Şimdi Ara

Astra J kasada yakıt deposundan gelen çalkantı sesleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
12.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ses malesef depodan geliyor ve Opel bu devirde bu sesi normal karşılıyor. Gerekçesini belirtse ikna olmak mümkün ama sorunu geçiştirmeye kendilerini ayarlamışlar.
  • 3-4 defa full'ledim şimdiye kadar hiç ses duymamıştım. Geçen hafta full'lettikten sonra bu sesi duymaya başladım. Müzik açık olunca farkedilmiyor ama. Yine de böyle bir hatanın olması ve opelin buna yaklaşımı skandal.

Asıl o değil beni rahatsız eden, aracı aldığımdan beri uzaktan kumanda ile kilitleri açarken kilit açma sesinin biraz fazla kaba çıkması. Başka bir araçta deneme şansım olmadı, hepsi mi böyle kaba yoksa benim araç mı öyle. Sanki en çok kaba ses deponun ordaki kilitten geliyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

3-4 defa full'ledim şimdiye kadar hiç ses duymamıştım. Geçen hafta full'lettikten sonra bu sesi duymaya başladım. Müzik açık olunca farkedilmiyor ama. Yine de böyle bir hatanın olması ve opelin buna yaklaşımı skandal.

Asıl o değil beni rahatsız eden, aracı aldığımdan beri uzaktan kumanda ile kilitleri açarken kilit açma sesinin biraz fazla kaba çıkması. Başka bir araçta deneme şansım olmadı, hepsi mi böyle kaba yoksa benim araç mı öyle. Sanki en çok kaba ses deponun ordaki kilitten geliyor gibi.

Evet arka taraftan kilitleme sesi daha fazla geliyor ama bu sesin çıkması kilitlere bakmasanız da kapıların kilitlendiğinin habercisi. Bir bakıma sizi uyarıyor. Ama depodan gelen ses ise yakıtın sallanarak depoya çarptığını bildiriyor. Sesi kesmek mümkünken, maliyetten dolayı Opel buna yanaşmıyor. Gerek yok idare etsinler mantığı.

• 2016'da çıkacak Astra K kasada umarım bu sesleri kesmişlerdir.
  • 2013 model 1.4 T Sport'um var depodan gelen bariz çalkalanma sesini dün bariz olarak farkettim.

Araç kapalı garajdaydı ve deponun %60'ı falan doluydu, ilk hareket ederken duydum trafiğe çıkınca ortam sesleri ve teyp sesi yüzünden sanırım bir daha duymadım.

Şahsen rahatsız olmadım, sadece sorunu yaşayanların yalnız olmadıklarıni belirtmek istedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef depodan calkanti sesi geliyor ama oyle aman aman insanin dikkatini dagitacak kadar degil benim aracta da var,.duymak icin cok dikkatli dinlersem duyuyorum. Saygilarimla,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı ses benım 2013 1.3 corsadada var luk luk ses yapıyor ve ınsanı gerecekten rahatsız edıyor.
  • Ve Opel bu sesin normal, doğal bir ses olduğunu iddia etse de, dalgakıranları üretmiş, aksesuar kategorisinde, 500TL'den araca takıyor. İlginç değil mi?
  • 2014 model opel astra j kasa aracimin deposunda daha once olmayan olmayan ses 2 yil sonra gelmeye basladi. Forumda takip ettigim kadariyla depodan geldigi ve servis ucreti talep edildigini ogrendim. Servisi aradim aracta dalga kiran olmadigini ve ucretle takilabilecegini soylediler. 2 ay kadar boyle kullandiktan sonra esim arka kapiyi kapatirken su sesi geldigini soyledi. Olmaz oyle sey dedim. Sofor tarafi Arka sol kapiyi salladigimda lakur lukur su sesi geliyordu. Kapinin altina egilip bakinca iki plastik conta gordum. Contalari actigimda kapinin icinden 2-3 litre su akti. On kapiyi salladim on kapidanda ayni su sesi gedi ve o contalari actim oradanda bayagi bi su akti. Diger taraftaki kapilari kontrol ettim. Ilginc olan oradaki contalar sokuluydu. Ben bu araci sifir aldim. Ben bu aracimi servise verseydim muhtemelen sofor tarafindaki kapilarin suyunu bosaltip ve contalari soktuklerinden sonra bir daha su birikmeyecek ve lokurtu sesi kesilecekti ve benden 600-700para alacaklardi.araci servise goturmeden once bu kontrolu yaparsaniz hakli oldugumu gorme sansiniz yuksek.fule yakin dolulukta aracimda dalga kiran olmadigini sanmiyorum. ki suanda arabada tik ses yok sukur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayf33

2014 model opel astra j kasa aracimin deposunda daha once olmayan olmayan ses 2 yil sonra gelmeye basladi. Forumda takip ettigim kadariyla depodan geldigi ve servis ucreti talep edildigini ogrendim. Servisi aradim aracta dalga kiran olmadigini ve ucretle takilabilecegini soylediler. 2 ay kadar boyle kullandiktan sonra esim arka kapiyi kapatirken su sesi geldigini soyledi. Olmaz oyle sey dedim. Sofor tarafi Arka sol kapiyi salladigimda lakur lukur su sesi geliyordu. Kapinin altina egilip bakinca iki plastik conta gordum. Contalari actigimda kapinin icinden 2-3 litre su akti. On kapiyi salladim on kapidanda ayni su sesi gedi ve o contalari actim oradanda bayagi bi su akti. Diger taraftaki kapilari kontrol ettim. Ilginc olan oradaki contalar sokuluydu. Ben bu araci sifir aldim. Ben bu aracimi servise verseydim muhtemelen sofor tarafindaki kapilarin suyunu bosaltip ve contalari soktuklerinden sonra bir daha su birikmeyecek ve lokurtu sesi kesilecekti ve benden 600-700para alacaklardi.araci servise goturmeden once bu kontrolu yaparsaniz hakli oldugumu gorme sansiniz yuksek.fule yakin dolulukta aracimda dalga kiran olmadigini sanmiyorum. ki suanda arabada tik ses yok sukur.

Servise götürseydiniz direkt plastiği cıkartıp suyun akmasnı saglayp tekrar kapakları takmıyorlar.

Depo %100 ile %70 dolu oldgnda bu depo sesi her astra j de geliyor ama hassasca dinlmk gerekiyor kimisi de hiç duymuyor, yapacak birsey yok :)

• Eğer su çıkış delikleri kapanmışsa tüm araçların kapılarında su birikir ve uzun vadede kapıların paslanmasına neden olabilir. Özellikle bol yağışlı havalarda kontrol edip tıkanmışsa delikleri açmak gerekir.

Depodan gelen çalkantı sesi Opel'e göre çok normal. O zaman sormazlar mı : Peki, neden dalgakıranları üretip satıyorsunuz diye? Satın almadan satıcı ile bu konuyu konuşun derim. Acaba Astra K kasada bu giderilmiş mi? Bilen bir arkadaş paylaşırsa sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yakıt deposundan gelen ses bende de var uzun yola çıkıyorsam tam doldurup çıkıyorum ama şehir içinde bineceksem yarım depo ile biniyorum ses duymuyorum bu olayın opel gibi bir markada olması çok üzücü ve sinir bozucu. Son 2-3 aydır depodan sanki böyle bir inleme sesi yada ne bileyim bir elektrikli motor çalışıyormuş gibi daha anlaşılır olsun buzdolabı motoru çalışır da ses gelir o tarz deponun oradan ses geliyor start stop açıkken ışıklarda durduğumuzda stop ettikten 1-2 sn daha gelip ses kesiliyor çalışınca tekrar inleme sesi geliyor araç 2015 astra j kasa 1.6 136 hp sport stil paket aynı sorun yaşan ya da duyan var mı? servise sordum yakıt pompasından geliyor o ses gelmez ise araç çalışmaz düzgün çalıştığını gösteriyor falan deyip geçiştirdiler ama gece ses daha bariz belli oluyor fikirleriniz alırsam çok sevinirim.
  • düzeltme konudakı mesajımı yukarıdaki arkadaslar yazmış sonradan gördum kapı ıcı su sesi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £rturk -- 1 Nisan 2016; 0:07:49 >
  • Bende yeni 2013 astra sport aldım. Bu sesi bugün fark ettim. Şaka gibi..

Benim başka bir sorunum. Aracın phone özelliğini kullanamamam! Bu özellik bluetooth mu yoksa sadece telefonu araçtan kullanmak için var olan bir şey mi? İlginç olan diğer şey ise kitapçıkta da bu özelliği anlatan bir bölüm ya yok ya da ben bulamıyorum.

M7 telefonum aracı görmüyor ama iphone car kit olarak buluyor, bağlanamıyor!

Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

• Multimedya sistemi renkli ekran ise bluetooth var diye biliyorum.

• arkadaşlar 15 gün önce 2013 model astra 1.3 edition araç aldım,yavaşlama ve hareket etme esnasında aracın sağ tarafından çalkantı sesleri geliyordu burda arkadaşların yaptığı yorumları görünce bu ses e alışacağım diye düşünmüştüm fakat aracı bakım için özel servisi olan arkadaşıma bıraktım sağını solunu bi kontrol et dedim test esnasında ben söylememe rağmen su sesini fark etmiş ve aracın sağ marşpiyel in içine su biriktiğini fark edip altta bulunan tıpayı sökmüş yaklaşık 3 lt su çıkmış,şuan herhangi bir ses kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seratt06

arkadaşlar 15 gün önce 2013 model astra 1.3 edition araç aldım,yavaşlama ve hareket etme esnasında aracın sağ tarafından çalkantı sesleri geliyordu burda arkadaşların yaptığı yorumları görünce bu ses e alışacağım diye düşünmüştüm fakat aracı bakım için özel servisi olan arkadaşıma bıraktım sağını solunu bi kontrol et dedim test esnasında ben söylememe rağmen su sesini fark etmiş ve aracın sağ marşpiyel in içine su biriktiğini fark edip altta bulunan tıpayı sökmüş yaklaşık 3 lt su çıkmış,şuan herhangi bir ses kalmadı.

Arka 2 kapı hocam içine su doluyor alttaki 2 plastk kapak pislikten tıkandgı için dolan suyu dısarı atamıyor, kapının tam altnda o plastikler bilgnz olsun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.