Şimdi Ara

Astra Mı Golf Mü Focus Mu ? Herkes katılsın? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
10.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Surus ozellikleri olarak focus bu araçlardan cok iyi, konfor odaklı birisi iseniz golf alın, ama dinamik bir arac istiyorsanız focus makyajli kasa olanını alın, yani 2002-2004 arası bakın derim. Zetec motor yakit olarak sunduğu performansa göre gayet iyi. 2.viteste neredeyse 100 km yapan bir arac, Opel astra hb ler guzel araclar sedanlari hoşuma gitmiyor, astra da iyi motor olarak. Golf biraz hantal bu ucu icinde, performans ise focus şiddetle tavsiye edilir, konfor olarakda oyle üçü arasında bence fark yok.

+1
  • 2. el alırken öncelik fiyat ve temiz olması gerekir.

az km yapmış modeli yüksek ve elinizden de kolay çıkartabileceğiniz bir araç olmalı

neyse GOLF olur.

focusa bulaşma
  • Golf ile Focus arasında baya bir gidip geldikten sonra Golfü alırdım sanırım.
  • Hangisi temizse onu al.Hemen hemen aynı düzeyde araçlar.
  • bu seçenekler arasında Golf'ü seçerdim.
  • Opel Astra, Ford Focus, Vw Golf bu üç aracında son kasalarını baya bir kullanma şansım oldu(kuzenlerim sağolsun). Sizin için şöyle ufak bir kıyaslama yapayım;

Öncelikle Opel Astra ile başlamak istiyorum. Bu aracın dış tasarım olarak içlerinden en iyisi olduğu aşikar ancak onun dışında pek bir numarası yok. Koltuklar sert, iç mekan malzeme kalitesi pek başarılı sayılmaz, 0-60 km/h hızlanması aracın ağırlığından dolayı biraz yavaş, arka koltuklarda diz mesafesi sorunu var. Ford ise sürüş özellikleri olarak oldukça başarılı, müthiş bir yol tutuşu var ancak onunda Astra gibi koltuk ve iç mekan kalitesi sorunu hala aşılmamış ancak yinede Astra'dan 1 adım önde. Vw Golf bana göre içlerinden en başarılı olanı, koltukları neredeyse Mercedes E Class kadar konforlu, müthiş bir oturma pozisyonu var, iç mekan çok kaliteli olmasada diğerlerinden önde, hızlanması diğerlerine göre bilhassa Astra'ya göre oldukça iyi.

Öncelikle Vw fanboy değilim aksine bir Japon otomobil hastasıyım ama gerçekten Golf'e bindiğinizde diğerlerinden iyi olduğunu anlıyorsunuz.

Kullandığım modeller:

Ford Focus Titanium 1.6 125 hp Powershift. Şehir içi günlük kullanım: 11.5 lt. civarı
    opel Astra Cosmo 1.4 140 hp Activeselect. Şehir içi günlük kullanım: 10 lt. civarı
    Vw Golf Higline 1.4 TSI 122 hp DSG Şehir içi günlük kullanım: 11 lt. civarı

Yakıt tüketimi olarak oldukça yakın değerlere sahipler.

• safa_oyuncu zaten söylenmesi gerekenleri söylemiş. Ben de focus tdci ghia kullanıcısı olarak dizel versiyonları değerlendireyim. Astra dizel performansı açısından zaten bu sınıfın en kötüsü. 0-100 hızlanması 14 sn civarıydı sanırım. Focus performans, yol tutuş açısından golf tdi den biraz önde. Bunların dışındaki bütün özellikler açısından(konfor, yumuşaklık, sessizlik, malzeme kalitesi) golf en iyisi. Başarılı sürüş nitelikleri açısından belki focus tercih edilebilir ama astra ile hiç uğraşmayın. Gidin bir golf alın ve gerçek anlamda c sınıfının en iyisiyle alman kalitesini yaşayın.
  • astra derdim:D
  • aveo kadar başınıza...
  • golf iyidir
  • Kaçııııın konu yıkılır şimdi.
  • golf candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2005-volkwagen-golf-1-6-otomatik-75598874/detay#

Bütçe ne kadar?

Hocam otomatik fsi yakıt yönünden fazlasıyla yorar, lpg ye uyumlu da değil bildiğim kadarıyla.
  • üçünü de uzun süre kullanmış birisi olarak ben de konuya nacizana görüşlerimi yazayım.

Her 3 aracı da benzin+lpg olarak değerlendirirsek

1-Focus performanıs iyidir yalnız yol sesi rüzgar sesi direk içerde sert plastik kullanılmış bir araç ve yakıtı da diğerlerine göre fazla. bunun yanında çok çok az bir bozuk yol olsa bile zıp zıp zıplatıyor konfor yok
    focusu bu yüzden direk elemeni tavsiye ederim.

2-Golf malzeme ve servisi çok pahalıdır.Konforludur gidişi felan fena değil yol tutuş astra dan da focustan da kötüdür yakıt focustan az astradan fazladır.2004 -06 vs değil ama 2000-01 astra cd ler malzeme kalitesi olarak
    golften fazlası vardır eksiği yoktur.Tercih edilebilir fakat temizini bulmak lazım.

3-2000-2001 Astra CD...bir kere HB olanı gerçekten bir tasarım harikasıdır.Göreceli bir kavram ama dış tasarımı bugün bile son model pek çok araçtan iyidir.
    Diğer ikisinden daha iyi bir piyasası vardır ve Focus ile birlikte en iyi yol tutan araçtır.İç malzemesi çok kalitelidir .Klasik tok ağır kaliteli alman aracıdır.Ecotec motor lpg yi yakmıyor kokluyor.Olumsuz yön olarak ise basık ve sıkıcı iç mekan kalkışların zayıf olması bunların dışında bence golf ten de focustan da iyi bir araçtır ben olsam temiz bir Astra HB cd alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shark45

üçünü de uzun süre kullanmış birisi olarak ben de konuya nacizana görüşlerimi yazayım.

1-Focus performanıs iyidir yalnız yol sesi rüzgar sesi direk içerde sert plastik kullanılmış bir araç ve yakıtı da diğerlerine göre fazla. bunun yanında çok çok az bir bozuk yol olsa bile zıp zıp zıplatıyor konfor yok

2-Golf malzeme ve servisi çok pahalıdır.Konforludur gidişi felan fena değil yol tutuş astra dan da focustan da kötüdür yakıt focustan az astradan fazladır.2004 -06 vs değil ama 2000-01 astra cd ler malzeme kalitesi olarak
    golften fazlası vardır eksiği yoktur.Tercih edilebilir fakat temizini bulmak lazım.

3-2000-2001 Astra CD...bir kere HB olanı gerçekten bir tasarım harikasıdır.Göreceli bir kavram ama dış tasarımı bugün bile son model pek çok araçtan iyidir.
    Diğer ikisinden daha iyi bir piyasası vardır ve Focus ile birlikte en iyi yol tutan araçtır.İç malzemesi çok kalitelidir .Klasik tok ağır kaliteli alman aracıdır.Ecotec motor lpg yi yakmıyor kokluyor.Olumsuz yön olarak ise basık ve sıkıcı iç mekan kalkışların zayıf olması bunların dışında bence golf ten de focustan da iyi bir araçtır ben olsam temiz bir Astra HB cd alırdım.

Bu bahsettiğiniz Astra, zannediyorum bizim bilmediğimiz başka bir Astra. İsim benzerliği var sanırım.

• Bence Ford focus bu 3 secenekten en kotusu.Opel astra 2004-2005 en iyi alinabilecek araba.hem model hem dizayn hem de donanim acisindan Golf IV ve focustan cok daha iyi.Golf ve focusun ic tasarami cok eski gibi bence OPEL astra.
  • focus
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: Shark45

üçünü de uzun süre kullanmış birisi olarak ben de konuya nacizana görüşlerimi yazayım.

Bu bahsettiğiniz Astra, zannediyorum bizim bilmediğimiz başka bir Astra. İsim benzerliği var sanırım.

Bilmediğiniz değil eksik bildiğiniz diyelim

Konuya dönecek olursak arkadaşın sanırım 20 bin civarı bir bütçesi var ve bu üç seçenek arasından bu bütçeye en güzel araç Opel Astra 2001 1.6 16V CD HB'dir.
    Bunlardan birisini alırdım ben olsam
    http://www.sahibinden.com/opel-astra-1.6-cd?hasPhoto=true&a5_min=2001&a5_max=2001&a8=62068&viewType=List

Düzeltme olarak şunu söyleyeyim Focus bu iki aracın ayarında bir araç değildir.Tartışma yaratacak şeyler söylemek istemem Focusu direk olarak eleyin diyorum tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shark45 -- 28 Şubat 2012; 15:57:38 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.