasada gercekten insanin sinirini bozacak cinsten fazla geliyor ses. Arkadaslarima dinlettim aracimda verdikleri tepki baya agir oldu isin ilginç yani arkadaslarim da astra J sahibi ve onlarda oyle sesler gelmiyor ilginç
aynı sesi ben de duymaya basladım..aracım 17000 de 9 ay oldu alalı...daha önceden de bu ses var mıydı bilemiyorum...arabadan soğudum diyebilirim... -
Biz de 2013 Astra J kullanıyoruz araç gayet sessiz. (benzinli 1.4T otomatik) tek ses bayır çıkarken düşük devir yüksek viteste direksiyonun oralardan bi cızırtı gibi bir ses geliyor ama o da çok problem etmedim sanırım ufak bir plastik parça çarpıyor. Onun dışında araç baya sessiz. -
Ya konuyu bölmek gibi olmasın ama konu açtım kimse cevaplamıyor.
Opel astra 1.6 enjoy plusun(2010-2011) yıllarındaki 0 satış fiyatı ne kadardır ve sport arasındaki farklar nedir? yardım ederseniz sevi -
bende dikkatle dinledim. depodan gelen bir ses yok. aracım 2013 model 1.4T otomatik henüz 2000 km'de. ancak farkettiğim gaza basarken bir ses geliyor. az basınca ya da çok basınca gelmiyor. orta seviyelerde huşşşşş diye bir ses geliyor :) bu tip bir sorun yaşayan var mı acaba? ya da bu bir sorun mudur bilemedim. -
Belirttiğiniz ses devreye giren turbonun sesi olmasın? :)
Turbo, araçtan araca değişmekle birlikte, yaklaşık 2400 devirden sonra devreye giren ve 3500 devire kadar etkisini gösteren tabiri caizse bir roketleme aracıdır. 2000'li yıllardaki motor teknolojisinde bu şekildeydi, hala aynı mı devam eder yoksa geliştirilmiş midir net bilgim yok. Ama orta devir dediğinizde aklıma ilk turbo geldi. -
evet benimde aklıma geldi aslında ama bilemiyorum malesef belki olabilir :)
bi ara servise soracağım. -
Ayni sıkıntı bende de var.Duymamaya calisiyorum ama zor tabi.Aracim i20 2009 model dizel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- opel astra h 1.3 cdti hangi motor yağı kullanılır
- arabada anahtar işareti
- opel astra ecn arıza kodları listesi
- opel astra g beyin arızası belirtileri
- astra j otomatik şanzıman
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X